Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-03-2010, 12:25 PM
corbindallas corbindallas is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

still having this problem, if my computer is not up to par will it not show the midi i/o???
Reply With Quote
  #12  
Old 03-03-2010, 12:36 PM
systemexclusive systemexclusive is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kiev, UA
Posts: 169
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

Does "Vista" shows your MIDI device in Device Manager?
__________________
macpro 2.6ghz, 4gb ram, osx 10.6.1, macbookpro 2.5ghz, 4gb ram, osx 10.5.8
mbox2pro, mbox2micro, emu1616, protools8le, reaper, logic express, axiompro49, padkontrol, rode nt2-a, lexicon mx300, uad2laptop
r3, microQ, Albino3, impOSCar, Structure
m1active 520 & sub gw s750, deq230, cx2310
Reply With Quote
  #13  
Old 03-03-2010, 12:50 PM
corbindallas corbindallas is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

it does, it is under sound video and game controllers, "digidesign mbox 2 midi driver", says its working properly....
Reply With Quote
  #14  
Old 03-03-2010, 01:27 PM
systemexclusive systemexclusive is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kiev, UA
Posts: 169
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

So, you are using microKorg wired via 5x5 midi cables?
__________________
macpro 2.6ghz, 4gb ram, osx 10.6.1, macbookpro 2.5ghz, 4gb ram, osx 10.5.8
mbox2pro, mbox2micro, emu1616, protools8le, reaper, logic express, axiompro49, padkontrol, rode nt2-a, lexicon mx300, uad2laptop
r3, microQ, Albino3, impOSCar, Structure
m1active 520 & sub gw s750, deq230, cx2310
Reply With Quote
  #15  
Old 03-03-2010, 01:30 PM
systemexclusive systemexclusive is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kiev, UA
Posts: 169
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

Did you see any incoming messages in MIDI monitoring software( like this http://www.midiox.com/) ?
__________________
macpro 2.6ghz, 4gb ram, osx 10.6.1, macbookpro 2.5ghz, 4gb ram, osx 10.5.8
mbox2pro, mbox2micro, emu1616, protools8le, reaper, logic express, axiompro49, padkontrol, rode nt2-a, lexicon mx300, uad2laptop
r3, microQ, Albino3, impOSCar, Structure
m1active 520 & sub gw s750, deq230, cx2310
Reply With Quote
  #16  
Old 03-04-2010, 11:48 AM
corbindallas corbindallas is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

yes i have 5x5 midi cords hooked up and midi ox tells me i have no input device.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-04-2010, 12:21 PM
systemexclusive systemexclusive is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kiev, UA
Posts: 169
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

Quote:
Originally Posted by corbindallas View Post
yes i have 5x5 midi cords hooked up and midi ox tells me i have no input device.
Seems like MBox MIDI driver is not functioning ...
But! For diagnostic purpose you can plug in microKorg using USB connection and try to monitor incoming messages in MIDI-OX one more time...
__________________
macpro 2.6ghz, 4gb ram, osx 10.6.1, macbookpro 2.5ghz, 4gb ram, osx 10.5.8
mbox2pro, mbox2micro, emu1616, protools8le, reaper, logic express, axiompro49, padkontrol, rode nt2-a, lexicon mx300, uad2laptop
r3, microQ, Albino3, impOSCar, Structure
m1active 520 & sub gw s750, deq230, cx2310
Reply With Quote
  #18  
Old 03-08-2010, 01:39 AM
corbindallas corbindallas is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

do you mean with a seperate usb to midi cord and not from the mbox2???
Reply With Quote
  #19  
Old 03-08-2010, 01:39 AM
corbindallas corbindallas is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 16
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

and thank you so much for responding :)
Reply With Quote
  #20  
Old 03-08-2010, 03:50 AM
systemexclusive systemexclusive is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kiev, UA
Posts: 169
Default Re: i cant get my micro korg to work with PT midi

Quote:
Originally Posted by corbindallas View Post
do you mean with a seperate usb to midi cord and not from the mbox2???
I mean onboard USB.
But, sorry, microKorg does not have onboard USB output ... USB a part of microKorg XL, but not microKorg.

BTW: It looks like Mbox2 MIDI driver not working properly or operation system can't recognize MIDI ports exposed from MBox2 ...

P.S.: I only found setting "LOCAL [OFF, ON] " (see page 51 in microKorg Manual) which can affect MIDI, but anyway MBox2 MIDI ports should be available in the system ...
__________________
macpro 2.6ghz, 4gb ram, osx 10.6.1, macbookpro 2.5ghz, 4gb ram, osx 10.5.8
mbox2pro, mbox2micro, emu1616, protools8le, reaper, logic express, axiompro49, padkontrol, rode nt2-a, lexicon mx300, uad2laptop
r3, microQ, Albino3, impOSCar, Structure
m1active 520 & sub gw s750, deq230, cx2310
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question on multi-timbrality in PT of Korg micro-synths sproyd MIDI 1 01-14-2011 12:47 PM
Any way to work with 96K LE Projects using the Micro? mjake03 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 07-02-2009 09:16 AM
getting Korg padKontrol to work with ProTools LE spowers6 Pro Tools M-Powered (Win) 3 01-08-2008 05:32 PM
Will a Korg Micro Kontrol work for PT 6.4? petedaddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-01-2006 11:50 PM
how to make korg legacy work? majakic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-28-2004 07:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:00 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com