Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-16-2013, 02:13 AM
primomusic primomusic is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 168
Default Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

Hey fellas I have some music on my motif xs that I was thinking of tracking out in protools.. Would I do this in midi or just go straight in the Pacifica and then in the UA2192.. thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2013, 06:35 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,793
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

Midi is just data, would not transmit the audio.
Is it just a single track of music?? If so just run your outputs of the motif into line inputs of your UA.
If you have multiple passes of audio to record in, as in a pass of drums, different synth lines, etc you want on seperate tracks then you either have to sync the motif to PT via midi and pass your audio in a couple tracks at a time or record different passes of the audio in and attempt to line it up in PT. I would usually use some sort of click or similar noise at the start or end of the audio to all the tracks that way it's easy to find a sync point in when its all in PT
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #3  
Old 02-16-2013, 06:53 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,795
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

The only reason to put it through the Pacifica, vs. straight line in to the UA, would be if you feel that going through the Pacifica's electronics (transformers, etc.) enhance the sound in a way that you find is pleasing to you (and works well in the mix).
Reply With Quote
  #4  
Old 02-16-2013, 09:41 AM
primomusic primomusic is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 168
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

got ya.. Would the Pacifica would make it a lil warmer? I got to try it out I'd rather go in the D.I on the pacifica than have to go straight in the UA 2192. Its so much more convenient the way I have everything connected.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2013, 01:18 PM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,793
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

Quote:
Originally Posted by primomusic View Post
got ya.. Would the Pacifica would make it a lil warmer? I got to try it out I'd rather go in the D.I on the pacifica than have to go straight in the UA 2192. Its so much more convenient the way I have everything connected.
honestly to me, whether it makes it "warmer" or not is total opinion and best to try out.

no reason why your idea will not work.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #6  
Old 02-16-2013, 01:26 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,795
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

And you may find it works better on some sounds than others. See how it sounds in the mix having run all the parts through it (the "stacking" effect).
Reply With Quote
  #7  
Old 02-18-2013, 01:18 AM
primomusic primomusic is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 168
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

Kool Im gonna see how it sounds in the mix.. The Stacking effect?? thats just stacking everything going through the same front end over and over right?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-18-2013, 05:32 AM
guitardom guitardom is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: New Mexico
Posts: 6,793
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

Quote:
Originally Posted by primomusic View Post
Kool Im gonna see how it sounds in the mix.. The Stacking effect?? thats just stacking everything going through the same front end over and over right?
Exactly, same path for everything being recorded.
__________________

pro-tools-pc.com


TRASHER Pro Tools Utility(updated 3-6-18)

HD Native, Avid 16x16, Eleven Rack, Focusrite Clarett 8preX, UA Quad Apollo TB.

Intel I7 6800k
Win 10
Reply With Quote
  #9  
Old 02-19-2013, 01:35 AM
primomusic primomusic is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 168
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

Ok great.. another question when Im tracking for instance if im going to track the Kick, bass, snare, clap, high hat ect.. Im only going to use the left channel on my pacifica because the the left out on my Motif is labeled mono.. Then enable my 2 channels on the pacifica when Im tracking Strings, piano, synth, pads, because these are stereo instruments correct?
Reply With Quote
  #10  
Old 02-19-2013, 07:50 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,795
Default Re: Pacifica & UA 2192 with MOTIF XS

Correct. Although things like synths, pads, don't always have to be recorded in stereo. It depends partly on if you want to use the presets in the Motif exactly as they are, with effects on, etc., vs. editing the presets to have no effects, then recording them dry into Protools, and adding the effects later on when mixing, using plugins in Protools. In some cases that might be preferable so you have more flexibility later on. Or for a cohesive sound, such as sending several instruments, including the synths, through the same reverb, etc., which you can't do if you've already recorded the synths with the Motif's own reverb effect, which may sound different than any reverb plugins you have in Protools.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A- designs Pacifica????? primomusic Tips & Tricks 31 12-23-2012 01:39 PM
How would I track this using a Pacifica>UA 2192?? primomusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-04-2012 04:15 PM
Great River MP2-nv or A Designs Pacifica? Durka Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 04-11-2010 11:05 AM
complimenting the Pacifica!! primomusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 04-09-2010 07:26 AM
M-Box, and Recording Yamaha Motif MIDI with Motif Voices chuckm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-30-2007 07:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com