Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  ē  Community Terms of Use  ē  Help Us Help You

Knowledge Base Search  ē  Community Search  ē  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2017, 08:20 PM
acmost acmost is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 807
Default PT 12.7 on a Mac Pro 3,1 - Harpertown

Well, I dun it. PT 12.0.7 is working on this fossil Harpertown, 8 Core 2.8., 10.8.5. Living dangerously, I left HD 9.0.6 on the same drive & installed 12.0.7. I can open the sessions with either version, itís working. Itís weird, it looks a little Window-ish, not that thereís anything wrong with that :) compared to HD 9 but it seems to be working fine. The Apollo stuff showed up and the few plugs I had that must have had an AAX version on the Mac showed up. I really just wanted to experiment & see. Iím sure Iíll bite the bullet and up to the HD reinstallment plan but I really was mainly curious to see if it would work on my rig. So far, so good. Iím sure it will hit the fan at some point but it seems to be ok. I didnít realize the fake VCAs were included in the non HD version these days. Yay.

To be continued.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2017, 05:21 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,549
Default Re: PT 12.7 on a Mac Pro 3,1 - Harpertown

We should rename this thread.... "tales from the scabbed over edge"!!!
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2017, 07:22 AM
acmost acmost is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 807
Default Re: PT 12.7 on a Mac Pro 3,1 - Harpertown

I like it...Yes reunion tour!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2017, 07:29 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,486
Default Re: PT 12.7 on a Mac Pro 3,1 - Harpertown

Hi,

I had the first release of 12 running on my harpertown, just to see if it woud work! can't really use it as i have a TDM/chassis system. but it ran on internal sound card.

Wouldn't think there is much longgevity in this! but for the fun of it why not.


Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2017, 07:45 AM
acmost acmost is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 807
Default Re: PT 12.7 on a Mac Pro 3,1 - Harpertown

Thanks for posting, I sold my Accel Cards/Auroras some years ago and am a recent convert to Apollo so I could hang on 12 or HD 12 on this rig here, until I decide I have to have 13 and up to a new Mac etc. According to your Sig, youíre still on the Harpertown with HD 10 right? If I up to the reinstatement plan, I think itís HD10-12? I could stay at 10 and use my RTAS stuff. The thought of upping everything to AAX does not excite me but there also are a lot of new plugs out there I suppose.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Harpertown xbuzzlightyearz Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 12-04-2011 12:22 PM
Harpertown Mac Pro and HDX Rubicon Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 10-26-2011 06:08 AM
3 displays for Mac Pro Harpertown Mark Ziebarth Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 12-28-2010 09:12 AM
Harpertown vs Nehalam? johnnyv Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 05-09-2010 12:29 PM
Which Mac Pro to get...nehalem vs harpertown tdblanchard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 01-29-2010 02:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com