Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2007, 05:14 PM
wedgewedge wedgewedge is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 204
Default Random clicks and pops 7.4

After downloading 7.4 i started getting the occasional white noise business that i had read so much about. i would just be playing a track and then, white noise. i looked around and saw that i needed to update my firmware. did that. now im getting random clicks and pops during playback. kinda like vinyl pops... but ,like, digital pops. so basically not good.

this happening to anyone else? thanks.

im running 10.4.9 by the way.
__________________
Mac Pro 3.2 Ghz Quad, OS 10.13.3, 48 G RAM, UA Apollo Duo, PT 12.8.3
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2007, 09:46 PM
wedgewedge wedgewedge is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 204
Default Re: Random clicks and pops 7.4

i think im finding that i probably didnt need to even fool with the firmware. perhaps i should never mess with things when i have no idea what they are going to do. so now im curious as to how i get things back to where they were.

they clicks and pops are happening when im in Reason, iTunes... everything now.

anybody?
__________________
Mac Pro 3.2 Ghz Quad, OS 10.13.3, 48 G RAM, UA Apollo Duo, PT 12.8.3
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2007, 10:34 PM
djsin421 djsin421 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 21
Default Re: Random clicks and pops 7.4

i am on a pc and i am having this same problem
dude i feel your pain

i'm wondering if i install 7.3 again if it will downgrade the firware back?

what do you think?

hope this gets addressed by digi
our studios are ruined sob sob

thanks for any and all help in advanced
Reply With Quote
  #4  
Old 12-07-2007, 11:15 PM
djsin421 djsin421 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 21
Default Re: Random clicks and pops 7.4

reinstalling 7.3 will downgrade the firmware
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2007, 04:34 PM
wedgewedge wedgewedge is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 204
Default Re: Random clicks and pops 7.4

i never had 7.3 but i uninstalled PT and reinstalled 7.0, and that didnt do it. so i just reinstalled 7.4 again... still clicking away.
__________________
Mac Pro 3.2 Ghz Quad, OS 10.13.3, 48 G RAM, UA Apollo Duo, PT 12.8.3
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2007, 09:08 PM
djsin421 djsin421 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 21
Default Re: Random clicks and pops 7.4

yes this same thing happend to me too when i uninstalled but i think the problem lies deeper than just a simple uninstall

i 0 filled the hd
reformatted the drive
then reinstalled my os and then reinstalled 7.3 ( i changed the fireware back before 0 fill)

everything seems to work just fine now
or at least till further notice

if this doesn't work i'm considering just sending back to digidesign
unless you have any other ideas?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-08-2007, 09:41 PM
wedgewedge wedgewedge is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 204
Default Re: Random clicks and pops 7.4

Quote:
i 0 filled the hd
i changed the fireware back before 0 fill)
im not sure i understand what you mean by 0 fill the hd.

how did you downgrade the firmware? i tried to reinstall my 7.0 and there was no firmware installer on that disc... not to mention PT would not even open until i gave up and reinstalled 7.4.
__________________
Mac Pro 3.2 Ghz Quad, OS 10.13.3, 48 G RAM, UA Apollo Duo, PT 12.8.3
Reply With Quote
  #8  
Old 12-08-2007, 10:29 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Random clicks and pops 7.4

Make sure "RTAS Error Suppression" is unchecked in Setup>Playback Engine>RTAS Engine dialog.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #9  
Old 12-09-2007, 11:13 AM
djsin421 djsin421 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 21
Default Re: Random clicks and pops 7.4

0 filling the hard drive is basically writing zeros to each sector of the drive
as far as i know when you buy a new hd it comes zero filled

the os part is pretty strait forward

as far as the firmware downgrade i simply unistalled everything to do with pt 7.4 installed 7.3 and when i booted 7.3 it asked me if i wanted to rewrite the firmware to the 7.3 version

this may be a mac and pc difference but i doubt it

i'm going to give my system a full recording test today and i will let you know if there are any problems still

my playback problem is definetly gone

hope at least some of this helps
Reply With Quote
  #10  
Old 12-09-2007, 11:16 AM
djsin421 djsin421 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 21
Default Re: Random clicks and pops 7.4

oops i almost forgot to tell you that i'm also on a 003 rack there may be some difference there too
buy we were having the exact same problem

so grain of salt i guess
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting to get random clicks/pops derker Eleven Rack 15 04-28-2011 12:15 PM
random clicks and pops on DX garnoil Post - Surround - Video 1 09-27-2010 12:27 PM
Need help to get rid of random clicks and pops! Helge Krabye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 05-25-2008 11:03 AM
Random pops & clicks - Protools HD1 PLEASE HELP!! bensampson Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-12-2006 03:50 PM
Random pops & clicks (not clock related) DaveGerhart Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 12-08-2005 07:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com