Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-06-2018, 06:49 PM
Schector Schector is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Canada
Posts: 1
Default Digi 002 Console repair

Hi all looking for some help with my Digi 002 console. When the unit is powered on I get the mute button lighting up but thats it, it won't even go into Standby Mode and I've tried the manual reset etc... Now from all the research I've been doing I can only assume it's the infamous power harness problem. The issue with the research that I've done is that all of these threads I've looked up are from 2003 - 2007 when you were able to easily get replacement parts for Digidesign products. I'm wondering if anyone has a solution out there, as it'd be a shame to toss something over an issue that used to be easily fixable (assuming it is the power harness).

I've also tried both standalone and connected to my MacBook and it still won't give me Standby Mode so I know it's not my computer.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2018, 08:19 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,381
Default Re: Digi 002 Console repair

The power harness issue could be fixed , by removing the connector and reattaching it
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-07-2018, 10:31 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,041
Default Re: Digi 002 Console repair

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
The power harness issue could be fixed , by removing the connector and reattaching it
More specifically, remove and reconnect each of the harness connections at least 6 times. This action scrapes thru the oxidation build up on the pins and sleeves. The power supply is screwed to the bottom panel, so remove all the screws(lay it face down on a folded towel for padding). Lift the bottom panel slowly and pay attention to the connections on the power supply(so you can get them back on correctly), then disconnect and set it aside. The power harness for the 002 console has a total of 4 connections(you just pulled one of them to remove the panel). One of the 4 is underneath the PCB that has the FW and MIDI ports, but you might be able to work that connection without pulling the board(if you need to pull it, its just some screws holding the board and several on the rear around the MIDI plugs). Reassemble and cross your fingers.
***IMPORTANT*** Never connect or disconnect the FW cable with the 002 or computer powered ON. That can(and usually will) fry the FW circuit in the 002, the firewire port on the computer, or both In any case, if this doesn't solve your problem, its not likely to be worth a pro repair. In that case, I would shop for a used 003(I just bought a perfect 003rack from a local pawnshop for $80)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Digi 003 console repair baranger1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-14-2014 08:30 PM
Digi 192 AD Card Repair Barry Johns Pro Tools TDM Systems (Mac) 14 04-19-2012 09:09 AM
003 Console In From Repair But Now Another ISSUE! (Repeated Clicking Sound) WEIRD Cgbravo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 07-30-2011 01:05 AM
I Need The Digi 002 Service Manual. (Repair guide for 002 Console) Monaco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-25-2010 01:00 PM
Repair for 003 console Bender 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-11-2010 08:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com