Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-25-2015, 11:14 AM
DDDaniel DDDaniel is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Malta
Posts: 88
Default 'Old' Sync IO with PT HD Native 12

Hi
We have a PT HD Native with PT12 and sometimes we need to send out timecode over source connect.
We were wondering if anyone knows if the 'old' Sync IO (so not the HD version which is available used) would still work with PT HD Native 12.
We do not need the Sync IO for anything else than this.
(in case somebody is wondering; we use a separate laptop for the (stand alone) source connect connection, with it's own audio interface.

Thanks in advance,

Daniel
Reply With Quote
  #2  
Old 08-25-2015, 11:47 AM
Table Syrup Records's Avatar
Table Syrup Records Table Syrup Records is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Minneapolis
Posts: 1,485
Default Re: 'Old' Sync IO with PT HD Native 12

No. Will not work with 11+

Of course you can use it in standalone mode, but that's not really gonna help you with what I imagine you need to do
__________________
Shorty: Table Syrup Records

Mac Pro 5,1 3.33 GHz Hex, 32GB
EFI Flashed - 5 GT/s Modded 7950, Dual Apple 23"
OSX Sierra
Pro Tools HD 11.2.2
Waves IOS, IOX, STG2412
Extreme Server (x2)
Logic Pro X, DSP Quattro, Final Cut Pro X
Waves Mercury+SSL+AbbeyRoads
Trident S65 with embedded US-2400

Live:
2012 Mac Mini, Dual SSD, i7 2.4, 16GB
Win 10, OSX Sierra
LV1, MRSG
Hardware from above (same gear)
Dual Dell P2418HT Touch Screens
Waves Icon X (x2), M, with Screens
Custom enclosure
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2015, 05:42 PM
Ryan Young's Avatar
Ryan Young Ryan Young is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Santa Clarita, CA
Posts: 1,603
Default Re: 'Old' Sync IO with PT HD Native 12

You'd either have to go down to Pro Tools 10 HD or you'd have to record LTC timecode track and import it into your Pro Tools 12 HD session. Route that audio out where you would have routed it from the Sync IO.
__________________
-Ryan Young

•Pro Tools 12.6 (x2)
•OSX 10.11 & 10.12
•Mac Pro 2 x 2.66 GHz 6-Core Intel Xeon (x2)
•16 GB 1333 MHz DDR3 (x2)
•HD Native PCIe (x2)
•HD Omni (x2)
•192 i/o
•96 i/o
•4 Seagate Barracuda 1.5TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive
•Blackmagic Intensity Pro (HDMI)
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2015, 06:27 PM
gwhatley's Avatar
gwhatley gwhatley is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Playa Vista, CA
Posts: 110
Default Re: 'Old' Sync IO with PT HD Native 12

Ryan's right - is the cheapest route. We downloaded LTC from here:

http://elteesee.pehrhovey.net

WAV files of LTC are created based on your specs. Very impressive site!

G.
__________________
Garrard Whatley
Seismic Post Audio
Post Audio for Film and Television
System/Hardware Info
IMDb credits
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2015, 06:44 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,845
Default Re: 'Old' Sync IO with PT HD Native 12

Can't you also get a Mac to LTC converter? That way you wouldn't need to deal with a LTC file.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #6  
Old 08-26-2015, 01:33 AM
DDDaniel DDDaniel is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Malta
Posts: 88
Default Re: 'Old' Sync IO with PT HD Native 12

Hi everybody
thanks for all the reactions and the clear answer. (although not what we were hoping for...;-)
We currently use an LTC track in PT, but we're doing more and more ADR sessions so we were thinking that a generator would be more practical.
We looked at MOTU (like the micro express), they have interfaces that can generate LTC but we have no idea how reliable that is when used within PT.
Anybody has experience with this?

Otherwise we stick to an LTC track I guess...

Thanks again, Daniel
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync IO OMNI HD Native asef@me.com Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 6 04-09-2013 05:50 AM
HD native with Sync IO and PT10? Electrix030 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 01-23-2013 06:50 AM
PT Native and Sync HD marty lester Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 08-14-2012 11:09 AM
Native + Sync I/O? KMcK Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-01-2011 01:11 PM
9-Pin Sync with Native Matt82au Post - Surround - Video 9 02-07-2011 04:57 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com