Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2010, 12:53 PM
Matze1985 Matze1985 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hamburg
Posts: 11
Default Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

HI,

my system: Mac Pro Pro Tools HD 8.0.4
Mac Pro Pro Tools LE 8.0.4 Satellite

My problem is, when I press play in Pro Tools and stop it, Pro Tools doesn't show me the frame which would be normally at this TC. It shows me the frame, which was the first frame of playing. The timecode does not jump, like the video. When I play it again, the video runs normally.

When I used PT 8.0.3cs2 I didn't have this problem.
I don't know what I can still do.
Does anybody have the same problem?

If you need more information for answering, please ass me.

Thank you for your help.

Matze
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2010, 12:58 PM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 509
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

I have the same problem, it's only when I click on the cursor at that time code does it show the correct location. I believe this is one of the several video bugs that hasn't been addressed by Avid yet.

Nathan
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2010, 01:02 PM
Matze1985 Matze1985 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hamburg
Posts: 11
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

Hi Nathan,

thank you for answering. So we can hope that AVID will fix this bug as soon as possible.
Are you doing anything for working normally?

Kind regards,

Matze
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2010, 03:41 PM
Bob Brown Bob Brown is offline
Member
 
Join Date: Apr 1998
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 245
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

Are you sure you didn't have timeline insertion follows playback enabled?

If you have this enabled, the insertion point jumps to the stopping position. Otherwise, the stopping position is where you started.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2010, 04:02 PM
Matze1985 Matze1985 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hamburg
Posts: 11
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

Hi,

I have tested all possible buttons. There were no success.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-09-2010, 04:10 PM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 509
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

Yes even when Timeline Insertion follows playback is enabled. Playing video then pressing stop, the video will always go back to it's starting position. ONLY the video does this though not the actual cursor on the timeline (whatever that line is called). Producers get confused because they think I went back to that position when all I did was press stop. It's weird.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-09-2010, 05:22 PM
JMDNYC JMDNYC is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: New York City
Posts: 221
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

I've found it works better if the satellite is in Slip mode, not Grid mode. Doesn't explain what you're experiencing, but it does make frame advancing and stopping on a certain frame more accurate
Reply With Quote
  #8  
Old 08-10-2010, 12:55 AM
Matze1985 Matze1985 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hamburg
Posts: 11
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

I've the same problem when the satellite works in SLIP mode. There are no differences between SLIP and GRID.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-10-2010, 10:05 AM
Matze1985 Matze1985 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hamburg
Posts: 11
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

Thank you for your help, but does anybody have an other answer, how to solve this problem?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-10-2010, 02:01 PM
Nathan W. Nathan W. is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 509
Default Re: Video Satellite PT 8.0.4 Video Problems

this is frustrating to me to because the only way to get around it is to use your cursor to click where you pressed stopped so that satellite shows about the correct location. Doesn't matter the mode I'm in on either system always does it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Video Satellite Option 1.0 - Authorization Error" - without Video Satellite Matts macOS 7 06-29-2011 09:32 AM
sync problems with Video Satellite LE CD Productions Post - Surround - Video 5 05-16-2011 02:22 PM
Video Satellite LE on a Mac G4 problems CD Productions Post - Surround - Video 9 04-07-2010 09:17 AM
Video Satellite LE and 8.0.3 problems? Brandonx1 Post - Surround - Video 6 01-17-2010 11:54 AM
Video Satellite LE Sync Problems jmattchan Post - Surround - Video 12 08-22-2009 10:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com