Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-21-2010, 02:48 PM
davidlustrup davidlustrup is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hollywood Florida
Posts: 126
Default Keystation Pro 88

will the m-audio keystation pro 88 work with pro tools?....i know it wont controll pro tools i.e the record button the stop button etc etc.....but i can use it to play midi notes into pro tools right? it will still SEE it and let me use it right?
__________________
Win 7 64 bit
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor
Mainboard : Asus M4A78T-E
BIOS : AMI 2402 01/05/2010
Chipset AMD RS780 Host Bridge
Memory 6 gigs ddr3 1600mhz
Memory OCZ OCZ3G1600LV2G 2GB DIMM DDR3 PC3-8500U DDR3-1066 (7-7-7-16 4-26-8-4) X 3 for 6 gigs
Video Adapter : ATI Radeon HD 4870 X2

Western Digital Black 1TB, SATA300,7200 rpm 64MB Cache 932GB For PT

WDC 500.1GB, SATA300,7200rpm, NCQ, 16MB Cache For Recording

http://www.vampirefreaks.com/dawnofblack
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2010, 02:53 PM
Meads's Avatar
Meads Meads is online now
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 2,858
Default Re: Keystation Pro 88

I got the Keystation 61 ES, which works fine.
__________________

iMac Pro
- MacOS 10.14.6
---
- Pro Tools U HDN 2019.6
- Avid HD Omni + HD I/O 8x8x8
- C|24 | S3 | Dock
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2010, 03:06 PM
kittonian kittonian is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Los Angeles, CA - USA
Posts: 334
Default Re: Keystation Pro 88

I've been using a Keystation Pro 88 with my Digi MIDI I/O for years without issue. Love it!
__________________
Joshua Aaron
President/Chief Eng.
AudioLot/AudioLot Studios
Pro Audio Sales/Consulting
http://www.audiolot.com

Follow AudioLot on Facebook
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2010, 03:19 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Keystation Pro 88

See my signature.

Works fine.

I have forgotton exactly how to get the transport keys working though.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #5  
Old 11-21-2010, 04:34 PM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,033
Default Re: Keystation Pro 88

Quote:
Originally Posted by kittonian View Post
I've been using a Keystation Pro 88 with my Digi MIDI I/O for years without issue. Love it!
+1. Had mine for about 3 years now with no issues.
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #6  
Old 11-21-2010, 04:37 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 801
Default Re: Keystation Pro 88

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
See my signature.

Works fine.

I have forgotton exactly how to get the transport keys working though.
Pretty sure (haven't tried with PT's, but def works in Logic) you use the MMC control from the Pro88's transport controls. You just need to set PT's to listen to it within the session settings.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
  #7  
Old 11-21-2010, 06:41 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,863
Default Re: Keystation Pro 88

Definitely needs to be enabled(sadly I am at home and can't access the menus). It should be under Setup.Peripherals. I went thru this when I setup a Presonus Faderport.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 11-21-2010, 07:14 PM
davidlustrup davidlustrup is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hollywood Florida
Posts: 126
Default Re: Keystation Pro 88

awesome....i just returned my axiom 61 and am going back to the keystation pro 88...the axiom was nice in that it could control PT....but, it felt like a cheap toy with rickety loose keys....it felt like a 50 dollar casio from the 80s LOL...no way in HELL that thing is worth 450 bucks....

the keystation is a solid behemoth of wickedness and i cant wait to get back to it =)
__________________
Win 7 64 bit
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor
Mainboard : Asus M4A78T-E
BIOS : AMI 2402 01/05/2010
Chipset AMD RS780 Host Bridge
Memory 6 gigs ddr3 1600mhz
Memory OCZ OCZ3G1600LV2G 2GB DIMM DDR3 PC3-8500U DDR3-1066 (7-7-7-16 4-26-8-4) X 3 for 6 gigs
Video Adapter : ATI Radeon HD 4870 X2

Western Digital Black 1TB, SATA300,7200 rpm 64MB Cache 932GB For PT

WDC 500.1GB, SATA300,7200rpm, NCQ, 16MB Cache For Recording

http://www.vampirefreaks.com/dawnofblack
Reply With Quote
  #9  
Old 11-21-2010, 07:53 PM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: Keystation Pro 88

Quote:
Originally Posted by davidlustrup View Post
the keystation is a solid behemoth of wickedness and i cant wait to get back to it =)
I think hes's trying to say its heavier than a Radio Flyer full of bowling balls
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #10  
Old 11-21-2010, 07:55 PM
davidlustrup davidlustrup is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hollywood Florida
Posts: 126
Default Re: Keystation Pro 88

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
I think hes's trying to say its heavier than a Radio Flyer full of bowling balls
yeah...try carrying one up 3 flights of stairs....LOL
__________________
Win 7 64 bit
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor
Mainboard : Asus M4A78T-E
BIOS : AMI 2402 01/05/2010
Chipset AMD RS780 Host Bridge
Memory 6 gigs ddr3 1600mhz
Memory OCZ OCZ3G1600LV2G 2GB DIMM DDR3 PC3-8500U DDR3-1066 (7-7-7-16 4-26-8-4) X 3 for 6 gigs
Video Adapter : ATI Radeon HD 4870 X2

Western Digital Black 1TB, SATA300,7200 rpm 64MB Cache 932GB For PT

WDC 500.1GB, SATA300,7200rpm, NCQ, 16MB Cache For Recording

http://www.vampirefreaks.com/dawnofblack
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
keystation 49e??? Palance Chase MIDI 10 09-30-2018 06:11 AM
keystation pro 88 benniesims 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-25-2006 01:14 PM
keystation pro 88 ssl4000 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-21-2005 10:43 AM
Keystation 49 Kipsey MIDI 0 03-20-2004 12:53 AM
Keystation 61 & OMS set up PJ Spain 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-13-2002 12:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com