Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2013, 05:03 AM
emreramazanoglu emreramazanoglu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: UK
Posts: 92
Default eleven aax dsp not functioning

Hi - I've had a search about, and people seem to be getting Eleven to work with HDX. I've had no luck here. I get the following error:

'The Plug-in could not be made active
because a DAE error was encountered.
Plug-in uses features not available on this
DSP architecture.'

I've downloaded and installed the latest version from the Avid site.
Obv I've got a valid license on my iloks

I'm running

HDX1 with 8x8x8
osx 10.8.3
Protools 10.3
8core westmere macpro with 16gb ram

Many thanks in advance for help!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2013, 07:35 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,633
Default Re: eleven aax dsp not functioning

What exact version of Eleven is installed?

Have you cleared out old HD/TDM plugins? That is all that will be happening here and us exactly what the error message is telling you.

Was this an existing session? What happens in a new session if you try to insert a eleven plug in?


Darryl
Reply With Quote
  #3  
Old 04-22-2013, 03:48 AM
emreramazanoglu emreramazanoglu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: UK
Posts: 92
Default Re: eleven aax dsp not functioning

Hi!

yup all obvious things done. The Eleven aax version from the latest 10.3.3 installer is the only eleven plugin in my system. No .dpm versions of eleven are on my rig.

Behaviour is the same when instantiating plugin in any situation/session

Eleven plugin is present in aax folder

A bit bemusing...
Reply With Quote
  #4  
Old 04-22-2013, 06:38 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,633
Default Re: eleven aax dsp not functioning

Deleted prefs and databases?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-23-2013, 12:25 AM
emreramazanoglu emreramazanoglu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: UK
Posts: 92
Default Re: eleven aax dsp not functioning

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Deleted prefs and databases?
Yes indeed -
Reply With Quote
  #6  
Old 04-28-2013, 01:19 PM
emreramazanoglu emreramazanoglu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: UK
Posts: 92
Default Re: eleven aax dsp not functioning

Hi there! Anyone got any ideas?

Many thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 05-15-2013, 12:41 AM
emreramazanoglu emreramazanoglu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: UK
Posts: 92
Default Re: eleven aax dsp not functioning

Bump!!
Reply With Quote
  #8  
Old 05-15-2013, 12:53 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,633
Default Re: eleven aax dsp not functioning

This likely will be caused by an obvious error/mistake (once you find it...).

Be paranoid: Shutdown Pro Tools. Delete all Eleven plugins TDM, RTAS and AAX (make sure you are looking in the old RTAS/TDM and new AAX plugin locations). Empty the Trash. Reboot. Start up Pro Tools and make sure no Eleven plug-ins load, shutdown Pro Tools and then and run the latest Eleven AAX installer again. Start up Pro Tools and see if things work. If not then delete prefs and database (make sure you follow the correct instructions for your OS X version to make sure you delete user Library prefs (e.g. how to show ~User/Library if it is hidden)).

Darryl
Reply With Quote
  #9  
Old 05-23-2013, 03:18 PM
emreramazanoglu emreramazanoglu is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: UK
Posts: 92
Default Re: eleven aax dsp not functioning

hmm - unfortunately - I've done all this (and actually have - this is my job!!!)

very weird - I'll go to Avid direct

thanks all!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Roland expression pedal not functioning properly with eleven rack lbar11 Eleven Rack 9 03-16-2017 10:35 AM
Mp3 option not functioning bafreeman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 02-16-2009 12:45 AM
plug-ins not functioning tokyofan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 11-19-2006 03:07 PM
001 V6.4 Fader/pan not functioning Gretsch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 02-03-2005 05:46 PM
PT not functioning??? Mr. NSR 2002 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-15-2001 11:29 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:42 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com