Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-31-2020, 10:11 AM
C_F_H_13 C_F_H_13 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 27
Default "Import DLL PtAAF.dll cannot be loaded" error

Hello All,

Have been running Pro Tools on my machine for months with not a single issue. Install 2020.3 (completely fresh install), refresh my licenses in Ilok Manager, and now I get this error message every time I try to load in.

Any ideas?

Ryzen 7 - 3700X
32 gigs DDR4 3600mhz
Windows 10 (latest updates)
Pro Tools 2020.3
RME Fireface UC
Attached Images
File Type: png PT-Error.png (6.1 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 03-31-2020, 10:17 AM
stanonbass stanonbass is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 913
Default Re: 2020.3 Fun New Error Message

Same crap here. Annoying as hell!!!!!!!!!! Why cant the software just work? Its always a problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-31-2020, 11:45 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,273
Default Re: 2020.3 Fun New Error Message

Quote:
Originally Posted by stanonbass View Post
Same crap here. Annoying as hell!!!!!!!!!! Why cant the software just work? Its always a problem.
Was yours a fresh install too and did you do anything with licenses?
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2020, 12:22 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,649
Default Re: "Import DLL PtAAF.dll cannot be loaded" error

Could help to know...
  1. Which specific Win10 version?
  2. License on iLok USB Key or iLok Cloud?
  3. If license in iLok Cloud - was an iLok Cloud Session open on another machine?
  4. What were the steps in your install process?
Thanks!
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 03-31-2020, 05:49 PM
C_F_H_13 C_F_H_13 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 27
Default Re: "Import DLL PtAAF.dll cannot be loaded" error

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Could help to know...
  1. Which specific Win10 version?
  2. License on iLok USB Key or iLok Cloud?
  3. If license in iLok Cloud - was an iLok Cloud Session open on another machine?
  4. What were the steps in your install process?
Thanks!
1. windows 10.0.18363 Build 18363
2. Both cloud and usb key were tested
3. No
4. Add/Remove app function in windows / double check all files are gone / remove any temp files and common files. Transfer entire plugin folder to another drive. Use installer off Avid.com. Attempted to run a completely fresh start with no 3rd party plugins. Reinstalled ilok manager, and checked that all of that was the most updated as well.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-31-2020, 06:19 PM
MigHH MigHH is offline
Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Hamburg
Posts: 2
Default Re: "Import DLL PtAAF.dll cannot be loaded" error

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Could help to know...
  1. Which specific Win10 version?
  2. License on iLok USB Key or iLok Cloud?
  3. If license in iLok Cloud - was an iLok Cloud Session open on another machine?
  4. What were the steps in your install process?
Thanks!
* Win10 Home (1909.18363.752)
* iLock Cloud
* No
* My fresh AVID Link (2020.03) didn't show a new version of the program, but in my Account was already new version PT 2020.03. Delete old ver, install new version.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-01-2020, 03:36 AM
MigHH MigHH is offline
Member
 
Join Date: Dec 2019
Location: Hamburg
Posts: 2
Default Re: "Import DLL PtAAF.dll cannot be loaded" error

Quote:
Originally Posted by MigHH View Post
* Win10 Home (1909.18363.752)
* iLock Cloud,
* No
* My fresh AVID Link (2020.03) didn't show a new version of the program, but in my Account was already new version PT 2020.03. Delete old ver, install new version.
Solved: Uninstall only Avid Pro Tools 2019.12, clean Register via Ccleaner, reboot, install new PT verison 2020.03. Done!

P.S. I didn't even touch the plug-in folder. All plug-ins left.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-03-2020, 04:07 PM
BoozeTraveller BoozeTraveller is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: Oakland, CA
Posts: 1
Default Re: "Import DLL PtAAF.dll cannot be loaded" error

Quote:
Originally Posted by MigHH View Post
Solved: Uninstall only Avid Pro Tools 2019.12, clean Register via Ccleaner, reboot, install new PT verison 2020.03. Done!

P.S. I didn't even touch the plug-in folder. All plug-ins left.

Same. Did a google search for ""Import DLL PtAAF.dll cannot be loaded" error and this thread came up, thankfully. Just uninstalled and re-installed Pro Tools and it fixed the issue. Thanks everybody
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Import DLL MSVCP120.dll cannot be loaded Interlagos Pro Tools | First Discussion 8 10-30-2017 06:54 AM
Import DLLMSVCP120.dll cannot be loaded khaotic intent Pro Tools 12 5 04-15-2016 03:33 AM
PT12 install problems. Error message* import DLL cfind.dll cannot be loaded* learn14 Getting Started 4 05-02-2015 01:29 PM
Import Dll Izotope_radius_Xform_x64.dll can not be loaded error ( FIX ) jeam25 Windows 18 07-26-2014 02:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com