Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2020, 08:45 AM
BNA BNA is offline
Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: Quebec
Posts: 2
Default Mix Window - Tracks way too small

Hi,
It's been a while since I used PT. I don't remember if there is a way to make the tracks in the Mix Window hmm... readable? They are way too small on my second monitor.

Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2020, 09:42 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,407
Default Re: Mix Window - Tracks way too small

What is the size and resolution of the screens?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2020, 09:59 AM
filmixer filmixer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: Studio City, CA, U.S.A.
Posts: 962
Default Re: Mix Window - Tracks way too small

Looks like you have an incompatible screen resolution. That's why all the round controls and text look jaggie. You'll need to sus that out.
__________________
Mark Ettel C.A.S.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2020, 10:23 AM
ChuckS ChuckS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,229
Default Re: Mix Window - Tracks way too small

Maybe some help here: http://duc.avid.com/showthread.php?t=408463
You can change the Display Resolution in either the Display Settings in Windows or the control panel for you video card.
__________________
PT 2020.3 DP 10.11 VEP 7.x MOTU M4 HP Envy 8G i7 Quad Laptop Win10 (x64 2004)
PT 2020.3 DP 10.11 VEP 7.x 828mkII ADA8200 MTP-AV 2011 Mac Mini i7 Quad High Sierra.6
Reply With Quote
  #5  
Old 02-14-2020, 10:41 AM
BNA BNA is offline
Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: Quebec
Posts: 2
Default Re: Mix Window - Tracks way too small

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
What is the size and resolution of the screens?
Top one is 4k, Bottom one is 3440×1440

Quote:
Originally Posted by filmixer View Post
Looks like you have an incompatible screen resolution. That's why all the round controls and text look jaggie. You'll need to sus that out.
Nah the text is jaggy only in the picture, it looks really sharp here, just small.

Quote:
Originally Posted by ChuckS View Post
Maybe some help here: http://duc.avid.com/showthread.php?t=408463
You can change the Display Resolution in either the Display Settings in Windows or the control panel for you video card.
Already tried a few things in Control Panel but I will look around in my GPU settings
Reply With Quote
  #6  
Old 02-14-2020, 12:30 PM
metalmixer metalmixer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: San Francisco
Posts: 257
Default Re: Mix Window - Tracks way too small

buy a bigger monitor
Reply With Quote
  #7  
Old 02-14-2020, 02:40 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,523
Default Re: Mix Window - Tracks way too small

it's a problem with hi res scaling and windows and MANY apps.. PT is not high dpi optimised like it is on Mac.. I couldn't find any setting that worked perfectly so on my 5k imac I just halve the resolution to what the "displayed" resolution is...

so you can set your 4k to 1920x1080 and it will fix it, but it won't be clean. One or the other. Or buy a monitor that actually is scaled by default to display at it's resolution.. for example, a 27" at 2560x1440 and so on.
__________________
-iMac Pro 3.2ghz 8 Core, 64GB Ram, Vega 56, OS 10.14.6/Win10 Pro, TB3 Dock & 4xSSD, UA Apollo x3 + Octopre x3, Microlite x2, Midi Synths galore, PT 2020.3
-Aorus X5 V8, 6 core Intel 8850H, 32GB ram, GTX 1070, Win 10 Pro, PT 2020.3/Nuendo 10, Apollo Twin TBolt
-Whenever I launch Pro Tools, I get wet.(™)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Window content too small Reaseptor Pro Tools | First Discussion 11 10-02-2019 07:38 PM
Application Manager Window Too Small Calhappy Windows 2 10-19-2017 09:07 AM
Small Video in BIG Window Jeffrey Talbot Post - Surround - Video 3 04-18-2012 09:00 AM
Mix Window too Small RandyPokeda macOS 3 02-14-2012 05:12 PM
Plugin window is too small Charles Schaefer Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 03-25-2006 12:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:28 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com