Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-22-2012, 02:58 PM
nedorama nedorama is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Los Angeles
Posts: 630
Default Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

New issue now that I have an mBox Pro 3 vs. 002R:

My MIDI Setup
mBox Pro 3
MIDI out into Ensoniq ESQ-M
MIDI in from Kurzweil K2000
MIDI thru between Ensoniq and K2000

multiple Mbox icons now show up; when I start Pro Tools, I have to go to Audio MIDI Setup and re-run to find the mBox Pro 3 and then route that to my ESQ-M and K2000VP.

Same issue with a ProRemote, which is the iPad app - it duplicates it.

Doesn't happen with the Oxygen 8 (USB) or Faderport (USB).

Any suggestions? Thanks.
__________________
Regards,
Ned
Monkey Boy Studios
2013 15" MBP, 16GB, 512GB SSD; OSX 10.15.4; 1.5TB FW800 External
Summit Audio 2BA-221, TLA-50 -->Focusrite 18i20 3rd Gen, Eleven Rack, Pro Tools 2020.3
Plugins, Virtual Instruments, and real ones
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2012, 10:36 AM
lancemcv lancemcv is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rockland County, NY
Posts: 497
Default Re: Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

I have the same issue with my Mbox pro, it creates a new icon ecru time I launch pro tools. It stays routed as along as I don't open the midi setup but if indo I have delete tons of Mbox icons then re attach the most resent Mbox pro icon to my midi controller. I'm running pt 10.0.1 and lion 10.7.2
Have not found a fix nor do I want to update at the moment to the latest Pro Tools 10 as I see people are having issues with video playback and core audio.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2012, 10:48 AM
bradp bradp is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: worcester, ma usa
Posts: 103
Default Re: Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

try lauching "audio midi setup" and leave it running while you work in PT
__________________
thanks, brad

Mac Pro:
PT 11.3.2 HD native, MIDI IO, 96IO
Mac Pro Desktop 4,1 osx 10.11.6., 8 Core 2.26GHz 2009 Intel Xeon MB535LL/A 16GB RAM 640GB HD ATI 4870
-----
MBP:
OS 10.11.6, MacBookPro 5,1, Intel Core 2 Duo 2.4GHz Memory: 8 GB Bus Speed:1.07 GHz, Boot ROM Version: MBP51.007E.B06, SMC Version (system):1.33f8
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2012, 10:49 AM
bradp bradp is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: worcester, ma usa
Posts: 103
Default Re: Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

search the forums for "MIDI IO". we had a bunch of things we tried to stop the duplicating of devices in the midi setup window
__________________
thanks, brad

Mac Pro:
PT 11.3.2 HD native, MIDI IO, 96IO
Mac Pro Desktop 4,1 osx 10.11.6., 8 Core 2.26GHz 2009 Intel Xeon MB535LL/A 16GB RAM 640GB HD ATI 4870
-----
MBP:
OS 10.11.6, MacBookPro 5,1, Intel Core 2 Duo 2.4GHz Memory: 8 GB Bus Speed:1.07 GHz, Boot ROM Version: MBP51.007E.B06, SMC Version (system):1.33f8
Reply With Quote
  #5  
Old 05-07-2012, 12:10 PM
Seth Thomas Seth Thomas is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Lubbock, Texas
Posts: 20
Default Re: Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

Has anyone found a fix for the duplicating MBox Pro Icons? I thought I was alone on this, but finally see it is common to many here. Please let me know if there has been a fix, or a way to avoid
Best,
Seth
Reply With Quote
  #6  
Old 05-07-2012, 03:57 PM
serio serio is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: SWFLA
Posts: 384
Default Re: Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

no fix, but I just leave mine alone and It seems to work fine.
Though one time i looked and there were tons of duplicates in there.
__________________
21.5" Mid-2011 iMac i5 QUAD 2.5GHZ 4G RAM ML 10.8.5--Pro Tools 10.3.9--Avid Mbox Pro / 003R--ICY DOCK MB664UEA-1S FW400 With: 500GB Samsung HD502HJ
Reply With Quote
  #7  
Old 06-15-2012, 06:18 PM
nedorama nedorama is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Los Angeles
Posts: 630
Default Re: Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

Haven't found a fix. redid entire OS with a new Username, and still same problem.

Avid, any thoughts?
__________________
Regards,
Ned
Monkey Boy Studios
2013 15" MBP, 16GB, 512GB SSD; OSX 10.15.4; 1.5TB FW800 External
Summit Audio 2BA-221, TLA-50 -->Focusrite 18i20 3rd Gen, Eleven Rack, Pro Tools 2020.3
Plugins, Virtual Instruments, and real ones
Reply With Quote
  #8  
Old 10-29-2012, 08:04 PM
Seth Thomas Seth Thomas is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Lubbock, Texas
Posts: 20
Default Re: Audio MIDI Setup Creating Multiple Icons for mBox, others

After several MBox Pro driver updates, the duplications continue…
Reply With Quote
  #9  
Old 12-23-2012, 09:34 AM
nedorama nedorama is offline
Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Los Angeles
Posts: 630
Default

Not fixed with 10.3.3 update this week...
__________________
Regards,
Ned
Monkey Boy Studios
2013 15" MBP, 16GB, 512GB SSD; OSX 10.15.4; 1.5TB FW800 External
Summit Audio 2BA-221, TLA-50 -->Focusrite 18i20 3rd Gen, Eleven Rack, Pro Tools 2020.3
Plugins, Virtual Instruments, and real ones
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Multiple MBox Pro Instances/Icons in Audio MIDI Setup -> MIDI Studio lpeckham macOS 8 04-24-2014 06:39 AM
What do these question marks mean on my icons in MIDI studio setup? solitary415 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 01-02-2010 01:13 AM
Multiple 003 Racks in Audio MIDI Setup reese.reimers 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-16-2009 04:23 PM
Creating multiple midi tracks Sonic Blue Meanie MIDI 1 05-13-2009 06:44 AM
No Mbox in Audio MIDI Setup Revolver73 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-09-2007 09:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com