Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2010, 11:02 AM
Matthew Steel Matthew Steel is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Greenville, SC
Posts: 103
Default Defaults for new session dialog?

Is there a way to specify the default settings (sample/bit rate, I/O setup, etc) for the New Session dialog?

It seems that the defaults are whatever was last used. Usually this is OK, but sometimes we'll open a session from somewhere else, or use a different sample rate than we normally use. Then if "somebody" blindly clicks OK without perusing the settings then it causes grief. I'd like to set a default sample rate, bit depth, or at least have my "Standard Settings" to be the default I/O Setup if there is a way.

(BTW we are still on 7.3 on 10.4 on a Dual G5 Power Mac)
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2010, 11:21 AM
Daniel Sasso Daniel Sasso is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Brazil
Posts: 128
Default Re: Defaults for new session dialog?

you can always create a session, and then in Finder, select the session and press Command+I (Get Info). Check the box Stationary Pad or Locked, I don't remember, but one of these option should solve your problem.
__________________
PT HDX2 ExpressBox EB7 Chassis 10.3.10.D-Control.HD I/O.SYNC H/D.MacPro "4,1".2x 2.26 GHz Quad.32 Gb RAM.OS 10.7.5

PT HDN 10.3.8.D-Command.HD I/O.SYNC I/O.MacPro "4,1".2.8 GHz Quad.32 Gb RAM.OS 10.7.5

PT HDN.PCIe 10.3.8.C|24.HD I/O.SYNC I/O.MacPro "4,1".2.8 GHz Quad.32 Gb RAM.OS 10.7.5

Estúdio JLS Facilidades Sonoras
São Paulo - Brazil

Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2010, 03:02 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,561
Default Re: Defaults for new session dialog?

Quote:
Originally Posted by Matthew Steel View Post
Is there a way to specify the default settings (sample/bit rate, I/O setup, etc) for the New Session dialog?

It seems that the defaults are whatever was last used. Usually this is OK, but sometimes we'll open a session from somewhere else, or use a different sample rate than we normally use. Then if "somebody" blindly clicks OK without perusing the settings then it causes grief. I'd like to set a default sample rate, bit depth, or at least have my "Standard Settings" to be the default I/O Setup if there is a way.

(BTW we are still on 7.3 on 10.4 on a Dual G5 Power Mac)
Read about Templates in the Manual. You can make your own and have PT start up with the Templates window showing all you self made starting points.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what is up with the session I/O dialog upon opening a session Rectifried Pro Tools 11 22 06-09-2015 08:07 AM
Import session data defaults idris Post - Surround - Video 6 03-08-2013 06:56 AM
Session defaults back to 120 bpm????? 440Hz Pro Tools M-Powered (Mac) 1 12-17-2008 08:22 AM
PT 7.1 "Closing Session" dialog JKD99 Post - Surround - Video 3 09-10-2006 03:18 PM
Problem #1: Session View Defaults to MIDI Event bilco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-11-2006 12:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com