Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-02-2017, 09:01 AM
Zak7 Zak7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Ft Lauderdale, FL USA
Posts: 13
Default Questions about Avid Dock

In the Eucon Software can you now reorder or copy paste soft keys?

How the plugin control knobs works?

Can you assign each sknob to the Parameter of the Plugin you Like?
Or you have to go thru so many pages as in MC Control or Artist mix that was such a terrible/useless workflow?

Do you have that EQ Curve in the Screen??

are the knobs and fader very smooth and with great response?

Thanks!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2017, 02:55 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,094
Default Re: Questions about Avid Dock

While waiting for answers, youtube has dozens of videos that will give you lots of great insight on the DOCK
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2017, 07:35 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,157
Default Re: Questions about Avid Dock

Quote:
In the Eucon Software can you now reorder or copy paste soft keys?
Thanks!!!
Not sure. Don't think so. I think the people who are doing that edit the XML file directly. Would be a nice feature.

Quote:
How the plugin control knobs works?

Can you assign each sknob to the Parameter of the Plugin you Like?
Or you have to go thru so many pages as in MC Control or Artist mix that was such a terrible/useless workflow?
Thanks!!!
I haven't done any custom mapping (and I actually don't think it's possible). Each plug-in displays its parameters in pages in the center screen, and well-designed plug-ins put the most important parameters on the first page. Center screen shows four pages at a time, so you quickly develop a muscle-memory for reaching to a 2nd or 3rd-page parameter. It's faster than clicking around with your mouse and you don't have to wait for EuCon to refresh the Mac to get to your parameters. Swiping in the middle brings up the next set of four pages.

Quote:
Do you have that EQ Curve in the Screen??
No, and honestly it's not a feature I'm interested in. I use my ears. :)

Quote:
are the knobs and fader very smooth and with great response?
About a year ago with v3.5 or v3.6 (?) knob ballistics improved tremendously. They're fast and accurate now, with no overshoot and low lag. The fader was always good and hasn't changed.

One more thought: the following workflow really shines on the Dock because it's so fast:

-hit Preview button
-attention a track in Channel mode
-choose a plug-in via the insert page
-tweak with the side knobs and the fader
-hit Punch Preview
-play through and you're done

The dedicated Preview, Punch Preview, Suspend Preview and Auto Match buttons are under-appreciated on this surface. Move Sel and Mark In/Out make everything faster, too.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2017, 07:52 AM
ivomarkovic ivomarkovic is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Buenos Aires
Posts: 2
Default Re: Questions about Avid Dock

Quote:
Originally Posted by Zak7 View Post
In the Eucon Software can you now reorder or copy paste soft keys?
I wish they work on this. It would be really helpful.

Also the feature that would make pro tools dock and control follow the opened/target plugin in pro tools. Any workaround?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2017, 08:50 AM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,157
Default Re: Questions about Avid Dock

Quote:
Also the feature that would make pro tools dock and control follow the opened/target plugin in pro tools. Any workaround?
Don't touch the Mix window. Do everything (including opening plug-ins) from the Dock screen!

but seriously, I think the Dock plug-in selection is designed to be locked to the attentioned track, and right now Pro Tools doesn't select or attention a track if you click on one of the track's plug-ins. Interesting feature request though.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
  #6  
Old 11-07-2017, 09:16 AM
Anthony_Anz Anthony_Anz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: NY
Posts: 191
Default Re: Questions about Avid Dock

Quote:
Originally Posted by Zak7 View Post
In the Eucon Software can you now reorder or copy paste soft keys?

Being able to copy/paste soft keys from one slot to another would be a HUGE time saver. =)
Reply With Quote
  #7  
Old 11-07-2017, 01:03 PM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 709
Default Re: Questions about Avid Dock

+1 for copy and paste of soft keys... I‘ve learned to live with XML-Editing but would prefer a standard copy/paste behavior.
Best
Mark
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac mini 2018 i5 64 GB RAM, RME Fireface, Pro Tools 2019, Euphonix MC Control
Reply With Quote
  #8  
Old 02-03-2018, 06:06 PM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 458
Default Re: Questions about Avid Dock

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
Don't touch the Mix window. Do everything (including opening plug-ins) from the Dock screen!

but seriously, I think the Dock plug-in selection is designed to be locked to the attentioned track, and right now Pro Tools doesn't select or attention a track if you click on one of the track's plug-ins. Interesting feature request though.

Check this out!
PLUG-IN:
https://www.youtube.com/watch?v=faqwPMq_Kqo&t=9s

AUTOMATION:
https://www.youtube.com/watch?v=V9XySQaE66A

BANKING:
https://www.youtube.com/watch?v=n4WuQL8hQ5Y
Reply With Quote
  #9  
Old 02-05-2018, 02:04 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is online now
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,413
Default Re: Questions about Avid Dock

Quote:
Originally Posted by reichman View Post
and right now Pro Tools doesn't select or attention a track if you click on one of the track's plug-ins. Interesting feature request though.
Yes....this ;-)
Reply With Quote
  #10  
Old 02-06-2018, 09:10 AM
Anthony_Anz Anthony_Anz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: NY
Posts: 191
Default Re: Questions about Avid Dock

Quote:
Originally Posted by KeyplayerG View Post
Yep.. I've see this for a long time. The fader movements on the Artist Mixes are not as smooth as they should be. The S3 is a better but... I had a Presonus Faderport that honestly wrote smoother automation passes. But, it obviously can't do as much as the Artist Mix or S3 which is why I eventually switched to Eucon surfaces.

Let's be reasonable for a second here.. in that video the automation passes in his demo are a bit more dramatic then typical.

so, while the Artist Mix may not be as smooth is it something that would really be a factor?

I don't miss the Faderport at all.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To Dock or not to Dock? Tyranor Avid S1, S3, Dock and Control 11 08-09-2017 12:21 PM
Suggestion: Users of S3&Dock together: dock fader becomes 5th VCA master fader bassmagnetic Avid S1, S3, Dock and Control 0 10-01-2016 09:20 AM
Problems with DVPAL AVIs importing in PT 9 devineandrew macOS 1 05-24-2011 12:23 PM
T20 dock??? babilonburning 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-18-2000 04:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com