Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-05-2002, 02:31 PM
voltech voltech is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: london
Posts: 75
Default H/W buffer size and cpu limit?

Does anyone know what this should be set-up as. My Quicksilver DP800 is pretty fast but afetr I have three plugins up, Pro Tools asks me to increase the CPU limit?

Any help would be greatly appreciated?

Thanks!

voltech
Reply With Quote
  #2  
Old 08-05-2002, 04:41 PM
mentalmusic mentalmusic is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: NoHo
Posts: 305
Default Re: H/W buffer size and cpu limit?

Always put it at 85%
__________________
Digi001 * Pro Tools LE v5.2beta * Mac G4 733Mhz * 1.5gb RAM
40gb internal HD * Lacie 40gb firewire HD * Radeon 7000 dual-display
http://www.erikkarter.batcave.net
Reply With Quote
  #3  
Old 08-05-2002, 04:47 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,115
Default Re: H/W buffer size and cpu limit?

HW buffer is increased if you get reports of the HD not being fast enough.
Set it as low as possible because a bigger buffer means higher latency (the delay between sound going into the 001 and returning out again).
The only time you want to set the CPU usage limit to less than 85% is if you run other applications at the same time, like softsynths f.ex.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-05-2002, 05:47 PM
voltech voltech is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: london
Posts: 75
Default Re: H/W buffer size and cpu limit?

Oh, So what should my H/W buffer be set at? It's currently at 512 and I'm not having HD problems? Thanks for the help!!

voltech
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Host Processors + H/W Buffer Size + CPU Usage Limit Niner macOS 0 04-23-2013 11:24 PM
Screen size limit dafatboy Windows 5 08-10-2012 09:14 PM
2gb file size limit? James Drake Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 10-14-2011 02:52 AM
Increase Buffer size/Decrease Buffer size? kerick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-28-2006 01:00 AM
Increase buffer size...decrease buffer size.... Bodhisan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-08-2005 08:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com