Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-01-2004, 09:28 PM
Valeri Valeri is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: San Diego
Posts: 211
Default Can the ADATin and out of192 digital carry 96k ???

Hi guys i was wondering if the ADAT in and out of the 192 digital/or any of the new HD interfaces/ can transmit 8 channels of in and out at 96k.I know that ADAT optical and TDIF are only 44.1 or 48.,but when i was reading the specif. for 192 for some reason i get the idea that it might be possible.I have curently a RME DS Pro wich can go up to 96k,which i was thinking of selling but if i can use it at 96k,it would be nice to have an extra 8 ins and outs.
Thanks!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-01-2004, 10:02 PM
francois's Avatar
francois francois is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 838
Default Re: Can the ADATin and out of192 digital carry 96k ??? *DELETED*

Post deleted by francois
__________________
PT 2020-12 ultimate -HDX1- OSX 10.15.7- MacPro 7.1
- D-command 24- Trinnov Dmon6
Reply With Quote
  #3  
Old 07-01-2004, 11:39 PM
nukmusic nukmusic is offline
Member
 
Join Date: May 2002
Location: new orleans, la
Posts: 1,433
Default Re: Can the ADATin and out of192 digital carry 96k ???

i think someone said something about doing it stereo only in/out via optical.
__________________
Docta'J

Download free music at
http://www.nukmusic.com
nEVER uNDERESTIMATE kNOWLEDGE
Reply With Quote
  #4  
Old 07-01-2004, 11:45 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,791
Default Re: Can the ADATin and out of192 digital carry 96k

Hi,

The ports on the enclosure support ADAT mode at sample rates up to 48 kHz and in TOS-Link mode, supports two-channel Optical input and output at sample rates up to 96 kHz. This port does not feature real-time sample rate conversion. The ports on the digital card support 48k only but can have hardware SRC for use with higher sample rate sessions. You can find this information in the 192 I/O guide available here:

http://www.digidesign.com/support/docs/

Thanks,
Digidesign Tech Support
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2004, 03:20 PM
Ray Fabi Ray Fabi is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Montreal, Canada
Posts: 416
Default Re: Can the ADATin and out of192 digital carry 96k

Perhaps I'm missing something here, but I believe that ADAT ports, do indeed support high sample rates ( on the inputs anyway). I have a few 192 i/o, analog and digital versions, and I connected an RME card form Logic, and did a quick session at 96 K. The ADAT out or RME to ADAT in of the 192, and I was getting signal. I seem to recall that the track count in Logic / RME was reduced to to bandwith, but I'm pretty sure 96 K works on the digital ADAT ports of the 192.
__________________
Ray Fabi
Virus Music
Ton of Bricks Studios Montreal
514-990-2713
www.fabi.com
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2004, 11:17 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: Can the ADATin and out of192 digital carry 96k

No, the audio is converted (with SRC) to the higher sample rate.. but the ADAT port without S/MUX can only handle up to 53kHz.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
  #7  
Old 07-05-2004, 06:03 AM
zr-rock zr-rock is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 67
Default Re: Can the ADATin and out of192 digital carry 96k ???

the solution!!!

http://www.rme-audio.com/english/adi/adi4dd.htm

really nice little box!!

i monitor through the rme..... sounds way better than the 96i/o
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The instruments do not carry. Andi Mδder Pro Tools SE and Essential (Mac) 7 01-28-2013 08:20 AM
Digi 002 carry case Suggestions Ricco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-10-2003 01:13 AM
OT do not carry your dog in the car in Tn. graveleye 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 21 01-15-2003 12:07 PM
Lightpipe...how many channels can it carry? grindstone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-05-2001 10:03 PM
Can I carry my plug-ins around with me? AvidCS General Discussion 4 10-08-2000 02:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com