Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-27-2004, 07:45 PM
Kitch Kitch is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Australia
Posts: 60
Default Soop up the Mix System

Damn

I cant afford the upgrade to HD until I sell yet but I have some money to upgrade my system.

I curently have a G4 Dual 1.25 Mix Referb Core Card, an Adat Bridge 24 and an Octopre with adat card.

I'm seeing that on ebay I may be able to get a mix farm card under $1000 USA

1. What Converters would you sugest I get for extra inputs?

2. What do you all use as a volume controller.

3. Any one with Mix+ is it enought for Pop music production or is mix 3 the way to go.

Rock on
Kitch
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2004, 08:00 PM
DC11 DC11 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 52
Default Re: Soop up the Mix System

I think that Mix + would be enough, but you never want to be out of processing power in a session. As for the extra in's and outs, the 888|24 is the only way to go on a Mix system.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2004, 10:02 PM
cheese2 cheese2 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Posts: 69
Default Re: Soop up the Mix System

Dont forget that going from a mix+ to a mix3 doesnt get you any more tracks, 64 is max, but it will get you more plugins...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2004, 10:46 PM
Kitch Kitch is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Australia
Posts: 60
Default Re: Soop up the Mix System

Yep I know. I'm prety happy with 64 tracks at present.

Any other converters that you would suggest?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-28-2004, 02:54 AM
thin ice thin ice is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Surrey
Posts: 651
Default Re: Soop up the Mix System

If you are looking for extra ins and outs you should not go for the 888. Using your ADAT bridge you could get an RME ADI8 second hand. They are the best cheaper converter around and the clocking is quite stable.
__________________
Mac Pro 2.66 Quad-Core Intel Xeon
6 GB 1066 MHz DDR3
HD3 Accel PT 9.0.6, OS 10.6.8
Reply With Quote
  #6  
Old 05-29-2004, 11:06 AM
BGMusic BGMusic is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 433
Default Re: Soop up the Mix System

Mix farms seem to be going for around $1300 so i don't see where you can get them for under $1k.
__________________
PT 10.3.10, 12.4, Logic Pro 9.1.8 Logic Pro X 10.1, Ableton Live 9, Studio One 3.x DP 9 Sibelius 8.5 OS 10.8.5 Mac Mini with Lion Server 2.0ghz quad I7 16 gbs ram, UAD Apollo Twin . PT Mix Plus PT 6.4.1 TDM Mac OS 10.3.9 G4 450 mhz 1 gb ram, Digi 882/20. And a bunch of hard drives.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-29-2004, 11:14 AM
Philthy Philthy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: CT, USA
Posts: 1,291
Default Re: Soop up the Mix System

search for completed items on ebay to see actual selling prices. They are indeed sometimes going below 1000, although the true range is 1000-1200.
__________________
Phil Mann
Silk City Music Factory - CT Recording Studio
Reply With Quote
  #8  
Old 05-31-2004, 11:46 AM
zr-rock zr-rock is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 67
Default Re: Soop up the Mix System

been using mix+ with an xtra old dsp-farm for years....

maybe for producingbut it is NOT enough for mixing (and i've got loads of outboard)

just got an hd2 and i'm using the rme for monitoring/mastering.

it is 1500% better than the 888/24!!
Reply With Quote
  #9  
Old 05-31-2004, 03:37 PM
MARVINBASS's Avatar
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 885
Default Re: Soop up the Mix System

I would also suggest looking into Apogee hardware. It's definetly a step up.
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
MOTU MTP/AV
------------------------------
Second System
Mac Pro 2013 3.5GHz 6-core Xeon E5-1650v2
32GB RAM
1 - HDX
1 - Avid Thunderbolt 3 Expansion Chassis
1 - HD 16x16 Interface

MARVINBASS Digital Audio, LLC
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
System Requirements and full System Setup MadDogRunner Windows 2 02-25-2013 06:44 PM
D-Show system with power sequencer/relay system. TheatreWeasel VENUE Live Sound Systems 2 01-15-2012 04:35 PM
Good System Usage/RTAS settings for Quad Core system Mental Clarity 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 12-19-2008 04:09 PM
Fat 32 IDE rmoveable drives (from WIN98SE system) not accessable from XP system steve at Your Heaven Pro Tools TDM Systems (Win) 7 06-12-2003 01:17 AM
New Allenstein system.... Radeon 7500 causes system to lock up.. Siberian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 03-09-2003 08:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com