Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-04-2006, 02:38 PM
Ray Fabi Ray Fabi is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Montreal, Canada
Posts: 416
Default FireWire to DVI video convertor

I was wondering if there was a FW to DVI box available to convert DV videos from my FW output from my Mac, running Pro Tools 7 on a g5 dual 2 gig, 2.5 gig of RAM... I'm about to purchase a new HD projector and would definately like to take advantage of digital DVI connectors to feed both my "new" projector and plasma (with DVI input) simultaneously. Of course, I might have to buy a DVI doubler to feed both the digital projector AND the plasma together, but those (I believe) are available. Any suggestions?

thanx
__________________
Ray Fabi
Virus Music
Ton of Bricks Studios Montreal
514-990-2713
www.fabi.com
Reply With Quote
  #2  
Old 03-04-2006, 02:43 PM
bad jitter bad jitter is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Tellus
Posts: 1,382
Default Re: FireWire to DVI video convertor

I am interested in this, too!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-09-2006, 07:14 AM
Ray Fabi Ray Fabi is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Montreal, Canada
Posts: 416
Default Re: FireWire to DVI video convertor

anybody...
__________________
Ray Fabi
Virus Music
Ton of Bricks Studios Montreal
514-990-2713
www.fabi.com
Reply With Quote
  #4  
Old 03-09-2006, 12:32 PM
Matt Stutter Matt Stutter is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Wellington, NZ
Posts: 571
Default Re: FireWire to DVI video convertor

So let me get this right - you're wanting to convert the FW videos you've got on your G5 to output on a DVI monitor/projector?

Meaning that at the moment you're outputing your DV codec movies (I think what you mean by FW movies) thru your firwire port to a firewire convertor to your telly?

If I get you correctly then yes - you just plug a DVI cable from your mac's 2nd DVI out to the projector - no convertor needed. You'll need to work out the latency/delay - but it'll be MUCH less than using the FW convertor you're using now. Oh, and set the resolution of the 2nd display to suit the video files and projectors resolution.

Was that what you wanted?
Reply With Quote
  #5  
Old 03-09-2006, 03:39 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,822
Default Re: FireWire to DVI video convertor

Quote:
If I get you correctly then yes - you just plug a DVI cable from your mac's 2nd DVI out to the projector - no convertor needed. You'll need to work out the latency/delay - but it'll be MUCH less than using the FW convertor you're using now. Oh, and set the resolution of the 2nd display to suit the video files and projectors resolution.

Was that what you wanted?
the dual g5's only have one DVI output. or at least that is all mine has.

i have never seen a FW --> DVI converter. so, i don't know how you are going to to do it. ... other than FW to composite to plasma in.

if anybody has one thses guys would : GEFEN
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #6  
Old 03-09-2006, 06:49 PM
Matt Stutter Matt Stutter is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Wellington, NZ
Posts: 571
Default Re: FireWire to DVI video convertor

Mine has two DVI outputs - but mine is one of the latest G5 PCIe machines. Is the older one a VGA and DVI arrangement?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-09-2006, 07:01 PM
minister's Avatar
minister minister is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Minneapolis, MN
Posts: 4,822
Default Re: FireWire to DVI video convertor

hey matt, i have QUQAD too, and yes, it has 2 DVI's. but my DUAL 2.5 has one DVI and one ADC. since his was a 2.0, i thought it would also only have one DVI.
__________________
Tom Hambleton CAS
Ministry of Fancy Noises
IMDb
Undertone on Facebook
Undertone Custom Sound Libraries

"Groupable markers would be epochal!"
-Starcrash
Reply With Quote
  #8  
Old 03-10-2006, 09:44 AM
axiom axiom is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Austin, TX, USA
Posts: 241
Default Re: FireWire to DVI video convertor

You can get an ADC to DVI adapter as well. I think Gefen makes one.
__________________
Will Loconto
www.WillLoconto.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ad/da convertor studiokeyz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 01-25-2008 01:31 PM
Firewire video convertor Reckless Erik Post - Surround - Video 0 01-22-2007 08:08 AM
442 as a d/a convertor Chuck1073 Digidesign Hardware & Software 2 08-10-2006 12:21 PM
The right DV Convertor Mike Thornton Post - Surround - Video 4 02-17-2004 09:15 AM
Which Firewire DV convertor? Bryan Pro Tools TDM Systems (Mac) 50 03-12-2002 06:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:33 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com