Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 05-22-2012, 11:33 AM
PaulV's Avatar
PaulV PaulV is offline
Avid
 
Join Date: Nov 1998
Location: Avid, San Francisco
Posts: 296
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

Quote:
Originally Posted by Numi View Post
Do we know if this is certified for 10.7.4?
It is not yet qualified with 10.7.4. More information will be posted soon. For now you'll want to stick with 10.7.3 if you can.

That said, initial testing with 10.7.4 looks promising, and hasn't turned up any issues yet with HDX, HD Native, HD, and MBox. If you've already updated your OS, you could try it out safely as long as it's not a mission-critical system.
__________________
Cheers,

Paul Vercellotti
Avid Engineering
Reply With Quote
  #22  
Old 05-22-2012, 11:55 AM
Numi Numi is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cary, NC
Posts: 376
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

Quote:
Originally Posted by PaulV View Post
It is not yet qualified with 10.7.4. More information will be posted soon. For now you'll want to stick with 10.7.3 if you can.

That said, initial testing with 10.7.4 looks promising, and hasn't turned up any issues yet with HDX, HD Native, HD, and MBox. If you've already updated your OS, you could try it out safely as long as it's not a mission-critical system.
Thanks for the reply.. I will test this on my Macbook which I use for general use on the fly and usually like to keep updated for web security. Thanks again for a solid update, that Buffer Bug was quite annoying for those of us who routinely change settings when tracking and then mixing.
Reply With Quote
  #23  
Old 05-22-2012, 12:09 PM
woodsdenis woodsdenis is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dublin, Ireland
Posts: 506
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

Quote:
Originally Posted by DopeyMan View Post
Be gentle guys....

Having just purchased Protools for the first time in Jan 2012 - and on 10.0.0 (F*#@) with the full instrument pack of AIR instruments (only)...can someone point me the right direction and/or previous posts on the 101 of do's and don't of upgrades.

I am happy to do the leg work on others advice and in particular read previous threads on this matter. This will be my first upgrade on a new MacBookPro (dec 2011) with the origional install previoulsy made by the agent who supplied Protools. I'm not useless but want some advice on the installers and no brainers....

I presume the advice is to move to 10.2.0 currently.

Cheers
Chris.

Mac OSX Lion ver 10.7.3
MacBookPro 2.4Ghz intel i7
8 Gig Ram
PT10.0.0
Mbox3
Clavinova weighted 88 Keys
AxiomPro64
AIR Virtual Instruments - Full instrument Pack (only)
1. Repair permissions
2. Uninstall Protools using program in Protools Utilities folder, Use SAFE option.
3. Run downloaded installer and install Protools
4. Repair permissions.
5. Make music !!
__________________
Denis

Mac Pro 3.3 hexacore
24 gb RAM
Lion
PT 10 HD Native
Reply With Quote
  #24  
Old 05-22-2012, 12:11 PM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

Quote:
Originally Posted by woodsdenis View Post
1. Repair permissions
2. Uninstall Protools using program in Protools Utilities folder, Use SAFE option.
3. Run downloaded installer and install Protools
4. Repair permissions.
5. Make music !!
4a. Pray to deity of choice
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #25  
Old 05-22-2012, 01:02 PM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,192
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

4b) Bang head repeatedly and with force against desk, as 10.2 is causing at least as many, if not MORE, erroneous -9092 CPU errors.
Reply With Quote
  #26  
Old 05-22-2012, 02:20 PM
meech meech is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 290
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

Quote:
Originally Posted by TimNielsen View Post
4b) Bang head repeatedly and with force against desk, as 10.2 is causing at least as many, if not MORE, erroneous -9092 CPU errors.
I seemed to be noticing more of these errors as well at first, but after a complete shutdown (not a restart) it seems fine. We'll see how that holds up the rest of the day.
__________________
HD Native - Apogee Symphony I/O
Mac Pro 6 core 3.33 Westmere 16 GB of RAM
PTHD 10.2
OSX 10.7.5
Reply With Quote
  #27  
Old 05-22-2012, 02:53 PM
apesong's Avatar
apesong apesong is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 83
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

Is it nessisary to uninstall previous versions of PT10 before 10.2? I certainly didn't. I haven't run onto any issues yet but I may just restore a back-up and redo the process again just to be safe, if it's a big deal. Totally missed that detail in my haste. Doh!
Reply With Quote
  #28  
Old 05-22-2012, 03:06 PM
Rocka Rocka is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Clearwater
Posts: 60
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

PT 10.2 & OSX 10.7.4 Is a good match for me. PT loads faster, Not having the hicups i was having prior and the play back engine can be changed without and crash.. Seems stable and smooth. Im on 3.0 dual quad mac pro. 8 gigs ram...digi 002
Reply With Quote
  #29  
Old 05-22-2012, 03:31 PM
psmworld's Avatar
psmworld psmworld is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: austria
Posts: 354
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

the click-not-starting-at-1 bug is happening again. every now and then the click won´t play the first tick… was on 10.0.1 but didn´t happen on 1.2 and 1.3
__________________
Selling:


Reply With Quote
  #30  
Old 05-23-2012, 04:31 AM
DopeyMan DopeyMan is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: New Zealand
Posts: 54
Default Re: 10.2.0 Update for Win and Mac is out

Quote:
Originally Posted by woodsdenis View Post
1. Repair permissions
2. Uninstall Protools using program in Protools Utilities folder, Use SAFE option.
3. Run downloaded installer and install Protools
4. Repair permissions.
5. Make music !!
OK All good Denis...and I'm on my way...did what you said to the letter....
Have the software installed and have the following plug in error for my main session....

"The following plugins were made inactive becasue they could not be found in the plug in folder
Boom(1)
minigrand(1)
Xpand2(6)"

I'm sure its a basic error but advice required
Thanks in advance
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native cant Update Firmware after installing PT9.0.5 Update Aditu Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 72 11-27-2012 03:57 PM
10.3 Update - Windows shutdown issue has returned. Update at your own risk. crm0510 Windows 14 09-19-2012 01:50 PM
10.5.6 update. Is it safe to apply the system update from 10.5.5? SBCCMusic 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 02-02-2009 02:27 AM
Windows Update Vs Apples Software Update sunburst79 General Discussion 2 07-14-2007 06:40 AM
What is this Apple Update? Hard Disk Update...ver 1.0 McMasters Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-30-2003 05:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com