Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools Software (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2018, 03:50 PM
fahfah fahfah is offline
Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: 20167 Champaign
Posts: 2
Default AMD Compatibility

I want to finally jump into Pro Tools.
I have an AMD FX 6100 Six-Core/3.3 Ghz machine running WIN10 Pro. Am I going to have compatibility problems?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2018, 04:18 PM
mjslakeridge's Avatar
mjslakeridge mjslakeridge is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, Texas
Posts: 1,028
Default Re: AMD Compatibility

I am using an AMD rig to run Pro Tools with no problems. (see my signature). But note that I am using a very old version of PT. About all you can do is try. Make sure you do all of the optimizations in the Additional Resources link above.
__________________
"Whiskey Bottle...Brand New Car...Oak Tree You're in my Way" RVZ

Pro Tools LE 7.4cs10, Windows XP Home SP3, AMD Phenom II 1045T Processor, Digi 002 rack , Command 8, Behringer ADA 8000, Tascam M-320B Mixer, Alesis Monitor Two Speakers, Vintage and Modern Tube Amps, Fender American Strat, 1973 Gibson SB-450 Bass, Epiphone Les Paul Traditional Pro, Roland W-30 Keyboard, Preimier XPK Fusion Drum Kit.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2018, 05:45 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,376
Default AMD Compatibility

Quote:
Originally Posted by fahfah View Post
I want to finally jump into Pro Tools.

I have an AMD FX 6100 Six-Core/3.3 Ghz machine running WIN10 Pro. Am I going to have compatibility problems?
I had the FX 6800 (iirc) and never had an issue, i only used it for a short time - my main board was a Gigabyte with 3930k but i was build a hackintosh at the time, so I used the AMD while that was being built
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2018, 12:56 PM
gcasper gcasper is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Northern California
Posts: 69
Default Re: AMD Compatibility

I know it's not the same architecture, but I'm running PT2018.1 in Win10Pro 64-bit on a Ryzen 1700 with no issues.
__________________
==================================
Ryzen 7 1700, ASRock x370 Taichi motherboard, 16gB 3200mhz memory, Windows 10 Pro, Digi002r, Control/24, Raven Mti2, Protools Native 10, 11, 12, & 2018.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2018, 01:21 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,376
Default AMD Compatibility

Quote:
Originally Posted by gcasper View Post
I know it's not the same architecture, but I'm running PT2018.1 in Win10Pro 64-bit on a Ryzen 1700 with no issues.
You ought to start a thread with testing on this system.

Many people are/were interested in these CPU’s

I am curious what kind of performance you can achieve with it as well
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.

Last edited by YYR123; 03-06-2018 at 01:39 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compatibility between PT 10 and HD 9 Angelo.Farro Pro Tools 10 1 04-22-2012 10:21 AM
PT 8 HD/PT9 Compatibility, 10.6.5 compatibility, OMF Logic9/PT9, iLok upgrade benosullivan Pro Tools 9 2 11-17-2010 11:05 AM
Mac HD1 Compatibility marclop Post - Surround - Video 5 10-19-2006 02:31 PM
Compatibility Pablo Andrés Digidesign Hardware & Software 0 11-05-2002 12:38 AM
PT HD compatibility Armando ICON & C|24 4 06-20-2002 05:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:29 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com