Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-17-2010, 02:24 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

Setting up a studio for a client. When I tested the C24, the 16th Mic Pre shows the clip light but no signal. I returned the board and got another new one. SAME THING!! We tested signals also through the DI's as well. We went directly into the D-Sub connection so snakes or patch pays was connected for the test. Has anyone heard of a bad batch of C24's?
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2010, 06:18 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,629
Default Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

How 'bout a bad db25 cable?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2010, 09:19 AM
Fullsound Recording Fullsound Recording is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: SEATTLE WA USA
Posts: 679
Default Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

That sucks man, My c24 is good but with in the first two months had a few faders die, had to replace the control board.. Better get some faders now while its under warranty

__________________
www.fullsoundrecording.com
Seattle Wa

I voted at www.deardigi.com
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2010, 05:21 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Unhappy Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
How 'bout a bad db25 cable?
We tested directly into the DB-25 connector no snakes connected.
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-18-2010, 05:24 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

Quote:
Originally Posted by Fullsound Recording View Post
That sucks man, My c24 is good but with in the first two months had a few faders die, had to replace the control board.. Better get some faders now while its under warranty

Thanks for the heads up. This was just bought at GC Pro , so we'll just turn around and get another one. I'm calling Tech Support tomorrow on this. Maybe they know of a bad batch of boards that went out.
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-19-2010, 07:00 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

I'll be meeting with a guy from Avid tomorrow to test the board. Stay Tuned!!!
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-20-2010, 07:54 AM
Fullsound Recording Fullsound Recording is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: SEATTLE WA USA
Posts: 679
Default Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

You have 30 days for a return at GC and if its defective they cant even say a thing. I would not want a board that needs a tech in its first year

I went through three consoles untill i got a perfect one and still needed some faders later.
Tell the avid guy to bring a brand new console with hime, :)
__________________
www.fullsoundrecording.com
Seattle Wa

I voted at www.deardigi.com
Reply With Quote
  #8  
Old 04-20-2010, 09:32 AM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Red face Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

Quote:
Originally Posted by Fullsound Recording View Post
You have 30 days for a return at GC and if its defective they cant even say a thing. I would not want a board that needs a tech in its first year

I went through three consoles untill i got a perfect one and still needed some faders later.
Tell the avid guy to bring a brand new console with hime, :)
I have already taken one back to GC Pro with the same problem. My intention is to get Avid to give me a fully tested board. They want to see this one because they have never come across this problem in th C24.
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-20-2010, 03:37 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

Well, an Avid Field Technician came out to the studio today and fully tested all the lines. He confirmed that #16 Mic Pre was dead. He also could not find if anything caused it. So we ordered another new C24 from GC Pro today. I am going to fully test the new one along with the Avid Tech at the store before it goes out the door. Wish me luck!!!
STAY TUNED!
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-27-2010, 09:51 PM
MARVINBASS MARVINBASS is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Woodland Hills, CA. U.S.A.
Posts: 881
Default Re: Two New C24's Mic Pre #16 Doesn't Work!!!

Well, what a cluster F_ck!!! The new board tested fine. Brought it into the studio, still no signal from Mic Pre 16. So I tested the Mic Pre Out Snake and found that #8 of the snake was bad as well. I replaced the snake and all is good. Cheers
__________________
My System is:
Mac Pro 2.8GHz Quad-Core Mid 2010 MC250LL/A
16GB RAM
1- HDX
1 - Apogee Symphony Mk1 8x8
1 - HD 16x16 Interface
MOTU MTP/AV
------------------------------
MARVINBASS Digital Audio
Pro Tools and Mac Consulting
Woodland Hills, CA.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio Suite plugins that work in 10, do they work in 11? David Sandwisch Windows 1 08-10-2013 08:14 PM
HD Audio Interfaces and the C24's Mic Preamps. Holli ICON & C|24 5 04-30-2007 01:56 PM
C24's sound quality ba'hart ICON & C|24 3 11-07-2006 07:32 AM
How does Direct Connect work?? (Does it work well??) tommydee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 11-18-2001 08:13 AM
"Fixed" C24's on the way... darla ICON & C|24 11 09-07-2001 09:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com