Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-16-2000, 09:09 AM
search-one search-one is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 170
Default what can i add to my g4. for better performance?

i have g4 400mhz 320mb.what can i add so that i get higher track counts and more plugins? also does anyone know where to get free plugins?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-16-2000, 09:37 AM
bassmac bassmac is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 1,754
Default Re: what can i add to my g4. for better performance?

1) Nothing other than a 500 processor upgrade.
2) I think there may be some free plug’s avail.- remember, you get what you pay for.

bassmac
Reply With Quote
  #3  
Old 11-16-2000, 08:55 PM
Jeff D. Jeff D. is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: Southern CA
Posts: 805
Default Re: what can i add to my g4. for better performance?

See http://www.digidesign.com/ubb/Forum25/HTML/000535.html

Good luck,

Jeff D.
__________________
www.jephthastudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 11-17-2000, 01:43 AM
dcornutt dcornutt is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Brooklyn, NY
Posts: 1,308
Default Re: what can i add to my g4. for better performance?

Seperate high performance drives can improve your performance. If you are running your OS, PTle and your session off the same drive, you are loosing performance. Add another internal drive (7200 rpm or higher). Run your session off the 2nd drive.

You can always add more ram

But, the ram you have is adequate.

I'd say, optimizing your drive setup and maximizing your OS resources are the places where you might see the most benefit.

dcornutt
Reply With Quote
  #5  
Old 11-17-2000, 04:37 AM
AEW AEW is offline
Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: Sydney, NSW, Australia
Posts: 879
Default Re: what can i add to my g4. for better performance?

The G4/500 with 576meg of ram did it for. I just couldn't take it any longer, even though it proved to be a very expensive exercise.
Sold my G4/400 and bought a new G4/500 (box only)with extra ram. I am now content but also poor.

Ps. The wife doesn't know yet. I think my contentment will be short lived.

Nick
Reply With Quote
  #6  
Old 11-17-2000, 05:57 AM
search-one search-one is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 170
Default Re: what can i add to my g4. for better performance?

thnkx to all of you for your advice...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Pro Performance master-fader macOS 0 11-21-2011 03:08 PM
PT9 Performance? Chingy Pro Tools 9 4 11-09-2010 04:20 PM
More RAM = no better performance?!? fly-deluxe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 01-09-2004 07:14 PM
OSX vs OS9 performance Stage 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 05-23-2003 07:58 PM
about HD performance 8e design Storage Subsystems 1 07-28-2002 11:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com