Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-30-2010, 03:53 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,028
Default GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

Hello.

I built my core i7 pc on reccomendations from the wonderful http://duc.avid.com/showthread.php?t=238426 thread.
I see atleast 7 other experienced DUC users has the same motherboard. I'v got the revision 1.6.

It's been working ok on PT8 LE, but a little unstable on PT9. I wonder if anybody had tried this motherboard with PT8 HD, the new HD Native card + one of the new interfaces ?

I'm thinking about buying a Native/Omni solution, but would like to know if this motherboard will work at all. If not i'll have to also buy a new mac pro.

Thanks:)
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2010, 05:36 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

A known working configuration for HD Native is a GA-X58A-UD3R Rev.2 FC board. X58A and EX58 boards have the same Intel X58 Chipset. So there should be no reason why a Native Card can't run on a GA-EX58-UD3R with either Pro Tools 8.5 or Pro Tools 9.0.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 11-30-2010, 11:06 PM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,028
Default Re: GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

Thanks filosofem.

So i might have to get the rev 2.0 version of the GA-X58-UD3R (I have rev.1.6). But still that is less expensive that getting a new mac pro.
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2010, 01:29 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

I'm not so sure that he isn't implying that its a configuration issue as opposed to a chipset or board related issue. What exactly is going on making you feel thats its less than stable?
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #5  
Old 12-01-2010, 02:17 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,028
Default Re: GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
I'm not so sure that he isn't implying that its a configuration issue as opposed to a chipset or board related issue. What exactly is going on making you feel thats its less than stable?
Did I miss a post ?
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #6  
Old 12-01-2010, 03:02 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default Re: GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

Quote:
Originally Posted by chrisdee View Post
Did I miss a post ?
Nah. I misread it. I thought you already had HD Native and it was acting up on your current board. Some how I missed the part on you currently running PTLE 8 and looking to upgrade to something more stable.

My dog woke me up at 4AM so she could go chase the deer out of the back yard I was less than fully awake when I posted. Sorry!
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #7  
Old 12-01-2010, 04:43 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,028
Default Re: GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

Quote:
Originally Posted by sunburst79 View Post
Nah. I misread it. I thought you already had HD Native and it was acting up on your current board. Some how I missed the part on you currently running PTLE 8 and looking to upgrade to something more stable.

My dog woke me up at 4AM so she could go chase the deer out of the back yard I was less than fully awake when I posted. Sorry!
No problem.
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #8  
Old 12-01-2010, 05:10 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: GIGABYTE GA-EX58-UD3R and HD Native + HD Omni ?

Quote:
Originally Posted by chrisdee View Post
So i might have to get the rev 2.0 version of the GA-X58-UD3R (I have rev.1.6). But still that is less expensive that getting a new mac pro.
Ummm... yes chrisdee, GA-X58A-UD3R Rev.2 is cheaper than a Mac Pro and worth the motherboard upgrade but GA-EX58-UD3R should work too. Though there are options for using the GA-X58A-UD3R board with your existing components.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools HD 10.0.1 crash/freeze on GigaByte EX58-UD3R + W7 sp1 64bit Ultimate chrisdee Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 45 05-25-2012 05:50 PM
Update for Gigabyte GA-EX58-UD3R users albee1952 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 40 03-26-2012 12:47 AM
Gigabyte GA-EX58-UD3R and hd system dccarson Pro Tools TDM Systems (Win) 0 10-30-2011 03:45 PM
Pro tools HD and GIGABYTE GA-EX58-UD3R KKalampo Pro Tools TDM Systems (Win) 4 04-07-2010 11:26 PM
if you have a Gigabyte EX58-UD3R motherboard please help me. recordingguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 08-19-2009 09:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:18 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com