Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-15-2014, 05:27 PM
Intransit Intransit is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 556
Default 11.2.1 My Findings, -9173 error with BTD

ADC is fixed!!! No more Auto Report bypass workaround and no more bounce latency inside my files.

Can not get through a Real Time bounce though. This has been reported since 11.2… I was using RT bounce daily in 11.1.3 just fine. But now it's causing CPU errors.

Various plugins placed after NI Massive still causing crippling cpu spikes. I'm HD Native PCIe

https://www.dropbox.com/s/7lsteibfh8...mp_Massive.png
https://www.dropbox.com/s/kiz4nu4j2u...ek_Massive.png
https://www.dropbox.com/s/mr5egdq8lq...undToys_NI.png

My WA. Put Massive processing on an aux, route there. Painless enough for now. Who knows what other combinations are slowing things down.

Multi-Out VI session data import still not working right.
Move song start with tempo changes still not keeping everything intact.
__________________
Mac Pro 2012 12-Core 2.4GHz RAM 48GB
Native 2018.3 HD_OSX 10.12.3
Reply With Quote
  #2  
Old 08-15-2014, 05:35 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: 11.2.1 My Findings

Correct about the BTD real time error not having been fixed yet.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #3  
Old 08-15-2014, 06:44 PM
jryser's Avatar
jryser jryser is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Plainfield, IN
Posts: 920
Default Re: 11.2.1 My Findings

Same here with BTD realtime error. AAE-9173! I took out every plug - not just 3rd party ones but ALL of them and was still getting 9173 with NO plugins added. But for my first real issue in ProTools in the 5 years I have been using it, no complaints here. I have a good 11.1.3 and the ADC issue is an easy workaround. I can be patient for 11.2.2.
__________________
A Rig: MacBook Pro Spring 2013, 2.8Ghz I7, 16GB RAM,
OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph GT 050 Qx3 1.5 TB drives Thunderbolt-FW400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
B Rig:MacBook Pro Spring 11, 2.33 GHz I7, 16GB RAM, OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph Portagig 62 portable 1 TB drive Firewired with 400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
I am the main songwriter/performer for Midwest Whitetail, Cabela's Deer Nation, Spring Thunder, and Northern Waters Series!
Reply With Quote
  #4  
Old 08-15-2014, 07:55 PM
CygnusX-1Bk2 CygnusX-1Bk2 is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: Concord, CA
Posts: 623
Default Re: 11.2.1 My Findings

Please vote on the bug report at Ideascale on the -9173 issue here:
http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ce/125069-3779
__________________
I will choose,
Freewill
http://jimdiazaudio.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 08-16-2014, 04:24 AM
musicman691 musicman691 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 17,343
Default Re: 11.2.1 My Findings

Have any of you tried the 'put dither before sansamp' thing that fixes the denormalization issue which this might be?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 08-16-2014, 05:08 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,365
Default Re: 11.2.1 My Findings

I haven't seen any issue with bounce (11.2.1).
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-16-2014, 06:43 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,823
Default Re: 11.2.1 My Findings

Quote:
Originally Posted by jryser View Post
Same here with BTD realtime error. AAE-9173! I took out every plug - not just 3rd party ones but ALL of them and was still getting 9173 with NO plugins added.
Wait a minute... You've not been able to bounce to disk successfully under any circumstances when using 11.2.1?
Reply With Quote
  #8  
Old 08-16-2014, 07:52 AM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,220
Default Re: 11.2.1 My Findings

Not extensively tested (Just used current Project) but realtime and offline stereo and upmix 5.1 fine here.

8 VI's still live. (IK-ST3 and NI K5)

I do have a repeatable crash with Massey 2007 only if text entered output. No crash using knob to lower output.
__________________
(Help us Help You)<<<click here

APFS 90% 10% Audio on Both.

Pro Tools U-2020.5 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(2k10MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MVC-Edition-dual mini 6 pin. one spliced to add Avid mini 4 pin-hdx)
FW-CoreAudio (for poly-recording)
(SSL-HUI-MIDIoverIP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
new systems builds / upkeep / +
----
New builds:
12 core nMP HDX 1 Slot 5 stock HDX Mac mini 6pin to 4 pin HDX power like 5,1 mp's used)
16 core nMP rack-test station
28 just because machine
Reply With Quote
  #9  
Old 08-16-2014, 08:35 AM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: 11.2.1 My Findings

Quote:
Originally Posted by Eric Lambert View Post
Wait a minute... You've not been able to bounce to disk successfully under any circumstances when using 11.2.1?
It may take several tries and then I can bounce. By the 2nd or 3rd attempt, the audio goes way out of sync. I go into playback settings and change the Disk Playback cache from normal to 8G and all is good. Then the next time I change it back from 8 to normal.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #10  
Old 08-16-2014, 04:28 PM
treason treason is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 233
Default Re: 11.2.1 My Findings

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Have any of you tried the 'put dither before sansamp' thing that fixes the denormalization issue which this might be?
Just tried this today on an HDX2 system. This really works! I've been using 2-3 instances of SansAmp (PSA-1 DSP) and had random native processor overloads happening. Putting a DSP Dither in the slot before each of my DSP PSA-1 instances appears to have quieted the CPU Overload issue down. AMAZING!

Great Find, thank you for passing this on!
__________________
T-
-----
Waterstreet Studio Main: MacPro 2012 (12C@3.46GHz), 48GB, Apple/Samsung SSDs, WD Blacks. macOS 13.3
DSP & IO : Pro Tools HDX2(2018.3), 2x UAD Octo, HDIO 16x16 Analog IO(3), HDIO 16x16 Digital IO
Plugins: Avid, DMG Audio, Kush, oeksound, P'n'T, Plugin Alliance, Softube, SoundTheory, Sonnox, Sound Radix, SoundToys, UAD, VEP, etc
Hardware: API, Chandler, Hardy, Moog, Neve, Shadow Hills, Smart, Summit, TC Electronic M6000, UREI, etc
Microphones: Telefunken, Neumann, Shure, AKG
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11.1.0 AAE-9173 Error justus1900 Pro Tools 11 4 12-22-2015 02:46 PM
Aae-9173 txrx Pro Tools 11 5 12-28-2013 04:34 PM
UA 2192.......findings... s0nguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 23 05-19-2004 08:26 AM
SOME AUDIO RESEARCH FINDINGS STUDIO-DE-ARIEL 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-27-2002 04:53 AM
My findings with the 733 QuickSilver ajazzie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-13-2002 08:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com