Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 01-28-2018, 10:44 PM
jscomposer jscomposer is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: The Boogie Woogie
Posts: 428
Default Re: Pro tools ilok cloud

Philosoraptor would like to know:

If I need internet to use ilok cloud,

is my system no longer "optimized" for PT?

(I pretty much always have wifi on and never had wifi-related issues with PT. Wonder if we'll soon see an updated "optimizations" guide sans "turn off wifi.")
Reply With Quote
  #32  
Old 01-29-2018, 09:27 AM
audiobob's Avatar
audiobob audiobob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston
Posts: 937
Default Re: Pro tools ilok cloud

Seems pretty straightforward but when I start a cloud session from ILM, all cloud available licenses move to the cloud except Pro Tools. So I can't start a cloud session from any other computer. Anyone else have this?
Reply With Quote
  #33  
Old 01-29-2018, 12:00 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: Pro tools ilok cloud

That's what happened to me.

To fix it, In ILM, I closed the Cloud Session then reopened it and my licenses transferred successfully.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #34  
Old 01-29-2018, 12:46 PM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,836
Default Re: Pro tools ilok cloud

I had to physically DRAG the licenses from my iLok back to my master iLok account. You can't have them on your iLok and appear in the cloud at the same time... it's one or the other.
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #35  
Old 01-29-2018, 12:47 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: Pro tools ilok cloud

just need to right click and deactivate them.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #36  
Old 01-30-2018, 01:16 AM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,173
Default Re: Pro tools ilok cloud

I can see the icloud Ilok icon next to my old Pro Tools 12.7 perpetual license ... would that mean it can work ?? or ilok icloud is only available for Pro Tools 2018 ?
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.14.6
Pro Tools 2019.12
Logic Pro X
Reason 11

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat/Acoustic Yamaha Guitar
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840

http://www.youtube.com/becharasaliba
Reply With Quote
  #37  
Old 02-21-2018, 05:51 PM
betoven2030 betoven2030 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Portugal
Posts: 2
Default Re: Pro tools iLok cloud

Please help me out I still keep getting issues with activating pro tools with ilok cloud.

Notice the screenshots ive uploaded I have my licenses available on my Cloud Session that I have to open before opening pro tools otherwise it will try to activate them to my ilok pen (that doesn't not exist)

I would apreciatte some help as soon as possible I need to use pro tools for school work and this is really dragging me back

https://imgur.com/a/m8uuR
Reply With Quote
  #38  
Old 02-22-2018, 08:53 AM
PH68 PH68 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Shropshire
Posts: 1
Default Re: Pro tools iLok cloud

I'm new to PT, having moved across from Sonar.
Installed and set up iLok Manager and then PT 2018.
Used the iLok Cloud to activate (I don't own an iLok dongle) and all is working fine.
I've avoided software with dongles as it can be a pain, so moved from Sonar to PT because of the cloud activation meaning I'm still dongle free.

In this day and age your lucky if you get more than a couple of USB ports on a laptop and USB C is the only port on a MacBook
Online activation should be the norm.
__________________
Avid ProTools 12 ~ Waves ~ Arturia V7 ~ Overloud THU ~ Microsoft Surface Book i7 16GB ~ M-Audio 2x2M
Reply With Quote
  #39  
Old 02-22-2018, 09:44 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,669
Default Re: Pro tools ilok cloud

Quote:
Originally Posted by DJ Bechara View Post
I can see the icloud Ilok icon next to my old Pro Tools 12.7 perpetual license ... would that mean it can work ?? or ilok icloud is only available for Pro Tools 2018 ?
Pro Tools 2018.1 is the first release that supports iLok Cloud, so if your perpetual license has a Release Limit that supports 2018.1 then you could use that. If running 12.8.3/lower (due to license limit or other reasons) then you cannot use iLok Cloud.

http://avid.force.com/pkb/articles/faq/iLok-Cloud-FAQ
__________________
Reply With Quote
  #40  
Old 02-22-2018, 09:46 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,669
Default Re: Pro tools iLok cloud

Quote:
Originally Posted by betoven2030 View Post
Please help me out I still keep getting issues with activating pro tools with ilok cloud.

Notice the screenshots ive uploaded I have my licenses available on my Cloud Session that I have to open before opening pro tools otherwise it will try to activate them to my ilok pen (that doesn't not exist)

I would apreciatte some help as soon as possible I need to use pro tools for school work and this is really dragging me back

https://imgur.com/a/m8uuR
Welcome to the community.

2018.1 is the first version of PT that supports iLok Cloud. What version of Pro Tools are you running?
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Subscription data - ilok cloud kursattaydas Licensing & Accounts 6 01-30-2018 02:29 AM
iLok Cloud Drew Mazurek Pro Tools 12 26 01-24-2018 01:57 PM
Same computer, same cloud session, different cloud users WAXLTD Pro Tools 2018 4 10-25-2016 05:19 PM
Question: Format iLok and only use waves cloud? Southsidemusic macOS 2 04-01-2013 04:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:09 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com