Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-30-2017, 03:01 PM
jdogric12 jdogric12 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: DC Metro
Posts: 46
Default Should I go from El Cap to Sierra? [solved]

HI gang. I'm on a late-2011 MBP 13" that I've stuck some more RAM into (now has 16GB 1333 MHz DDR3), El Cap 10.11.6, 2.4GHz Intel Core i5.

And I'm on ProTools 12.5.2.511.

Interface is a Focusrite Saffire Pro 40, which I run a Presonus Digimax D8 into to give me 8 more channels, via optical, if it matters.

Would upgrading the OS X to Sierra help me or hurt me? I feel like my computer might work better with the newer OS, and might be better for Final Cut Pro X. But if it's gonna screw PT I won't do it!
Thanks! J
Reply With Quote
  #2  
Old 04-30-2017, 04:55 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,412
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra?

I'm on an early 2011 MBP with 16GB RAM and SSD system drive on 10.12.4 and have had no issues. Most people seem to think Pro Tools runs better on Sierra. I'm not sure what the latest officially supported version is, but it's all good for me.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS Catalina 10.15.7
Pro Tools HD 2020.9.1
Reply With Quote
  #3  
Old 04-30-2017, 11:17 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra?

Yes!

Compatibility chart here.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-30-2017, 11:23 PM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,813
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra?

Sierra for sure! MBP 2012 here! No issues!
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.9.1
Avid S1
Avid Dock
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #5  
Old 05-01-2017, 05:29 AM
jdogric12 jdogric12 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: DC Metro
Posts: 46
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra?

Thanks everyone!
Reply With Quote
  #6  
Old 05-01-2017, 05:53 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra?

No prob :)
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-02-2017, 06:42 AM
jdogric12 jdogric12 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: DC Metro
Posts: 46
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Yes!

Compatibility chart here.
Actually, now that I look at that chart, I see Sierra is not added until 12.6. I'm on 12.5.2.511. This won't be a problem? or am I reading the chart wrong?
Reply With Quote
  #8  
Old 05-02-2017, 07:21 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra? [solved]

It shouldn't be a problem, but not supported either
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-02-2017, 09:37 AM
Oroz Oroz is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: México
Posts: 259
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra? [solved]

I'm on 12.5 (a little bit behind the original poster) Do you guys recommend me to upgrade to Sierra as well?
Reply With Quote
  #10  
Old 05-02-2017, 10:03 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,196
Default Re: Should I go from El Cap to Sierra? [solved]

For what I've seen, Sierra is much better than ElCrap in every way. Support documents though should be your first guideline, not recommendations.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't reinstall PRO TOOLS LE 8 with new macOS Sierra 10.12 [solved] Corinna macOS 52 03-24-2017 01:54 PM
"your computer restarted because of a problem" Sierra boot problem [SOLVED] reichman Pro Tools 12 0 02-22-2017 02:43 PM
Sierra Install Gone Bad - need help [solved] Carl Lie Pro Tools 12 2 12-22-2016 07:04 AM
HDX and Sierra Jeffrey Talbot Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 11-16-2016 03:21 PM
SOLVED>>Need HELP, SUPER ASAP.< audioindo Pro Tools TDM Systems (Mac) 18 04-21-2007 05:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com