Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-20-2011, 12:26 PM
Pais_man Pais_man is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Bellevue, Idaho 83313
Posts: 21
Default Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

I have purchased a new iMac. I want to get Pro Tools 9 up and running on the new computer. I currently have Pro Tools 7 LE on my G4 (OS X 10.4.11) which I will no longer be using. How do I proceed?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-20-2011, 12:38 PM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

The PT9 FAQ may be helpful:

http://duc.avid.com/showthread.php?t=285388

and here is the software installation guide:

http://akmedia.digidesign.com/suppor..._v90_69547.pdf

Do you have any specific questions? Your question is rather broad.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-20-2011, 04:52 PM
Pais_man Pais_man is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Bellevue, Idaho 83313
Posts: 21
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

Yes, I know. I guess I'm unclear as to what "upgrade" means. Pro Tools 7 LE and my G4 will be left behind. Right?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-20-2011, 08:14 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,795
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

I'm not sure what the issue would be. Your new Imac comes with Snow Leopard installed, so that's done. Then you just install Protools 9 on that computer. None of this has any bearing on your old computer and your old version of protools.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2011, 08:53 PM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

I think the question is do you have an interface that is eligible for the upgrade price
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #6  
Old 02-21-2011, 10:55 AM
Park Seward's Avatar
Park Seward Park Seward is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Grants Pass, OR
Posts: 4,284
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

Yes. You need hardware in order to get the crossgrade price.

The original MBox and the 001 are not eligible for the crossgrade price.

Did you read the PT9 FAQ? It answers many upgrade questions.

You will still be able to use your LE on your G4.
__________________
Park
The Transfer Lab at Video Park
Analog tape to Pro Tools transfers, 1/4"-2"
http://www.videopark.com
MacPro 6 core 3.33 GHz, OS 10.12.1, 8 GB RAM, PT12.6.1, Focusrite Saffire Pro 40, PreSonus DigiMax, MC Control V3.5, dual displays,
Neumann U-47, Tab V76 mic pre, RCA 44BX and 77DX, MacBook Pro 9,1, 2.3 Mhz, i7, CBS Labs Audimax and Volumax.
Ampex 440B half-track and four-track, 351 tube full-track mono, MM-1100 16-track.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-21-2011, 05:00 PM
Pais_man Pais_man is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Bellevue, Idaho 83313
Posts: 21
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

Thank you. I'm a bit of a knot head. I thought that the new version would have to be somehow installed over the old version, but I see now that "upgrade" is used only to describe the pricing. Yes, and the installation instructions and faq's were helpful. I buy the software and then enter the S/N from the back of my 002 Rack when prompted in order to activate successfully. Still one question. What about audio from LE 7 to PT 9? I have sessions that I would like to bring into PT 9. Will I need to bounce to disc and then import the audio to tracks individually? Or will I be able to just open them in PT 9 and continue with the projects?
Reply With Quote
  #8  
Old 02-21-2011, 05:59 PM
Avid's Avatar
Avid Avid is offline
Administrator
 
Join Date: Apr 1998
Location: Worldwide
Posts: 9,544
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

Also on the Pro Tools 9 FAQ page:
Compatibility Information

* Pro Tools 9.0 System Requirements
* Pro Tools HD 9.0 System Requirements
* Pro Tools Session Compatibility & Interchange

The last one explains in detail about saving for backwards compatibility. You should have no problem opening a Pro Tools 7 session in Pro Tools 9.
__________________
Administrator
Avid Pro Audio Community
Reply With Quote
  #9  
Old 02-21-2011, 06:57 PM
Riley Casey Riley Casey is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 15
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

Just to achieve some clarity here if I may ...

One line in your FAQ says " We are offering Pro Tools LE owners the opportunity to “crossgrade” to the new Pro Tools 9 software for $249 USD (vs. paying $599 regular price for new Pro Tools 9 software). " while Park Seward, earlier in the thread says " The original MBox and the 001 are not eligible for the crossgrade price. "

I was running PT LE 7.4 with an original M Box until I had to jump from Mac OS 10.4 to 10.6 ( needed to run Yamaha Studio Manager ). I have a Metric Halo box and don't need hardware at this point. Given the above statements if I move to PT 9 am I going to pay $250 or $600 ?
Reply With Quote
  #10  
Old 02-22-2011, 09:08 AM
Riley Casey Riley Casey is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 15
Default Re: Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard

I probably should have started a new thread.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade from Leopard to Snow Leopard... I need some guidance, please Loudyman Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 06-21-2011 07:56 AM
Pro Tools 7.0 LE upgrade to Snow Leopard Pais_man Pro Tools M-Powered (Mac) 1 02-11-2011 10:32 AM
Pro Tools LE 8 + Snow Leopard + Mac Book Pro 17'' + SSD Upgrade ? Matt Darcy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-22-2010 09:37 AM
upgrade from LE7 to LE9 for Snow Leopard oldtimefiddler macOS 6 12-18-2010 09:49 PM
PT 7.4.2 upgrade with Snow Leopard radair0502 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-19-2009 08:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:25 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com