Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-03-2010, 02:57 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default 8.03cs2 is killing me.

I will be working along with 5 VI tracks and 1 audio track. Structure, Strike, Velvet, and I suddenly get this endless cycle of -9019 and -9013 errors. The only non-Avid thing I have is FM8 that I am using only for the effects, but I get the same errors if I am not using it. This will happen randomly once every 2 or 3 days. Once it starts even after a reboot it keeps happening for awhile.
Everything was working fine with 8.01, but ever since 8.03cs2 and the VI upgrade I have been having this problem.
I have done all the usual trouble shooting things.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-03-2010, 11:56 PM
tamasdragon tamasdragon is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Hungary
Posts: 2,190
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

Have you tried even to maintain the os itself? Onyx can help you.
And the usual n-1 processor setting.
__________________
my blog:Tamas Dragon
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2010, 02:49 AM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

I am set at 15 processors.

I slowly built up an all MIDI session to see where it might crash. I had 3 Structures working and added Strike where it crashed with the wheel and then the cycle of -9019, -9031 errors. I was eventually able to save and close PT, then restart PT, and the same session with Strike added, worked fine.
The CPU load is showing 14%.
It seems that once a session is set and I am only mixing everything works all day, but when I start MIDI editing or playing with the VI plugins it crashes.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2010, 03:49 AM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

Quote:
Originally Posted by strangeLoop View Post
I will be working along with 5 VI tracks and 1 audio track. Structure, Strike, Velvet, and I suddenly get this endless cycle of -9019 and -9013 errors. The only non-Avid thing I have is FM8 that I am using only for the effects, but I get the same errors if I am not using it. This will happen randomly once every 2 or 3 days. Once it starts even after a reboot it keeps happening for awhile.
Everything was working fine with 8.01, but ever since 8.03cs2 and the VI upgrade I have been having this problem.
I have done all the usual trouble shooting things.
Do the research and make absolutely sure ALL plugins are compatible versions. It does NOT matter if you are using them in the session or not.. If a non-compatible version is in the Plugins folder it gets loaded when PT starts.

You can use the process of elimination method to find out the problematic plug.. just move plugins to the un-used folder one at a time to see if it improves stability..
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2010, 10:42 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,610
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

Flommer is right on this one - I would add, though, that you should trash preferences and restart after removing or adding plug-ins, so that all plug-in data can be recached.

The General Troubleshooting thread has more info on why plug-in compatibility is so important.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #6  
Old 05-04-2010, 12:04 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

Quote:
Originally Posted by flommer View Post
Do the research and make absolutely sure ALL plugins are compatible versions. It does NOT matter if you are using them in the session or not.. If a non-compatible version is in the Plugins folder it gets loaded when PT starts.
You can use the process of elimination method to find out the problematic plug.. just move plugins to the un-used folder one at a time to see if it improves stability..
I am finishing a project where I am using FM8 for effects so I can't experiment right now. FM8 is the only non-Avid thing that I have so maybe that is the culprit. I have the newest version of FM8 from about a year ago.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-04-2010, 01:38 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

Quote:
Originally Posted by strangeLoop View Post
I am finishing a project where I am using FM8 for effects so I can't experiment right now. FM8 is the only non-Avid thing that I have so maybe that is the culprit. I have the newest version of FM8 from about a year ago.
I'm talking about ALL plugins.. Digi ones included.

Just because you have "the newest version of FM8 from about a year ago" does not mean it is the correct one. That's why I said to do the research and be certain...
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #8  
Old 05-04-2010, 03:47 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

Quote:
Originally Posted by flommer View Post
Just because you have "the newest version of FM8 from about a year ago" does not mean it is the correct one. That's why I said to do the research and be certain...
I didn't explain that very well. I have done the research. The latest version of FM8 is 1.0.4 and that came out about a year ago. There have been no new updates since then.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-06-2010, 05:22 PM
strangeLoop strangeLoop is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Greater Los Angeles Area
Posts: 184
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

I have removed FM8 from the Plugins folder, Trashed Prefs, Deleted the Database folder, Repaired Permissions, Rebooted a few times, and spent a day working with ProTools.
I am not having any problems at this time. I can even do a close session and quickly open a new one without crashing like it would do before.
It looks like FM8 was my problem, but what happens now? Does Avid call Native Instruments and tell them to get it together? NI is advertising compatibility with PT 8.
__________________
MacPro 4,1 Quad-Core Nehalem, 24GB Ram, OS X El Capitan, 003 Rack, PT Version 2018, All the Air Virtual Instruments.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-06-2010, 06:00 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 779
Default Re: 8.03cs2 is killing me.

FM8 is working just fine with the current version cs2 here on my 2008 8 Core Mac Pro.

Make sure you have the latest version of FM8 of course!
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LE 8.03cs2 w/ 002 R - Audio Dropouts holyspicoli 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-11-2010 06:20 AM
PT 8.03cs2 W7-issues with A.I.R. PLUG INS GENX Pro Tools TDM Systems (Win) 0 07-03-2010 08:40 PM
pro tools 8.03cs2 QT X or QT 7? please help Anibal Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-30-2010 05:19 PM
PTLE8.03cs2 will not work with Windows 7 boliviannavy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-29-2010 08:58 AM
8.03cs2 update works great!-yes! firefox13 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 17 04-02-2010 07:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com