Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-19-2018, 02:44 PM
khoop2112 khoop2112 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 181
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

Sonnet echo express pro - TB1.

I've been doing many tests today trying to track down why I get the 9173/6101 error messages.

Last night I brought the session that had been stopping, and ran it headless on my MacMini with no eGPU, and no HDX/UAD cards. It looped for 45 minutes and never stopped.

Today I brought the mini back down to my studio, and tried the test without UAD or HDX, and it still stopped. Then tried with HDX/UAD but no eGPU, and it stopped.

Then I lowered my resolutions from 2560x1440 HiDPI on my 2 monitors to 1920x1080 HiDPI, and worked fine without stopping but no HDX or UAD. I'm a little perplexed to be honest.

Will keep testing but open to any thoughts on things to try...
Reply With Quote
  #12  
Old 11-20-2018, 02:46 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 871
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

Quote:
Originally Posted by khoop2112 View Post
Sonnet echo express pro - TB1.

I've been doing many tests today trying to track down why I get the 9173/6101 error messages.

Last night I brought the session that had been stopping, and ran it headless on my MacMini with no eGPU, and no HDX/UAD cards. It looped for 45 minutes and never stopped.

Today I brought the mini back down to my studio, and tried the test without UAD or HDX, and it still stopped. Then tried with HDX/UAD but no eGPU, and it stopped.

Then I lowered my resolutions from 2560x1440 HiDPI on my 2 monitors to 1920x1080 HiDPI, and worked fine without stopping but no HDX or UAD. I'm a little perplexed to be honest.

Will keep testing but open to any thoughts on things to try...
Thanks for all this testing. Just to be sure, was there a combo above that included the HDX card but removed the eGPU?

I'm watching this thread carefully, as the 2018 Mac mini+eGPU is likely to be many folks Mac Pro replacement , but i'm uncertain if the eGPU running via thunderbolt3 will restrict the operation of HDX/HDN connected in the same way. cheers
__________________
Studio A: Mac Pro 12 core, OSX 10.9.5, PT HD 10.3.10, HD3 Accel, AVID I/O 16xanalog i/o x2 , Benchmark DAC1, 32 Fader Procontrol
Studio B: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.8.5, PT 10.3.10, HD3 Accel , 192-Digitalx2, Apogee+Audient/Converters
Home: Mac Pro Dual 8 core, OSX 10.9.5, PT 10.3.10, HD3 Accel. 96 i/o (Dual boot with) OSX 10.13.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2
Mobile: 2017 Macbook Pro, OSX 10.13.6, PT 2018.x.x, Focusrite Scarlett 2i2
Reply With Quote
  #13  
Old 11-20-2018, 09:47 AM
Carl Lie Carl Lie is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: New York City
Posts: 1,034
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

Quote:
Originally Posted by khoop2112 View Post

Then I lowered my resolutions from 2560x1440 HiDPI on my 2 monitors to 1920x1080 HiDPI, and worked fine without stopping but no HDX or UAD. I'm a little perplexed to be honest.

Will keep testing but open to any thoughts on things to try...
So after it worked with lowering the resolution did you try with the HDx and UAD? Sorry if that's what you mean above but just checking.

Agree many of us want to know what a cost effective replacement will be. I replaced my MP with another (secondhand) and feel like I have some time but your tests are helpful. Also curious of the track count and if any instrument tracks are being used in the session.

Thanks for all the info you're giving us!

C
__________________
PT 2018.7 HDX OMNI+HDX8x16 -Mac Pro 12 Cores 48 GB RAM OS 10.12.5 - API 16 channel - AMS Neve 16 channel, AMS-Neve-SSL-GML -Pres/Processing, Bock Audio, BLUE Bottle, Neumann, Josephson -Mics, Bogner, Kemper- Guitar, Chandler Zener-Curve Bender Outboard/Master. UAudio, Waves, Plugin Alliance etc.
Reply With Quote
  #14  
Old 11-21-2018, 07:11 AM
LukeHoward LukeHoward is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Melbourne
Posts: 738
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

FWIW, my 2010 MP with a RX480 has definitely struggled running Pro Tools at 4K HiDPI resolutions.
Reply With Quote
  #15  
Old 11-21-2018, 12:21 PM
Scott Stillwell's Avatar
Scott Stillwell Scott Stillwell is offline
Stillwell Audio
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 75
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

Quote:
Originally Posted by khoop2112 View Post
The boot drive on the Mini is FAST.

Yeah, it sucks that it's soldered on and non-upgradeable, but at least it's NVMe flash, which screams. I recently bought one for a build automation server, and it's so much faster than the 2011 Mini it's replacing that it's not even funny. Runs significantly cooler than the old model, too, except when a build is actively running (which pegs ALL cores at 100% until done).


Gives me at least SOME hope that the new Mac Pro will be worth having whenever it actually shows up.
Reply With Quote
  #16  
Old 11-21-2018, 09:01 PM
khoop2112 khoop2112 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 181
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

Quote:
Originally Posted by LukeHoward View Post
FWIW, my 2010 MP with a RX480 has definitely struggled running Pro Tools at 4K HiDPI resolutions.
Yeah - I need to investigate how much of the sluggishness can be attributed to my 4k 65" TV. I did pick the TV with the lowest input lag but I know it's still not nearly as fast as a pure computer monitor. My other 32" 4k monitor is situated for my programming station, so I typically use Logic while on that monitor, I'll try some tests using PT.
Reply With Quote
  #17  
Old 11-22-2018, 03:50 AM
::F-L-E-X::'s Avatar
::F-L-E-X:: ::F-L-E-X:: is offline
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: UK
Posts: 116
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

Interesting thread...

Khoop - wondered if you've considered or tried an alternative to the Blackmagic eGPU? Seems like something like this would work in your Sonnet Echo :

http://www.macvidcards.com/store/p11...Pro_6%2C1.html

Although this solution seems to be aimed at the nMP 2013, can't see why it wouldn't work with the TB3 Mini also?
__________________
www.fluidity-studios.net
Reply With Quote
  #18  
Old 11-22-2018, 07:44 AM
khoop2112 khoop2112 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 181
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

My Sonnet is a 2 slot, and currently has HDX and UAD cards so it's all full.

Blackmagic does make a higher end eGPU with the Vega 56 card as well. If I end up deciding to keep the MacMini rig, then I might explore some more powerful video card options. So many variables right now in making sure the Mini is a viable, stable replacement for the 2013.
Reply With Quote
  #19  
Old 11-22-2018, 09:32 AM
StratoBobster StratoBobster is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Olympia, WA USA
Posts: 50
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

it would sure help to "unmuddy' the water if there was a supported version of Pro Tools for Mojave right now.
Reply With Quote
  #20  
Old 11-22-2018, 09:16 PM
khoop2112 khoop2112 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Nashville, TN
Posts: 181
Default Re: 2018 MacMini experiment on ProTools HDX

Quote:
Originally Posted by StratoBobster View Post
it would sure help to "unmuddy' the water if there was a supported version of Pro Tools for Mojave right now.
Exactly.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 2018.4 won't launch planck Pro Tools 2018 6 08-27-2018 04:54 AM
S5 Fusion with ProTools 2018 tricklabot System 5 6 08-27-2018 01:48 AM
Which CPU / computer for protools 2018 boitason Pro Tools 12 18 03-31-2018 02:27 PM
ProTools 2018.1 PTPerson ICON & C|24 4 02-19-2018 01:08 PM
I just tried a SRC experiment; dkrausz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-11-2002 06:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com