Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 05-29-2015, 11:29 AM
Christian.Focusrite's Avatar
Christian.Focusrite Christian.Focusrite is offline
Focusrite
 
Join Date: Aug 2014
Location: Los Angeles
Posts: 80
Default

Hello Amack,

To set the buffer size of the Focusrite ASIO driver in samples please go to the Setup menu in Pro Tools, click on Hardware> Launch Setup App. There's a drop down menu to choose a buffer size in samples.
Reply With Quote
  #42  
Old 05-29-2015, 11:59 AM
Amack Amack is offline
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: USA
Posts: 846
Default

I know - is that the only change provided by the Beta driver?

Quote:
Originally Posted by Christian.Focusrite View Post
Hello Amack,

To set the buffer size of the Focusrite ASIO driver in samples please go to the Setup menu in Pro Tools, click on Hardware> Launch Setup App. There's a drop down menu to choose a buffer size in samples.
Reply With Quote
  #43  
Old 06-03-2015, 08:26 PM
General Stalin General Stalin is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Boston
Posts: 12
Default

I have had the 18i20 for over a year now and love it ... when Pro Tools isn't giving me a hard time.

I got PT12 a couple weeks ago and everything has been fine. Today I turn my computer on, launch PT, open a track I've been working on, and it hangs when playing audio then says:

"Pro Tools could not initialize the Focusrite USB 2.0 Driver. Make sure your device is connected and configured correctly"

I've already tried the "hold down N" trick and nothing. Ive rebooted. shuffled default Windows audio devices around, etc. Please don't tell me I have to completely wipe out and reinstall PT for this stupid out-of-the-blue issue. I was using it yesterday for crying out loud!

EDIT: NVM it miraculously started working again. I held "n" while booting into PT, left it as "Windows Audio" and tried to open a file. It wouldn't let me because Windows Audio isn't set to 48k. I then selected Focusrite USB 2.0 from the hardware list and it worked. I had already done this exact same thing earlier and it did not work, but this time it did. The planets must have aligned.
__________________
Custom Built Workstation:
Intel Core i7 870 2.93 Ghz
16GB RAM
250GB SSD
Windows 7 Ultimate SP 1 x64
Focusrite 18i20
Pro Tools 12.0.0.456

Last edited by General Stalin; 06-03-2015 at 09:15 PM.
Reply With Quote
  #44  
Old 06-03-2015, 09:05 PM
Amack Amack is offline
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: USA
Posts: 846
Default

See http://duc.avid.com/showthread.php?t=368422

Quote:
Originally Posted by General Stalin View Post
I have had the 18i20 for over a year now and love it ... when Pro Tools isn't giving me a hard time.

I got PT12 a couple weeks ago and everything has been fine. Today I turn my computer on, launch PT, open a track I've been working on, and it hangs when playing audio then says:

"Pro Tools could not initialize the Focusrite USB 2.0 Driver. Make sure your device is connected and configured correctly"

I've already tried the "hold down N" trick and nothing. Ive rebooted. shuffled default Windows audio devices around, etc. Please don't tell me I have to completely wipe out and reinstall PT for this stupid out-of-the-blue issue. I was using it yesterday for crying out loud!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Focusrite 18i20 Disconnecting with Pro Tools 11 SuperDave71 Third Party Interfaces 4 06-20-2014 06:43 AM
Focusrite 18i20 won't power on. Woodybear Third Party Interfaces 3 04-03-2014 04:19 PM
Focusrite 18i20 MEWCO Third Party Interfaces 17 03-03-2014 09:37 PM
Mbox Micro with PT 8 LE + Focusrite Scarlet 2i2 elmodagansta Windows 2 02-08-2013 02:57 AM
transfuser with protools 9 and focusrite scarlet 8i/6 zela8 Virtual Instruments 0 10-16-2011 10:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com