Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 11-05-2013, 07:51 AM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: Focusrite 18i20

Why reinstall Pro Tools?
__________________
"In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is." - Yogi Berra
Reply With Quote
  #12  
Old 11-06-2013, 11:54 AM
MEWCO MEWCO is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: KETTERING, Northamptonshire, England
Posts: 31
Default Re: Focusrite 18i20

Quote:
Originally Posted by dave911 View Post
Why reinstall Pro Tools?
Because I loaded the version 11.01 disks. The license from my activation says there are version 11.02
Reply With Quote
  #13  
Old 11-06-2013, 12:03 PM
dave911's Avatar
dave911 dave911 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,454
Default Re: Focusrite 18i20

And if the rumors are true 11.1 soon.
Avid does seem to have the installers sorted out nicely.
__________________
"In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is." - Yogi Berra
Reply With Quote
  #14  
Old 11-07-2013, 12:27 PM
BurtonTrucking BurtonTrucking is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: 5118 S. 129th st
Posts: 2
Default Re: Focusrite 18i20

I just hooked up my new 18i20 this week. I received the same message as the OP. Turning off the Dynamic Plugin Processing seemed to stop that.

However, whenever I enable a track for recording, Pro Tools crashes. Also I am just getting a digital noise buzz through my headphones, instead of feed from the Microphone.

Any thoughts?

Thanks
__________________
Computer: HP Pavilion dv6 Notebook PC
Processor: Intel Core i5 CPU
Installed memory (RAM): 8.00 GB
System type: 64-bit OS Windows 7 Home Premium
Audio Interface: Focusrite Scarlett 18i20
Pro Tools 11.0.2
Reply With Quote
  #15  
Old 01-01-2014, 04:58 PM
BaaMoo BaaMoo is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default Re: Focusrite 18i20

Is there any progress with this problem. I'm experiencing it. It seems to be worse when I try to use 24 bit projects. This is as I see it a protools problem as I can switch sample rates in another DAW without problems.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-20-2014, 04:20 PM
BaaMoo BaaMoo is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default Re: Focusrite 18i20

I take it that there is not? Can anyone recommend a work around for this. Even endless rebooting is not a reliable solution for me.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-20-2014, 06:38 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 12,965
Default Re: Focusrite 18i20

I take it you may not be looking in the right places.

And what exact problems of the several mentioned in this thread are you after a fix for? Just being able to use different sample rates?

Likely useful workaround for this have been posted on DUC for a while. You need to search for your exact error message both on DUC and Google and Focusrite forums etc. and you should find things. One thing is to make sure the Pro Tools session and interface sample rate are set to match (using the Control software) and the other is to try the new beta driver.

For a start see these threads...

http://duc.avid.com/showthread.php?t=342769

http://duc.avid.com/showthread.php?t=349833

if these do not help you then come back here and explain that.
Reply With Quote
  #18  
Old 03-03-2014, 09:37 PM
Ric52 Ric52 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: West Hills
Posts: 7
Default Re: Focusrite 18i20

Hello all, new to this forum, I had the same problems with PT 11 & Windows 7 Pro 64bit not recognizing the Focusrite 18i20 interface. Focusrite tech got back to me with a new USB beta driver @ http://beta.focusrite.com/file.php?id=1043
and also a new Scarlett Mix control 1.8 @ http://beta.focusrite.com/. install the Mix control first then install the USB beta driver. This so far seems to be working fine. Hope this helps
.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11 with Focusrite Scarlett 18i20? hermonmusic Third Party Interfaces 24 06-27-2015 08:53 AM
Focusrite 18i20 won't detect when switching on Kollen.col Third Party Interfaces 11 03-26-2014 02:04 PM
Pro Tools 10 disconnects my Focusrite 18I20 Peter Warren Pro Tools 10 0 12-13-2013 12:31 AM
Focusrite 18i20 Pre amp with a Rode K2 and Nt1a microphone Kollen.col Third Party Interfaces 6 11-22-2013 04:38 AM
MIDI Keyboard, via Focusrite 18i20 Interface to PT 11 MEWCO MIDI 12 11-17-2013 01:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:10 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com