Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2019, 11:46 AM
sleepingtiger sleepingtiger is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: NC
Posts: 187
Default New Undo Bug?

Just started working with 2019.5 (Windows 10) and discovered that deleting a track completely clears the Undo queue even though the events deleted have nothing to do with the deleted track. This happens every time and is fully repeatable.


Have I lost my mind or is this new behavior?
__________________
Pro Tools Ultimate 2019.5
Dell Precision T7400
32 gigs of RAM
Windows 10 Pro
HD Native PCIe
Lynx Aurora with LT-HD
Apogee
Mytek
Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2019, 01:08 PM
deafguy deafguy is offline
Member
 
Join Date: Mar 1999
Location: Boston
Posts: 193
Default Re: New Undo Bug?

Just tried that on my 5,1 Mac, Sierra, HDX. Same, undo menu cleared when deleting a track.
bummer.
__________________
the Computer: Mac Pro 5,1, 2 x 3.33 6-Core Xeon
the ProTools: HDX PT12HD | AVID HD16, AD16X, Grace m905 | Artist Control
the Rest: Eleven Rack | Metric Halo UNL-8 | Macbook Pro | Mbox Pro | PTHD11
|
Reply With Quote
  #3  
Old 05-20-2019, 01:48 PM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 50
Default Re: New Undo Bug?

yeah, same here. I created a support case with Avid so they will know soon.
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.12.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.5
Reply With Quote
  #4  
Old 05-26-2019, 02:35 AM
bartosz idzi bartosz idzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Posts: 50
Default Re: New Undo Bug?

here's what support says:

It's intended behaviour - from the Reference guide:

Page. 575
Clearing the Undo Queue
To manually clear the Undo Queue
• Click the Options pop-up menu and choose
Clear Undo Queue.

Other operations that clear the Undo Queue include:
• Deleting a track, or clearing a clip from the Clips List
• Selecting Select > Unused, or Select > Unused
Audio Except Whole Files in the Clips List menu
__________________
Mac Pro 2 x 3.46Ghz - 64 Gb RAM - SSD 256 Gb - SSD 1TB - OS 10.12.6 - Metric Halo 2882 - Pro Tools 2019.5
Reply With Quote
  #5  
Old 05-26-2019, 03:20 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,232
Default Re: New Undo Bug?

Deleting a track has always cleared the undo queue.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-26-2019, 05:52 AM
deanrichard deanrichard is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Waukesha, WI
Posts: 824
Default Re: New Undo Bug?

Seems odd. Isn't that an action a person would likely want to Undo?

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
Deleting a track has always cleared the undo queue.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-26-2019, 06:24 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,232
Default Re: New Undo Bug?

Quote:
Originally Posted by deanrichard View Post
Seems odd. Isn't that an action a person would likely want to Undo?
Tell me about it
Reply With Quote
  #8  
Old 05-27-2019, 03:46 AM
Farhoof's Avatar
Farhoof Farhoof is offline
Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Netherlands
Posts: 148
Default Re: New Undo Bug?

Quote:
Originally Posted by deanrichard View Post
Seems odd. Isn't that an action a person would likely want to Undo?
It's been on the request list for years so you'll know it's not coming anytime soon
Reply With Quote
  #9  
Old 05-27-2019, 08:23 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,674
Default Re: New Undo Bug?

really, if i am not mistaken, i found the UNDO Queue bug ... certain things would empty the Queue .. very sad to here it is back in some form .. bummer is right ..

please send a Note to Support as it is on the Radar from a few years back .. they need to know so they can address it .. they are hard working folks but if they do not know about it they cannot fix it !!!

cheers john
__________________
OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 12.4 & above
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD
Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.12.6 - PT 12.4 & above
lynx AES16e-SRC & Aurora 16
Artist Transport & iPad - Pro |Control - EuCon 3.7 (older Euphonix Branded MC Transport)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nothing but "Undo Change Control Value" in undo queue WinstonDeath Pro Tools 11 15 07-26-2016 05:59 AM
Undo in 7.2 Muzoid Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 09-07-2006 04:49 PM
keep the fader UNDO and edits UNDO separate uno1234 Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 12-06-2005 09:30 AM
I can't undo record audio, I CANT UNDO !!! Dither16bit Digidesign Hardware & Software 0 06-09-2004 01:53 AM
undo's or not undo's cmink 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-07-2000 06:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com