Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-20-2006, 07:37 PM
TBF Entertainment TBF Entertainment is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 35
Default ProjectMix I\\O control surface not working in 7.1

I was running Protools 7.0 with my M-Audio ProjectMix. I upgraded to 7.1 and now the control surface doesn't work. ProTools starts up and it will play my sessions, but nothing I use on the ProjectMix works, such as the faders, STOP, PLAY, REC, buttons, etc. . .

I uninstalled 7.1 and installed 7.0 and all is well again. Anyone have problems with 7.1 with their ProjectMix?


If you're wondering, the reason I upgraded to 7.1 is because when I have the Pre-Fader metering unchecked (this is under Options), the meters in the Mix window run very spikey. I don't know if that makes sense. Basically, if there is a secion where no audio is recorded, you will still see the meter for that channel jumping up and down like there was something recorded on there.

When I upgraded to 7.1 this problem was fixed. But i lost control of the ProjectMix control surface.


Thanks for all the help.

TBF
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2006, 07:28 AM
Scott Stillwell's Avatar
Scott Stillwell Scott Stillwell is offline
Stillwell Audio
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 75
Default Re: ProjectMix I\\O control surface not working in 7.1

Did you double-check that the control surface is still selected in Setup > Peripherals? I'm using a ProjectMix I/O under 7.1cs7 with no problems.

If it was a Mac I'd say to trash the preferences and try again, but in this case, just go look at the setup and make sure that the PMIO Control Surface MIDI port is selected for input and output.

Hope this helps...

Scott Stillwell
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2006, 09:36 AM
TBF Entertainment TBF Entertainment is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 35
Default Re: ProjectMix I\\O control surface not working in 7.1

Scott - Thanks for the reply. Yes the Project Mix is selected. The Input/Output works on the Project Mix. ProTools starts up, so it knows Project Mix is there. The Inputs/Outputs in protools has the ProjectMix settings. The hardware selected says ProjectMix as well.

This is weird.

TBF
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2006, 10:37 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: ProjectMix I\\O control surface not working in 7.1

You might want to try trashing preferences to see if that helps:

- Delete DAE and Pro Tools preference files
Start Menu > My Computer > Local Disk(C:) or correct hard drive (click "show the contents of this drive" if the files aren't displayed) > Program Files > Common Files > Digidesign > DAE > Right-click on the DAE Prefs folder and delete.
Start Menu > My Computer > Local Disk(C:) > Documents and Settings > "Your user folder" > Application Data > Right-click on the Digidesign folder and delete. (If the Application Data folder is not showing: Tools Menu > Folder Options > View Tab > Select "Show Hidden Files and Folders" > Click Apply and OK.)
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2006, 11:35 AM
TBF Entertainment TBF Entertainment is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 35
Default Re: ProjectMix I\\O control surface not working in 7.1

DigiTechSupt - Thanks for that. I'll go ahead and try that and re-post if it doesn't work. By the way, do you know where I can buy the 7.1 upgrade CD? I like to have actual copies on CD from Digidesign.

Thanks,

TBF
Reply With Quote
  #6  
Old 06-21-2006, 06:17 PM
TBF Entertainment TBF Entertainment is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 35
Default Re: ProjectMix I\\O control surface not working in

DigiTechSupport:

Thanks for the help. But I tried it and no go. Didn't work. I get the same symptoms. ProTools starts up, I can play my sessions, but nothing on the control surface works.

Any other ideas? Anyone else with the Projectmix?

Thanks,

TBF
Reply With Quote
  #7  
Old 06-21-2006, 06:44 PM
SHREDDER SHREDDER is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 120
Default Re: ProjectMix I\\O control surface not working in

The sequence I need to follow with my Project mix to function correctly in 7.1 is this:

1st-Boot up your pc

2nd-fire up the project mix in "Pro Tools" mode

3rd-open Pro Tools


If I fire up the PM before my pc it then will not work...........hope this helped.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-21-2006, 09:05 PM
TBF Entertainment TBF Entertainment is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 35
Default Re: ProjectMix I\\O control surface not working in

Thanks for all your replies. I figured out the problem. I didn't have the HUI protocol setup. During the upgrade, it was set back to none. That was my problem all along. OK, let me have it. Loser error.

Thanks again for all the help.

TBF
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
003 control surface (As audio) & control 24 as surface crizdee ProControl, Control|24, Command|8 7 01-04-2016 12:30 PM
003 control surface now working in 11 albee1952 Pro Tools 11 2 10-29-2013 03:20 PM
Control Surface For Protools 10 Mackie Pro Control or Avid Artist Control lberrios1962 Pro Tools 10 18 05-26-2012 12:51 AM
Digi 002 now not working as a control surface 9nick6 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 12-20-2011 05:12 PM
ProjectMix i/o vs Command 8 for acontrol surface JonnyGinese 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 10-10-2005 06:22 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com