Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-09-2018, 01:40 PM
djflaim djflaim is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: New Jersey
Posts: 3
Default Pro Tools 8 Upgrade/compatibility question from a rookie

I am running Pro Tools 8 on windows Vista laptop, and it works fine for what I am doing, very basic recording. I am wondering what my options are for buying a new computer? I see 8 is not compatible beyond Vista, — do I need to get to PT 12.5 or higher if I buy a new computer with Win 10? I just need some guidance on an upgrade path, appreciate any wisdom out there?


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2018, 02:21 PM
djflaim djflaim is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: New Jersey
Posts: 3
Default Re: Pro Tools 8 Upgrade/compatibility question from a rookie

Quote:
Originally Posted by djflaim View Post
I am running Pro Tools 8 on windows Vista laptop, and it works fine for what I am doing, very basic recording. I am wondering what my options are for buying a new computer? I see 8 is not compatible beyond Vista, — do I need to get to PT 12.5 or higher if I buy a new computer with Win 10? I just need some guidance on an upgrade path, appreciate any wisdom out there?


Sent from my iPad using Tapatalk


More info - PT version 8.0.4(!)
Also using MBox package 1.0.22, firmware 1.0.8
Windows Vista SP2


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2018, 03:36 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 2,909
Default Re: Pro Tools 8 Upgrade/compatibility question from a rookie

Mac guy here, but I'm pretty certain the short answer to your question is; PT8 will never work on any new W10 computer you buy. Neither will your mbox, I think.

So, keep your old laptop system as it is, and just prepare to build a new one from the ground up. You'll need a new interface and PT12. Not sure if there is a upgrade from 8 to 12 or if it's full price...

(I say PT12, but of course it's PT2018 now.)
__________________
Signature...? – I think my face and full name is more than enough.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2018, 06:11 AM
djflaim djflaim is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: New Jersey
Posts: 3
Default Re: Pro Tools 8 Upgrade/compatibility question from a rookie

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Mac guy here, but I'm pretty certain the short answer to your question is; PT8 will never work on any new W10 computer you buy. Neither will your mbox, I think.

So, keep your old laptop system as it is, and just prepare to build a new one from the ground up. You'll need a new interface and PT12. Not sure if there is a upgrade from 8 to 12 or if it's full price...

(I say PT12, but of course it's PT2018 now.)


Thanks Ben, I found this after I posted:

https://shop.avid.com/ccrz__ProductD...er=&store=shop

Which seems like a path, but not sure about the mbox-

I think your advice is good for now until I have more info, thanks!


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rookie M-audio and Pro Tools Question RichardCampbell Pro Tools Express on Windows 0 12-19-2012 04:59 PM
best upgrade path to snow leopard compatibility & eligibility question Andi Pro Tools M-Powered (Mac) 0 06-02-2011 03:18 AM
Another rookie question ??? RHDRAMA Pro Tools SE and Essential (Mac) 1 01-11-2011 09:24 AM
Mbox / 003 PTLE 8 upgrade compatibility question lostmotelco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-17-2009 12:22 PM
really rookie question 18Duffs 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-11-2002 04:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com