Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2020, 11:01 AM
doug kaufman doug kaufman is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: NC
Posts: 84
Default Post house Mac -> PC

Our post facility (5 Media Composer edit suites, 2 PT audio suites) will likely be converting over from Mac Pros to HP Z8s.

If there are others who have gone through this process, I would love to know about any unexpected issues that may have come up as you switched Pro Tools over to PC in a post production environment.

We share central Avid storage, and sequences are shared through Interplay.

Thank you for any insights!
__________________
dpkaufman.com
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2020, 02:50 PM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,877
Default Re: Post house Mac -> PC

Quote:
Originally Posted by doug kaufman View Post
Our post facility (5 Media Composer edit suites, 2 PT audio suites) will likely be converting over from Mac Pros to HP Z8s.

If there are others who have gone through this process, I would love to know about any unexpected issues that may have come up as you switched Pro Tools over to PC in a post production environment.

We share central Avid storage, and sequences are shared through Interplay.

Thank you for any insights!
No issues here. All PC for mixing and I playback the sessions on macs and PC's. All good. I would adjust the modifier keys to make them function like a mac. It's easy. Just use a macro editor like autohotkey or change them in the registry with keytweak.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2020, 12:13 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 451
Default Re: Post house Mac -> PC

Hey Doug,

These days PT and MC run pretty much the same on PC and Mac. As Brandon said the keyboard shortcuts are the main adjustment. Also window management under Windows is inferior compared to Mac. For multiple displays you have to stretch the main parent window across both, then you can arrange the Edit and Mix windows. Window configurations are your friend.

Other OS differences abound obviously but I bounce back and forth between the two and PT is fairly equal.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2020, 12:37 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 451
Default Re: Post house Mac -> PC

Also it will be an adjustment for IT. But that shouldn't be an issue.

The HP Z series are fantastic workstations.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2020, 10:33 AM
Hugh-H Hugh-H is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Los Angeles
Posts: 194
Default Re: Post house Mac -> PC

Hello,

I echo the above comments - it's a mostly fine transition. Often slightly more performance with a high-spec win system but nothing outrageous. The largest issue as smurfyou mentioned is window management - if you're used to moving individual windows anywhere it's confusing at first but you deal with it.

The largest issue for us is pipeline - keep in mind all the places you get sessions and files from. You mentioned Avid storage, that's interchangeable as you know. However if folks deliver a lot on HFS+ you'll need to get some workflows going. There are utilities to read/write mac volumes in windows but don't run a session from them.

Allow time to adjust, it's weirdly different but fine.

Hugh
Reply With Quote
  #6  
Old 02-15-2020, 09:13 AM
Manu101 Manu101 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Greater Montreal, Quebec, Canada
Posts: 113
Default Re: Post house Mac -> PC

I have found that some plugins are not "cross-OS compatible"... meaning that you loose parameters and automation going from one OS to another.
__________________
Manu

PT Ultimate - Win10 - i7 7800X - RME Fireface UFX II - 2x Avid S1, 1x Dock with an iPad 7th gen - Genelec 8330 5.1 system
Reply With Quote
  #7  
Old 02-20-2020, 10:56 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,877
Default Re: Post house Mac -> PC

Quote:
Originally Posted by Manu101 View Post
I have found that some plugins are not "cross-OS compatible"... meaning that you loose parameters and automation going from one OS to another.
Which plug ins? I haven't run into them but I don't use any exotic plug ins.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #8  
Old 02-20-2020, 10:58 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,877
Default Re: Post house Mac -> PC

For all talking about the way pro tools on windows works with edit and mix windows. Yes it's not the best. I just use one display for pro tools and a small display for plug in window.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme
Reply With Quote
  #9  
Old 02-20-2020, 08:09 PM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,356
Default Re: Post house Mac -> PC

While I happen to prefer windows, a huge amount of tomorrow's post is going to be Dolby Atmos and it is Mac-only so far.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #10  
Old 02-21-2020, 10:14 AM
Brandonx1 Brandonx1 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Los Angeles
Posts: 2,877
Default Re: Post house Mac -> PC

Quote:
Originally Posted by Bob Olhsson View Post
While I happen to prefer windows, a huge amount of tomorrow's post is going to be Dolby Atmos and it is Mac-only so far.
That's not true at all. The RMU doesn't care if you are windows are mac. PT acts the same for both. If you want an all in one solution, You can run the RMU on the same computer as PT. The only thing you don't get is the atmos bridge. I think it has too many problems anyway.
__________________
Brandon Howlett
Vibe Audio Post, Inc.
Re-recording Mixer
Custom Build CPU, HDX 1, Omni, 192 I/O Digital
S6 M10 24 fader
Satellite Mac Pro, HDNative, 192 I/0
Black Magic HD Extreme

Last edited by Brandonx1; 02-25-2020 at 08:45 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post house upgrades to 11? Markk Post - Surround - Video 38 05-28-2013 01:54 AM
Audio Post House in DC jraabe Post - Surround - Video 5 04-30-2010 07:31 AM
post production house manis Post - Surround - Video 5 07-21-2007 08:55 PM
post house telecommunications questions marty lester Post - Surround - Video 2 07-05-2007 06:51 AM
Post audio rental house johnnyreno Post - Surround - Video 3 04-12-2007 06:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com