Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2020, 04:39 PM
WWLaidback WWLaidback is offline
Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: Sparta, NC, USA
Posts: 2
Default Pro Tools First & Focusrite Scarlette -- Recording is muffled

I have the free version of Pro-Tools that comes with a Focusrite Scarlette. The bit rate is around 44 (I think). The sound quality is not very good. I notice the volume bands are not very wide. Any ideas on how to fix that? pls open attached picture file.
Attached Images
File Type: jpg bto_muffled.jpg (50.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2020, 04:56 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,438
Default Re: Pro Tools First & Focusrite Scarlette -- Recording is muffled

Well with that mountain of info regarding OS versions, Mic, signal chain etc you will not get any help what so ever. Pls re-think your post and fix whats missing. We are tood but not MK Ultra Good! (old military mindreading and reading the Future organization often worked with Alien Project Blue book and such)
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2020, 05:47 PM
WWLaidback WWLaidback is offline
Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: Sparta, NC, USA
Posts: 2
Default Re: Pro Tools First & Focusrite Scarlette -- Recording is muffled

The width of the volume bands doesn't look right. I know from previous recording experience that you want to widen the volume bands as much as possible without clipping them... See picture in OP. The audio sampling patterns are too narrow (I think). The backing track (top pattern) looks perfect the way I used to do things -- it right on the money. It also sounds very clear by itself.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pro tools 11 stops recording during 96khz sessions with focusrite scarlett 18i20 ilmetallo Third Party Interfaces 11 05-28-2015 10:23 AM
Pro Tools 11 and Focusright Scarlette jbonparte Pro Tools 11 2 12-24-2014 12:07 PM
Focusrite Scarlette Plug-in Suite AAX? DonaldM AAX Plug-ins 7 08-24-2013 09:56 AM
Focusrite Scarlette 8i6 and PT 10/11 DonaldM Third Party Interfaces 8 08-19-2013 11:30 AM
Recording quality not so good...sounds muffled rkohli 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 28 05-04-2005 06:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com