Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-24-2019, 03:36 PM
SD2 SD2 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Paris
Posts: 178
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

I had this exact issue today (Mac Pro 2012, Yosemite, Pro Tools HD 12.7), the Mac Pro started and shut down without reason.
I tried to restart several times with the same result.
Tried the usual tips and tricks, nothing worked.
Since recovery didn’t work either (cmd+alt+maj+R), thanks to Apple (service unavailable), I ended up starting the MacPro with my MacBook in Target mode and reinstalled the OS (Yosemite) usiing an installer I had stored.
Lost half a day of work.
I’ll leave the MacPro on until the end of the week (in the middle of different works) and will try restarting next week.
Fingers cross....
__________________
Pro Website

Administrator of Brotools, free online tutorials for the french Pro Tools user.
Reply With Quote
  #22  
Old 09-24-2019, 03:40 PM
Reckless Erik Reckless Erik is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Reykjavik,Iceland
Posts: 669
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

What does this command do Janne?
__________________
nickcath@internet.is
Newcomer Audio Post
MacBookPro 2.3GHz i7 16GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.10 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix...,
MacPro 3.5GHz 6 core 64GB RAM OSX 10.14.6, PT 2019.10 HDn, Avid Artist Control, Avid Artist Mix, PT Dock...
Reply With Quote
  #23  
Old 09-24-2019, 03:44 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,191
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

Quote:
Originally Posted by Reckless Erik View Post
What does this command do Janne?
It turns off Google talking to home base. According to one source this issue might be because of Google's malware. Does no harm anyway.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #24  
Old 09-24-2019, 07:45 PM
1m1 1m1 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 726
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

I don't know if this has anything to do with the issue, but I had a Pace related anomaly the about 5 days ago. I couldn't log into the iLok License Manager application until I told Little Snitch to not require the Pace licenseDaemon identity to be signed by PACE Antipiracy, Inc.

Once I let Little Snitch ignore that requirement I was able to sign in.

I haven't used my Mac for Pro Tools today, and it hasn't suffered the deadly crash. I'm not going to launch it just in case. Also going to update the clone of my backup now!
Reply With Quote
  #25  
Old 09-24-2019, 08:25 PM
Ash06 Ash06 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 108
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
It turns off Google talking to home base. According to one source this issue might be because of Google's malware. Does no harm anyway.
Seems like this an issue. GoogleSoftwareUpdate daemon has been making my Mid 2014 MacBook Pro (OS X 10.10.5) fans spin uncontrollably today, running at over 100% CPU in Activity Monitor. I had to force quite it over and over to stop my laptop overheating.

Google have screwed something up with a silent update if you use Chrome. They shouldn't even be installing such Malware on computers against GDPR regs, right?

__________________
Ashley Smith
Product Specialist | Creative Development
Plugivery.com
Reply With Quote
  #26  
Old 09-25-2019, 02:15 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,191
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

Quote:
Originally Posted by Ash06 View Post
Google have screwed something up with a silent update if you use Chrome. They shouldn't even be installing such Malware on computers against GDPR regs, right?
GDPR doesn't prevent malware, it only forces Google to ask your consent for installing. Are you sure you have read everything you have clicked Agree
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #27  
Old 09-25-2019, 05:44 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,741
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

Sometime ago I removed the GoogleSoftwareUpdate stuff on my Macs as everytime I opened Google Earth it kept asking for updates and there weren't any. Followed this link: https://raam.org/2008/howto-remove-g...e-on-mac-os-x/
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #28  
Old 09-25-2019, 06:44 AM
Philthy Philthy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: CT, USA
Posts: 1,260
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

If this really is a Google problem Avid should make a statement, they're getting terrible press.
__________________
Phil Mann
Silk City Music Factory - CT Recording Studio
Reply With Quote
  #29  
Old 09-25-2019, 07:08 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 17,191
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

Quote:
Originally Posted by Philthy View Post
If this really is a Google problem Avid should make a statement, they're getting terrible press.
I'm sure Avid makes a statement once they are 100% sure what is behind this issue and how to prevent/fix it. They already have an announcement on technical alerts, I expect they don't just leave it there.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #30  
Old 09-25-2019, 09:03 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 2,794
Default Re: Reboot issue affecting Apple Mac Pro

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
I'm sure Avid makes a statement once they are 100% sure what is behind this issue and how to prevent/fix it. They already have an announcement on technical alerts, I expect they don't just leave it there.
I think he's suggesting that they get out in front of that. I'd issue a statement attaching Google's name to it, worded so as not to (yet) point fingers. Because, yeah, this story continues to grow in popularity and it looks bad.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virus might be affecting PT 8 LE. Dingle1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-16-2011 09:31 AM
ADVC100 firewire issue... Is it Apple or Digi? Arno Peeters Post - Surround - Video 6 10-17-2008 01:06 PM
Monitors affecting 002 PT LE v7.0 gregkares 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-12-2007 06:58 PM
Is this an Apple or Digi issue Bushpig Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 09-26-2006 11:24 AM
The Apple cd player & digi001 outputs issue....... Neil Ward 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 22 11-01-2000 11:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com