Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-14-2012, 10:38 AM
redmount redmount is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Paris - France
Posts: 32
Default 16x16 Analog HD I/O only syncs @ 48/96 & 192khZ

Hello,

My setup :

Mac Pro Quad core Xeon
OS 10.6.8
PT HD 10.3
PT HD2
Digidesign 96 IO (primary port) connected to the accel card
Avid HD I/O 16x16 analog (primary port) connected to the core card
Loop sync cables In -> Out and Out -> In
Digitest runs fine.

Here is the deal :
I cannot get the HD I/O 16X16 analog to be Loop Master sync at 44.1kHz - 88.2kHz ! But locks fine at 48kHz - 96 kHz...
Everything is fine at every rates when the 96 IO is Loop Master sync.

(Problem remains the same with 96 IO on Core and HD I/O on Accel card)

Any clue ? Is there an incompatibility between those

Thank you.
Raphael.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2012, 02:14 PM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: 16x16 Analog HD I/O only syncs @ 48/96 & 192khZ

Core card > digilink to 192 HD primary port
Accel card > digilink to 96 IO primary port

Loop sync out 192. > Loop sync in 96IO > Loop sync out 96IO > Loop sync in 192

OR

Core card > digilink to 192 HD primary port > expansion port digilink to 96 IO primary port

Loop sync out 192. > Loop sync in 96IO > Loop sync out 96IO > Loop sync in 192

Use the "Identify" function in hardware setup to confirm the order is same as described
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
studio.tech@yahoo.comm
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2012, 02:23 PM
redmount redmount is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Paris - France
Posts: 32
Default Re: 16x16 Analog HD I/O only syncs @ 48/96 & 192khZ

Hello Dude,

Yes, definitely Dude. The first option is mine... Except I have a Hd I/O 16x16analog instead of a 192 I/o.
That's why I guess this sync issue is not supposed to happen.

Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2012, 10:43 PM
phatbeatstudio phatbeatstudio is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: canada
Posts: 566
Default Re: 16x16 Analog HD I/O only syncs @ 48/96 & 192khZ

Quote:
Originally Posted by redmount View Post
Hello,
(Problem remains the same with 96 IO on Core and HD I/O on Accel card)
Raphael.
Why are they not digi linked together instead of each on it own card.
Shouldn't make any difference but with only 24 i/o they should be on the same card. Or is TDM only 16 i/o per card .
Reply With Quote
  #5  
Old 09-17-2012, 12:40 AM
redmount redmount is offline
Member
 
Join Date: Jun 2005
Location: Paris - France
Posts: 32
Default Re: 16x16 Analog HD I/O only syncs @ 48/96 & 192khZ

Thanks Phatbeatstudio,

I will need to get a mini digilink adaptator to link them together via expansion port...I'll try this.

In the meantime, I still wonder if there is a known problem with that kind of configuration.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-18-2012, 02:15 AM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: 16x16 Analog HD I/O only syncs @ 48/96 & 192khZ

Hd I/O 16x16analog and the 192 I/o.
Are absolutly the same with the respect to your issue

And it would rule out a configuration problem, as well as the fact that this is only a problem With your system and is endemic to yours
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
studio.tech@yahoo.comm
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid HD I/O 16x16 Analog Compatibility Question Kam Lion Pro Tools 11 1 11-17-2013 10:57 PM
Avid HD I/O 16x16 Analog Jantzen Buy & Sell 0 10-03-2013 10:11 AM
HD 16X16 analog . circle light is always green even with computer off P,B,S Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-27-2012 10:35 AM
FA:Avid HD IO 16x16 Analog - MINTY FRESH!!! Biggreen Buy & Sell 0 08-18-2012 07:24 PM
HD I/O 16x16 Analog maxx.monopoli macOS 5 02-17-2012 10:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com