Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-15-2011, 05:45 PM
numberforty1 numberforty1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 53
Default Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

Avid apparently thinks people are too stupid to care about this near-essential feature, and they don't even mention it in the "details" sheets.

Anyone know? In the Mbox 2 family, only the Pro model supported LLM, but what about the Mbox 3 family? Only the Mini model has a mix knob, so I assume both the Standard and Pro models support LLM in the version 3 family?

But then the other question is - is LLM supported for all inputs, or only the analog ones?

Many thanks if anyone knows.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2011, 07:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,697
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

AFAIK, only the firewire interfaces can use Low Latency Monitoring(selected at the bottom of the OPTIONS menu). The solution for the USB versions is to use the MIX knob. The MIX knob does NOT affect the SPDIF input(since it actually routes the incoming analog signals directly to the outputs/headphones). If you can select a buffer of 64, you should be in a good place. The manual should really answer all your concerns
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2011, 08:10 PM
numberforty1 numberforty1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 53
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
If you can select a buffer of 64, you should be in a good place. The manual should really answer all your concerns
You would think, but I haven't been able to find a manual that addresses this. It really ought to be easier to find.

I'm aware of how the mix knob works, but I don't want to use one. One thing you said doesn't seem to jive though, the Mbox 3 (standard) uses USB, but it has no mix knob. If it doesn't support LLM, does it really rely only on using a low enough buffer? That seems like a stretch, though maybe they just want people to buy insanely fast computers.

Also - anyone know where to get info on what signal path LLM uses? Is the incoming signal split into two streams, one sent to the computer, and the other converted D to A inside the interface then routed straight to the monitor output?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-15-2011, 11:39 PM
SKI SKI is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Richmond, VA
Posts: 1,153
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

The mBox 3 does support LLM.
The reason it no longer has a mix knob is because it's now like the MOTU interfaces.
It now use the mBox Control Console which is like MOTU's CueMix software.

It controls your routing, effects etc and separates the hardware routing from the software routing.
__________________
URBAN MUSIC-
(Hip Hop and R&B)
Reply With Quote
  #5  
Old 05-16-2011, 05:29 AM
ondruspat ondruspat is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lansing, Michigan USA
Posts: 1,142
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

#41, have you read the reference guide pertaining to LLM?? If I remember right it does go over all of LLM's features and limitations, including routing.
__________________
"Sometimes having limits keeps you sane"- Albee1952
Reply With Quote
  #6  
Old 05-16-2011, 07:14 AM
numberforty1 numberforty1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 53
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

Quote:
Originally Posted by SKI View Post
The mBox 3 does support LLM.
The reason it no longer has a mix knob is because it's now like the MOTU interfaces.
It now use the mBox Control Console which is like MOTU's CueMix software.
It controls your routing, effects etc and separates the hardware routing from the software routing.
Thanks - did you find this out because you own one, or is there literature on it somewhere?

I'm not familiar with the MOTU interfaces, what do you mean when you say that it "controls your routing"?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2011, 07:18 AM
numberforty1 numberforty1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 53
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

Quote:
Originally Posted by ondruspat View Post
#41, have you read the reference guide pertaining to LLM?? If I remember right it does go over all of LLM's features and limitations, including routing.
No, I'd love to! Where can I find it? For some reason I'm having a hard time finding technical documents for Avid hardware.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-16-2011, 09:42 AM
ondruspat ondruspat is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lansing, Michigan USA
Posts: 1,142
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

the reference guide should already be loaded on your computer in .pdf format. It's loaded in the installation process...
__________________
"Sometimes having limits keeps you sane"- Albee1952
Reply With Quote
  #9  
Old 05-16-2011, 10:57 AM
numberforty1 numberforty1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 53
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

Quote:
Originally Posted by ondruspat View Post
the reference guide should already be loaded on your computer in .pdf format. It's loaded in the installation process...
Ah, you mean the general PT reference guide...I could look in that, I wouldn't expect to find signal routing information in there. You sure?
Reply With Quote
  #10  
Old 05-16-2011, 01:15 PM
ondruspat ondruspat is offline
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lansing, Michigan USA
Posts: 1,142
Default Re: Which Mbox Models Support LLM with Digital Inputs?

All answers are in those hundreds of pages!! LOL!! (...really, they are!!)

btw: I always use the index to find what I need (hint, hint....)
__________________
"Sometimes having limits keeps you sane"- Albee1952
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digital Inputs james tebb VENUE Live Sound Systems 0 04-15-2009 03:40 AM
16 Digital inputs? Tim Martin Tips & Tricks 1 11-28-2008 10:39 AM
MBox digital sync support issue?....Hugh? pguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 12-07-2007 08:56 PM
Digital Inputs - Can I do this? Muzoid 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-19-2007 06:05 PM
96 I/O digital inputs Nika Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-26-2002 12:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com