Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-13-2019, 07:00 PM
jpf999 jpf999 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: burbank
Posts: 4
Default Fades and Automation w/ UA Apollo& PT

Hi there,I'm using an Apollo twin as my DAW's front end going a Mac (OSX 10.13.6) with Pro Tools (12?)
I track thru U. A's 'Console' with Pro Tool's I.O. configured as per UA's instructions , Pro Tools Hard Ware buffer size is at 128 and the 'Low latency Monitoring ' is checked..
I'm routing tracks into 'Console' additionally (Mic is automatically input 1& instruments input 2) by designating the outputs of the tracks in Pro Tools as 'Virtual 1-2' with a stereo mix buss being fed by 'Console ' via 'Console's ' sends, with it's INPUT as 'Virtual 1-2'. I have a slap back delay , a verb , an La2a, and a Vox FX as stereo Aux's, with their outputs as 'Virtual 1-2'( seems to me i got horrible feed back configuring their outputs as default 'Master1-2') I bus tracks into the FX Aux's as needed
I've been mixing dwn, printing this stereo 'Mix Buss' track in Pro Tools, with a light bit of a mastering /dynamic 'Plug-In' on it, then bouncing the 'Printed Track' down to disk as an mp3, so i can send it to various devices for listening in the car , what have you...I alos put an 'Oxide Tape' 'Plug-In' on the insert of 'Console's Virtual 1-2'
I used to be able to write automation and a fade out before bouncing dwn. to disk but since using the U.A. Apollo as the front end , I cannae seem to do either? and as far as I know, the only thing in my Pro Tools configuration that has changed, is having Apollo as the 'Play Back Engine' in PT, the IO, along with checking the LLM and diminishing the HW Buffer size (only for tracking, I kick it up to 1028 when mixing) so can't figure why automation and fade outs ,in's etc are no longer working in Pro Tools?
I'm sure it's something simple, right in front of me,I'm probably not asking the question right!But I haven't found the answer anywhere though so i really appreciate your help and time! and I apologize for my bad grammer, Kerouac -ian like run on sentences etc, I yam having a bad case of 'The Dumb'! tracking away here in Lovely , Dwn Twn Burbankia! Thanks! -jp

Last edited by jpf999; 05-14-2019 at 05:13 PM. Reason: editorial and gramerical criticism
Reply With Quote
  #2  
Old 05-13-2019, 09:22 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,420
Default Re: Fades and Automation w/ UA Apollo& PT

Punctuation. Sentences. Leading caps. Paragraph breaks. You are making it super hard for anybody to help you. I am not going to spend time reading this.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2019, 03:13 AM
UniversalAudio's Avatar
UniversalAudio UniversalAudio is offline
Universal Audio
 
Join Date: Jul 2011
Location: Scotts Valley, CA
Posts: 36
Default Re: Fades and Automation w/ UA Apollo& PT

Unless I am misunderstanding your explanation, there's no need to use virtual channels to do any of the things you're describing.

You can do it all in the DAW.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AAF Issues, No fades and no automation. Bigciciauz Pro Tools 10 4 06-05-2018 08:12 PM
Four-point automation w/fades? bleen macOS 1 02-22-2014 05:47 PM
OMF from FCP not bringing all fades or automation Strider Post - Surround - Video 2 07-28-2006 02:20 PM
Fades versus Automation Johnbearorl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 10-10-2002 12:25 AM
automation (fades) ignored on 1 trk only smlworld Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 05-18-2001 01:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com