Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-28-2009, 09:08 AM
musicery musicery is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 47
Default Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Maybe is a silly question for you all, but seriously i need your help.

im using Macbook unibody
which lack of firewire
state in Digidesign page - is not compatible to Pro Tools

I will use it with Fast Track Pro
Fast Track Pro come with USB port
before this, is it lack of firewire then i cant use Pro Tools?

Digidesign recommend record audio file tru firewire to external drive
isit macbook unibody dont have firewire
but they dont want us use USB external drive
so they wrote is not compatible due to lack of firewire??

So why they still say that is compatible to PC or Windows Laptop
all of them dont have firewire, but is compatible to Pro Tools?
anyone can help me?

Anyone using Macbook Unibody + Pro Tools 8 MP ???

Anyone know about this?

Because i really want to use Pro Tools...

I email Digidesign, but they never reply me.

I would say a millions of Thanks if anyone can help me out.

Appreciate it !
Reply With Quote
  #2  
Old 08-28-2009, 09:12 AM
philip888's Avatar
philip888 philip888 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tennessee
Posts: 1,951
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Macbook Unibody is a bad design IMO.

Can you return it and get an older one with proper connections?
__________________
Gigabyte EX58A-UD3R BIOS FH, Intel Core i7 CPU 980X, 24GB Mushkin Enhanced Blackline DDR3 1600Mhz PC3-12800, NVIDIA GeForce GTX 560, Windows 10 Pro 64 Bit, Pro Tools 12.7
Reply With Quote
  #3  
Old 08-28-2009, 09:31 AM
musicery musicery is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 47
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Quote:
Originally Posted by philip888 View Post
Macbook Unibody is a bad design IMO.

Can you return it and get an older one with proper connections?
There is no such thing in my country, once purchase, consider sold.

They wont let you change.

You using window + MP Pro tools??
Reply With Quote
  #4  
Old 08-28-2009, 09:47 AM
docbop docbop is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 403
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

You bought a unsupported machine not a lot anyone can do for you. You can use a USB external drive, but will only handle small sessions. If you have any problems then you kinda of hosed because it is a unsupported machine.

Don't feel bad many people make this mistake, they buy a computer then find out the system requirements for the software they want to use. In future pick software first get its system requirements then go computer shopping. BTW you can get Windows boxes with FW ports if you look around.
__________________
Steve B.
----------------------------------------------------------------
If you think you can or if you think you can't, you're right.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-28-2009, 09:59 AM
musicery musicery is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 47
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Quote:
Originally Posted by docbop View Post
You bought a unsupported machine not a lot anyone can do for you. You can use a USB external drive, but will only handle small sessions. If you have any problems then you kinda of hosed because it is a unsupported machine.

Don't feel bad many people make this mistake, they buy a computer then find out the system requirements for the software they want to use. In future pick software first get its system requirements then go computer shopping. BTW you can get Windows boxes with FW ports if you look around.
Hope that Pro Tools 9 will dont need firewire anymore -_-
Reply With Quote
  #6  
Old 08-28-2009, 12:58 PM
JrummerJ JrummerJ is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 492
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Sell it to a friend, buy a supported model.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-28-2009, 07:51 PM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Quote:
Originally Posted by musicery View Post
Hope that Pro Tools 9 will dont need firewire anymore -_-
stop dreaming, man!

That is NOT going to happen.

Quote:
You using window + MP Pro tools??
That is not a Mac Issue it´s a ProTools issue.
The onyl reason other DAW like Cubase, Logic etc. don´t tell you what kind of equipment you need is becauase they don´t care about what Performance you get.
AVID makes the at least an afford to tell you what performance you can expect from a certain setup.
And they tell you that you won´t be satisfied with USB drive Performance.
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
  #8  
Old 08-28-2009, 09:47 PM
musicery musicery is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 47
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

is this ok?

Macbook white

+ FW 7200rpm external HDD

+ Mbox 2

It will work perfectly? =(

i would like to know how you guys think about this. Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 08-29-2009, 09:25 AM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,836
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Here are your system requirements:

http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=36933

It should be fine.

By the way, have you already purchased the M-Powered software? If you have then it will NOT work with the Mbox 2! Mbox is strictly for ProTools LE. ProTools M-Powered REQUIRES an M-Powered interface. THEY ARE NOT INTERCHANGEABLE!!

Your original post mentioned the Fast Track Pro, which WILL WORK with PT M-Powered and the MacBook White.

Good luck!!
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-29-2009, 11:16 AM
musicery musicery is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 47
Default Re: Macbook Unibody + Pro Tools , HELP ME PLS

Quote:
Originally Posted by Eric Seaberg View Post
Here are your system requirements:

http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=36933

It should be fine.

By the way, have you already purchased the M-Powered software? If you have then it will NOT work with the Mbox 2! Mbox is strictly for ProTools LE. ProTools M-Powered REQUIRES an M-Powered interface. THEY ARE NOT INTERCHANGEABLE!!

Your original post mentioned the Fast Track Pro, which WILL WORK with PT M-Powered and the MacBook White.

Good luck!!
Im having a Macbook unibody now.

I will either downgrade to Macbook white or go for Macbook Pro.

I still thinking bout, i should go for Mbox2 or Fast track pro+ m-powered pro tools.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macbook Unibody + Pro Tools - Help me PLS musicery 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 08-29-2009 08:10 PM
Unibody MacBook Pro - both USB ports OK for audio? Richard901 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-30-2009 10:06 AM
HELP: PT LE 8 on Macbook (unibody)... AKGambino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 04-23-2009 07:49 AM
PT LE 8 on Unibody MacBook for a week... FreqSabotage 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 03-14-2009 09:24 AM
Unibody 17" Macbook Pro ? plutone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-28-2009 12:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com