Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #631  
Old 06-01-2017, 11:49 AM
cmbourget's Avatar
cmbourget cmbourget is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Métis-sur-Mer, Quebec, Canada
Posts: 633
Default Re: Where is 12.8?

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
Does anyone know people who use loops? I know tons of producers and musicians. No one uses loops.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
Avid uses the loops. To make us wait!
__________________
Pro Tools Vanilla 2019, Cubase 10.5, Samplitude Suite Pro X4, Wavelab 10

PC Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2667 v2 8 cores
3.33 GHz 64 Go, full SSD

Prism sound Atlas and 2 Focal Solo Be + Sub

Etc.!

www.claudemarcbourget.com
www.metis-islands.com
  #632  
Old 06-01-2017, 01:28 PM
TOM@METRO's Avatar
TOM@METRO TOM@METRO is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 17,153
Default Re: Where is 12.8?

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
Does anyone know people who use loops? I know tons of producers and musicians. No one uses loops.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
I played around with them many years ago. For about a minute.
__________________
~ tom thomas

Formerly hobotom

Pro Tools Ultimate 2020.5 HDX
HD Omni and 192 I/Os
Windows 10
Intel Hexcore i7
All Samsung Pro SSDs
Ampex MM1200 2" 24 trk tape
Outboard: UREI, Eventide, Lexicon, Yamaha, TC Electronics, Orban, ART, EchoAudio, Dolby, Hughes, API, Neve, Audio Arts, BBE, Aphex, Berringer, MOTU, dbx, Allison, etc.
Plug-ins: Too many to talk about.

www.metrostudios.com
  #633  
Old 06-01-2017, 02:00 PM
TrentWilliams TrentWilliams is offline
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 857
Default Re: Where is 12.8?

Digidesign did the same thing with Big Fish, Cycling, and a few other loop making companies - before Avid took over. It was like 4GB of loops in a package that came with Pro Tools.

I still have those loops somewhere. Never have I once touched them in the 10 years I've had them.
__________________
Pro Tools 2020.5|Ultimate, UAD Apollo 8, UAD Octo+Quad Satellite, UAD Apollo Twin Quad Core, Focusrite 8PreXiMac 27" Late 2013 - 3.5GHz i7 - macOS 10.14.6 • RAM 32GB DDR3, GPU NVidia GTX 780M 4GB
  #634  
Old 06-01-2017, 02:09 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Re: Where is 12.8?

Quote:
Originally Posted by Trent W. View Post
I still have those loops somewhere. Never have I once touched them in the 10 years I've had them.

I know, same thing here. But I do have them on a drive
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
  #635  
Old 06-01-2017, 03:15 PM
deanrichard deanrichard is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Waukesha, WI
Posts: 882
Default Re: Where is 12.8?

It's not common, but I do once in a while. Honestly, the loops were every bit as useful to me as anything else that has been included in the last few years.

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
Does anyone know people who use loops? I know tons of producers and musicians. No one uses loops.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
  #636  
Old 06-02-2017, 12:19 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 19,698
Default Re: Where is 12.8?

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
Does anyone know people who use loops? I know tons of producers and musicians. No one uses loops.
It's a Logic thing
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
  #637  
Old 06-02-2017, 07:39 AM
Dizzi45Z Dizzi45Z is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: UT, United States
Posts: 1,747
Default Where is 12.8?

I actually used quite a few of the loops and the one shots that came with 12.7. They are decent. I just still move between PT 12.7.1 and PT 10 a lot and if you don't consolidate the new loops in 12.7.1 before going back to 10, they will show up as missing audio files. I'll probably use them more when I finally drop 10 permanently, but that will be awhile. I currently use Stylus RMX for most of my loops when I use loops.

I think most Pro Tools Users probably don't use loops as much since the previous loop browser wasn't as robust in Pro Tools (hence the update with the new browser).

I see a lot of projects from Logic that use a lot of loops. They probably use loops more often because Logic has such a massive loop library with a great Loop Browser that makes them more useful.

The new Browser in Pro Tools is Avid's attempt to help make loops more useful in Pro Tools like it is in Logic. It is actually a decent step in the right direction, but could still be better.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
recording.guru : FREE Pro Tools Tips and 19 Video Basic Training Course
Pro Tools HDX 2020.5
Mac Pro 7,1 3.2 GHz 16-Core Xeon W
160 GB RAM
macOS 10.15.4
Noisebox Studios -Utah Recording Studio
  #638  
Old 06-02-2017, 08:52 AM
25ghosts 25ghosts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Hamburg, Germany
Posts: 3,333
Default Re: Where is 12.8?

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
Does anyone know people who use loops? I know tons of producers and musicians. No one uses loops.

Sent from my SM-G955U using Tapatalk
I dont know of anyone who does electronic composition (Anything with a Computer that involves using Sample / VI Based Composition) that doesn't at one point use a loop. Either to sample a sound from or use as an entity.

Stylus RMX - if you will is nothing but a loop player. It is just highly limited but if you want TwentyFour-Style car-chase 16th - it is great.

Logic deals with loops fantastically - very easy to make them blend in. NI Maschine deals with them - AKAI MPC Deals with them.

Most folks I know using Protools are straight Recording Engineers - They Record bands and what not. Never do any composition. Which probably explains why Protools can still get away with being the most unfriendly composition-tool on the planet.

If you wanna mess with loops there are fantastic plugs and other DAWs like Ableton (Never used it but people swear on it) to achieve the shortcomings of PT. Transfuser being other one which can do some amazing things....
__________________
2016 MacBook Pro Retina | 16GB RAM | 1TB SSD | OS X Latest - PTHD 12 Latest | 4K LG Thunderbolt Display | Logic Pro 10
  #639  
Old 06-02-2017, 09:28 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Re: Where is 12.8?

Quote:
Originally Posted by 25ghosts View Post
They Record bands and what not. Never do any composition. Which probably explains why Protools can still get away with being the most unfriendly composition-tool on the planet.

__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
  #640  
Old 06-02-2017, 11:24 AM
TimothyJohn TimothyJohn is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Baltimore, United States
Posts: 223
Default Re: Where is 12.8?

Quote:
Originally Posted by gnjlee View Post
I don't see any reason to use them when I have plenty of very talented musicians who gladly will take the work even when budgets are on the lower side.

IMO my projects come out significantly better with real people playing the instruments.
100% agree. Loops, drum machines, etc., can be fun, but are just facsimiles of the real thing. It's the interaction, unpredictable variables, expanding and contracting tempi, dynamics, rapport between musicians... that's where the gold is...
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com