Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2011, 06:00 PM
Platereverb Platereverb is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: New York, NY
Posts: 11
Default 11R and Fast Track C600

I'm using the 11R but need more audio inputs and outputs and just saw the new M-Audio Fast Track C600. Is there a way to run both the 11R and the Fast Track C600 simultaneously? Is the 11R compatible with Pro Tools MP 9 ?
Many thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2011, 06:04 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,720
Default Re: 11R and Fast Track C600

Quote:
Originally Posted by Platereverb View Post
Is there a way to run both the 11R and the Fast Track C600 simultaneously?
no, not the way you want to. Only one interface can be the Active interface.
__________________
Brian

Windows 10 Pro 64 Bit

Pro Tools 2020
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Instagram
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2011, 04:46 PM
Platereverb Platereverb is offline
Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: New York, NY
Posts: 11
Default Re: 11R and Fast Track C600

Many thanks. Sorry to hear that I couldn't run 11R with the Fast Track C600. Would
Pro Tools MP9 work with Eleven Rack?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-11-2011, 08:03 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,795
Default Re: 11R and Fast Track C600

MPowered will not work with the Eleven Rack.

However, regular PT9 will work, and you can use your Eleven Rack serial number to get PT9 at the crossgrade price of $249.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2011, 09:47 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,910
Default Re: 11R and Fast Track C600

Quote:
Originally Posted by Platereverb View Post
Is there a way to run both the 11R and the Fast Track C600 simultaneously?
If he used his Eleven Rack serial number to get PT9 at the crossgrade price of $249 as nst7 suggests, could he not s/pdif the 11R & c600 together and have PT9 run the c600 as an aggregate or would that mean the built in transport controls wouldn't be compatible with PT9?

A higher cost outlay but feasible ... no?
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2011, 11:08 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,364
Default Re: 11R and Fast Track C600

Quote:
Originally Posted by zedhed View Post
If he used his Eleven Rack serial number to get PT9 at the crossgrade price of $249 as nst7 suggests, could he not s/pdif the 11R & c600 together and have PT9 run the c600 as an aggregate or would that mean the built in transport controls wouldn't be compatible with PT9?

A higher cost outlay but feasible ... no?
Well if he was trying to aggregate the I/O then he would not need to connect the interfaces via S/PDIF. But no you do not want to try joining the I/O devices with Mac OS X aggregate I/O. Not supported and it will suck.

If you don't mind not having an Eleven Rack config window in Pro Tools then you can work with Pro Tools SE and just feed the S/PDIF out from the Eleven Rack to the C006. In this case the Eleven Rack is operating just as a stand-alone piece of outboard gear. But SE is so limited it sucks badly. "wanting more inputs" and using SE are conflicting concepts

Or you should be able to crossgrade/upgrade to Pro Tools 9 from the Pro Tools LE 8 that came with the Eleven Rack -- then you will get the Eleven Rack control window working and you can separately install the C006 Driver Control Panel.

If starting to spend more money looking at a higher-end Mbox or a third party interface might be a better idea.

Darryl
Reply With Quote
  #7  
Old 10-13-2011, 05:34 AM
madgt621 madgt621 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Current: Ikebukuro, Tokyo, Hails from: San Francisco
Posts: 486
Default Re: 11R and Fast Track C600

correct me if I am mistaken. But PT9 MP requires an M Audio interface right?

So wouldn't it be better to just upgrade to PT9 with your PTLE serial from the 11R, and have the choice of any Core Audio interface? You can even still go with the C600 if you want.

I mean you can get a Fast Track C600 bundled with PT9 MP, (it usually comes with PTSE) and it will save you roughly $160, but not being tied to an interface is well worth that price.

I just don't see any reason to go M-Powered other than to cut costs. And though you save a bit of money, I think as a whole you would benefit much more with just going with PT9.

Also, the OP does not state how many simultaneous inputs he needs, so it's hard to say whether or not running the 11R via SPDIF into the C600 will alleviate the situation.
__________________
Macbook Pro OSX 10.6.8, 2.53 GHz Core 2 Duo, 8 GB RAM
Pro Tools 10.0.0
Ableton Live 8.2.1
RME Fireface 800
Eleven Rack
Reply With Quote
  #8  
Old 03-03-2013, 03:22 AM
Pepsy Pepsy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Earth
Posts: 8
Default Re: 11R and Fast Track C600

Think you have gotten some bad info. It appears that the Eleven rack & Pro Tools MP9 are compatible and do indeed work in tandem...
Reply With Quote
  #9  
Old 03-03-2013, 03:37 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 14,364
Default 11R and Fast Track C600

Quote:
Originally Posted by Pepsy View Post
Think you have gotten some bad info. It appears that the Eleven rack & Pro Tools MP9 are compatible and do indeed work in tandem...
"appears" based on info from where? As two other people have already stated, Pro Tools MP requires specific M-Audio branded interfaces. You might be confusing this with Pro Tools LE 8 that will run with the Eleven Rack as an interface.

I also do not know what you mean exactly by "work in tandem". You mean that software using that interface, then again, no.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
10.3.3 & 10.3.4 broke Fast Track C600 I/O shanemorales FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 6 05-18-2013 09:23 AM
Fast Track C600 muk786 FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 6 04-05-2013 06:48 PM
Fast Track C600 bmryner Pro Tools SE and Essential (Win) 0 01-12-2013 07:05 AM
Fast Track C600 stefano.9119 Pro Tools SE and Essential (Mac) 1 12-21-2012 02:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com