Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2016, 09:43 AM
innenhofstudios innenhofstudios is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vienna
Posts: 103
Default 12.6. HD - Video Sync Offset

First i like the new version and the new ideas implemented...

Two points for me:

1. Sync Offset is twice as much as it was on 12.5.2
From 9qf to 16 qf which is ok but i wonder why.

2. Video-Sync-Offset cannot be safed. I always open a Session and VSO is
back to 9qf where it was on PT 12.5.2.

Anyone else got this problem too ?

---
PT HD 12.6.0
HacIntosh MacOS 10.9.5, 4Ghz i7, 16Gb 2.4 Mhz DDR3
Avid S6
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2016, 10:21 AM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,195
Default Re: 12.6. HD - Video Sync Offset

I'll try this when I get home. That would be terrible if it's not saving that preference. It was never session based, it was system based, so some bug then if it won't take the new adjustment. Or they made it session based?
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2016, 09:47 AM
Speedsound Speedsound is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 14
Default Re: 12.6. HD - Video Sync Offset

Hello,

1.Sync Offset was 8QF in 12.5.2,same 8 QF Offset with 12.6.0 for me
(syncheck 3 here) codec/DNX HD 36/BM intensity pro

No changes with Sync Offset preferences.Sync Offset stay at 8 QF with all my sessions

Mac 5.1/16cores/32GB/OSX 10.9.5

[QUOTE=innenhofstudios;2385308]First i like the new version and the new ideas implemented...


1. Sync Offset is twice as much as it was on 12.5.2
From 9qf to 16 qf which is ok but i wonder why.

2. Video-Sync-Offset cannot be safed. I always open a Session and VSO is
back to 9qf where it was on PT 12.5.2.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-05-2016, 03:07 AM
yoerik roevens yoerik roevens is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Lochristi
Posts: 107
Default Re: 12.6. HD - Video Sync Offset

got the same on PC (Win 10) video sync offset not saving. However on Mac it seems to works fine. (Just tested 1 PC and one Mac, so not sure if this is a general thing).
Offset is larger than in 12.5 on both systems. (Blackmagic Intensity Pro and Blackmagic Decklink)
Reply With Quote
  #5  
Old 10-05-2016, 06:58 AM
Mitch Griffin Mitch Griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN. USA
Posts: 362
Default Re: 12.6. HD - Video Sync Offset

I've got this problem as well on an iMac. In 12.5.2, I had no sync offset, I am using an iPad Pro with Duet software, now with 12.6 I have to offset video 12 quarter frames. I am also getting general sluggishness, lagging timecode number display and the timeline cursor has a slight stutter going across the screen, none of this in 12.5.2. I will most likely roll back to 12.5.2.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Sync Offset in PT11 not that useful reichman Post - Surround - Video 13 11-10-2015 01:15 PM
Video sync offset samplaire Post - Surround - Video 9 11-16-2010 05:50 AM
Keeping Laybacks in Sync (delay compensation and Video sync offset) edit machine Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 11-15-2010 11:33 AM
Video sync offset changes Studio Studio Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-15-2008 06:33 AM
Negative Video Sync Offset??? admix Post - Surround - Video 3 05-15-2008 10:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com