Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 05-06-2020, 11:50 AM
Mattafact Mattafact is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: SoCal
Posts: 106
Default Re: PT9 HD External Hardware causing a lag

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
If it was working fine before, have you tried trashing prefs and databases?


Sent from my iPad using Tapatalk

It cut the beach ball time down from 8-10 seconds to 3-4 seconds. Better but not good enough. Let's see what happens on 10.
__________________
Breakthru Recording
www.myspace.com/breakthrurecording
Reply With Quote
  #12  
Old 05-06-2020, 03:20 PM
Mattafact Mattafact is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: SoCal
Posts: 106
Default Re: PT9 HD External Hardware causing a lag

Installed 10 but once that was done I realized that my ancient Ilok 1 wasn't going to work. Ordered an Ilok 3 off Amazon but it won't be here for a week. Haha. Got to love it.
__________________
Breakthru Recording
www.myspace.com/breakthrurecording
Reply With Quote
  #13  
Old 05-06-2020, 03:22 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,972
Default Re: PT9 HD External Hardware causing a lag

Oh sorry, didn't realize those still exist for what it's worth you are going to love the v3 key as it is practically impossible to break compared to v1
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #14  
Old 05-06-2020, 03:23 PM
Mattafact Mattafact is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: SoCal
Posts: 106
Default Re: PT9 HD External Hardware causing a lag

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Oh sorry, didn't realize those still exist for what it's worth you are going to love the v3 key as it is practically impossible to break compared to v1

You know, when you get back into this stuff after taking a decade off and dust off the old gear you find a relic or 2. I think I have 3 or 4 original iloks plugged into a hub right now.
__________________
Breakthru Recording
www.myspace.com/breakthrurecording
Reply With Quote
  #15  
Old 05-14-2020, 11:44 AM
Mattafact Mattafact is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: SoCal
Posts: 106
Default Re: PT9 HD External Hardware causing a lag

While I wait (for what seems like forever) for my ilok 3 to arrive I loaded PT 2020 onto my Dell T5810 with an RME Multiface and tried to insert an external compressor. There was zero lagging like there was on PT9. I'm hoping PT10 fixes that so I can get back to my mac.



The PC is working very well and seems to have tons of power but there are strange workarounds to make that RME setup work. Hats off to RME for still providing drivers to such an old piece of hardware.
__________________
Breakthru Recording
www.myspace.com/breakthrurecording
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hardware insert causing instability question Measuring Man macOS 0 01-31-2013 04:11 PM
External Preamp with Mbo 2 causing latency. PoPimp3069 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 06-03-2010 06:05 AM
external ad/da causing -6085 errors req06 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 09-10-2008 06:13 AM
Firmware Update Causing No Recognition of Hardware EarBud 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-05-2007 04:10 PM
Hardware drivers causing computer crash rseely 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-09-2006 07:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com