Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2010, 09:18 PM
bebo09 bebo09 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: United States
Posts: 2
Default How to choose instruments?

Im a new pro tools 9 user and im having problems looking for sounds to make a beat, do you know how to select instruments to create a beat??.....all i know is how to create a track and thats pretty much it....plz help, thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2010, 09:24 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: How to choose instruments?

OK Bebo, Stop playin; 4real, stop playin



WELCOME TO THE FORUM...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #3  
Old 12-04-2010, 09:45 PM
bebo09 bebo09 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: United States
Posts: 2
Default Re: How to choose instruments?

IM dead serious lol..... i cant figure it out.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2010, 11:42 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is online now
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,402
Default Re: How to choose instruments?

There are tons of options for you. You might want to do a web search for plugins designed for creating beats to start with. I'm pretty sure some are even included with PT but I don't personally have much use for them.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2020.9
Reply With Quote
  #5  
Old 12-05-2010, 08:47 AM
noeqplease noeqplease is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, CA, USA, Planet Earth, Solar System, Milky Way Galaxy
Posts: 168
Default Re: How to choose instruments?

Hi,

Pro Tools is very easy to use, once you know what you want.

It is not at all like Fruity Loopz, or other softwarez that have loops and sounds all over them.

I highly recommend taking the time to read the friendly manual, and then exploring the DAW software.

Otherwise, you can just keep banging your head against your desk.

Cheers
__________________
Nick Sevilla
nick@nicksevilla.com
Reply With Quote
  #6  
Old 12-05-2010, 09:18 AM
HD2 HD2 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 928
Default Re: How to choose instruments?

If you don't want to take the time to at least read the chapter in the manual that deals with Virtual Instruments you can always look for videos on youtube.
Here are a few.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-05-2010, 10:51 AM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: How to choose instruments?

Quote:
Originally Posted by noeqplease View Post

I highly recommend taking the time to read the friendly manual, and then exploring the DAW software.
I love it
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #8  
Old 12-05-2010, 11:57 AM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is online now
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,402
Default Re: How to choose instruments?

You mean there's a manual for this stuff?!?!
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2020.9
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which would you choose? housemusicjunky 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-14-2011 10:02 AM
PT 3.2 won't choose 442 emceepuffnstuff Digidesign Hardware & Software 0 08-30-2001 02:18 PM
How/why choose? lcouri 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 08-28-2001 01:07 AM
Help me to choose a new G4 Megalobass 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-14-2001 06:45 AM
need help to choose KristoK MIDI 0 03-24-2001 04:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:06 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com