Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-21-2002, 03:52 AM
Hskala Hskala is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Finland
Posts: 5
Default MBox Bouncing mystery, a solution?

Hey!

I've had the MBox and a iBook (700Mhz/384Mb) for a couple of months now and I'm getting a bit annoyed with it's flaws.

The biggest issue for me is the mysterious bouncing problem. Anytime when I'm trying to bounce a song with CPU-usage over 40-50% it crashes. "CPU usage is holding of USB audio".

I suppose that other people have also had experiences like this.

The issue turned into a mystery for me when I was mixing a fairly simple song with 8 monotracks. I was unable to bounce it at all, although playback run through the session smoothly.

So I decided to try a work-around. I bussed outputs from all channels that were previously routed to Analog 1-2 to a free stereobus, made a stereochannel with that bus as input and pressed rec.

What happened?

I had "bounced" the song. All I had to do (outside the PT) was to combine the two monofiles into a stereofile.

This is when I became really interested. Why couldn't I bounce it in the first place?

So, I added seven (7) more stereochannels (totaling 24) and L1 Ultramaximizer (which takes a LOT of CPU time).

And?

Again, the machine did what it was supposed to do.
(Recorded 16 monotracks with all the plugins active.)

The question is:

Why does CPU usage hold off USB-audio while bouncing, but it doesn't seem to do it while recording?

My logic tells me that there is a mysterious (and fundamental) bug in the software.

Or maybe it's just my system. I've updated all drivers, minimized extensions, turned off TCP/IP etc. I have tried every trick I have found, but haven't been able to make it functional.

Can anybody give me advice on this?

Hannu Oskala
Helsinki, Finland
Reply With Quote
  #2  
Old 10-21-2002, 09:44 AM
cheekypaul cheekypaul is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Middle England
Posts: 766
Default Re: MBox Bouncing mystery, a solution?

I get the same problem. My workaround is to unplug all other USB devices. Not always possible if you're using USB dongles though.
__________________
Mac Computers/PT12/Lots Of Lacie D2s
Reply With Quote
  #3  
Old 10-21-2002, 02:05 PM
Hskala Hskala is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Finland
Posts: 5
Default Re: MBox Bouncing mystery, a solution?

Quote:
Originally posted by cheekypaul:
I get the same problem. My workaround is to unplug all other USB devices. Not always possible if you're using USB dongles though.
<font size="2" face="Verdana, Arial">MBox is the only USB device that I am using. I don't have extensions for other USB devices (iPod for example) either.

This is truly a mysterious thing.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2003, 09:20 AM
Capi Baigorria Capi Baigorria is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: Lima-Peru
Posts: 31
Default Re: MBox Bouncing mystery, a solution?

Hi Hannu,

What program do you use for combinig two mono files into one stereo file?
Thanks
Capi

Lima Peru
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MBox Mini and Headphones Mystery HostMary MIDI 6 02-12-2013 09:20 AM
Is there a solution to the bouncing midi folder yet? Digitopian 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-16-2010 01:31 PM
mbox mystery RShindell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 02-01-2005 06:16 PM
Help me out of this mystery MBox\LE6.1 SilkyRay 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-10-2004 09:58 PM
Finally a solution for bouncing midi to wav! theregressor Digidesign Hardware & Software 0 11-18-2002 08:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com