Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2002, 06:01 PM
Michael Klinger Michael Klinger is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 305
Default "mixed sample rate "errors in DT 2.0

G4800/9.2.2/ Mix Plus/ PT 5.13cs7 with integrated Digitranslator 2.0 (and similar d24 sytstem on a 466)

Been getting many good omf's for a long time from one client. But today , I ran into an error with two of their outputs. Tried on both systems, same error. Was able to load with older 1.01 version of DT.

Error as follows on attempted import/open: "Could not complete 'open session. . .' becuase mixed audio sample rates are not supported." Yet I hand checked all files and they are all as usual at 48 khz. There are no mixed sample rates.

I can open in DT 1.01, but then I do not get my much needed source TC info and other vaulable feedback.

Any ideas?
__________________
Michael Klinger
Tree Falls Post
Los Angeles
(323) 851-0299
mike@tfpost.com
www.tfpost.com
Reply With Quote
  #2  
Old 11-19-2002, 02:39 PM
Mario C Mario C is offline
Member
 
Join Date: Sep 2001
Location: Salt Lake City
Posts: 325
Default Re: "mixed sample rate "errors in DT 2.0

The only time I've had this was when our media composer actually did have mixed sample rates. He had to hand check each file to find to offender; it may have been a fade file, too, that got confused with some funny imports.

Does this shed any light?
__________________
Mario C
Metcom Studios
www.metcomstudios.com
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2002, 04:09 PM
Michael Klinger Michael Klinger is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 305
Default Re: "mixed sample rate "errors in DT 2.0

Well,

I did hand check all files they all did appear to be at 48. And no fade files were provided (never are) so I always do a skip all fades and allow them to be recalculated.

Also found this link on the subject -- but no resolve here either:

http://duc.digidesign.com/cgi-bin/ub...c;f=6;t=000707
__________________
Michael Klinger
Tree Falls Post
Los Angeles
(323) 851-0299
mike@tfpost.com
www.tfpost.com
Reply With Quote
  #4  
Old 11-20-2002, 09:00 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,538
Default Re: "mixed sample rate "errors in DT 2.0

Does the OMF have video linked? We've seen this with video that was part of a master clip with mixed sample rates in the Avid. Try having the Avid folks consolodate the video track (creating new video files) before exporting.

- Jordan
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 11-20-2002, 09:44 AM
Michael Klinger Michael Klinger is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Los Angeles
Posts: 305
Default Re: "mixed sample rate "errors in DT 2.0

No video linked
__________________
Michael Klinger
Tree Falls Post
Los Angeles
(323) 851-0299
mike@tfpost.com
www.tfpost.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"The current playback engine does not support a sample rate of 48 KHz" error when tr eyeshow Pro Tools M-Powered (Win) 19 09-09-2015 10:10 AM
"Pro Tools could not set sample rate to specified value" error with MadiXtreme redbull Windows 2 08-26-2012 09:45 AM
"The current playback engine does not support a sample rate of 48 KHz" E-Lister Windows 3 02-25-2012 11:54 AM
Word Clock Issues "the HW device is at a different sample rate from the open session" daveseviltwin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-11-2011 06:09 PM
Changing the sample rate for the "Digidesign CoreAudio Manager" mcJack Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 12-09-2010 04:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com