Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-24-2017, 09:37 AM
chadjhughes chadjhughes is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Los Angles
Posts: 35
Default Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

I'm about to pull the trigger on upgrading my system today and I saw that Avid's compatibility chart lists PT 12.7 HD as being compatible with Mac OS 10.12.1 but not the latest version 10.12.3.

Wondering if anyone has tested 10.12.3 and PT 12.7 HD versions together without a mushroom cloud appearing over their studio?

I'm asking because Avid did the same thing when they released compatibility for El Cap and said PT 12.5 wouldn't work with 10.11.6 but would with 10.11.1, when in fact it was fine form the release date. They just didn't officially support it until later.


Any feedback or problems to report would be appreciated!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2017, 10:09 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,813
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

does not work here on my test drive!!!

EDIT: well, now it opens after starting PT with the N key and the tried a different sound device. Then it opened. Then switched back to my desired device. All ok now...
...strange...
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2017, 11:10 AM
Ianduarte Ianduarte is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Rio de Janeiro/Brasil
Posts: 99
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

Working Perfectly here. Pro Tools 12.7 on Sierra 10.12.3
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2017, 12:21 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,768
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

i feel bloody from all this Cutting Edge talk ... i hope you guys Backup your systems before doing these .dot updates of Sierra .. just sayin' ... safety first ..
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2017, 01:34 PM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,813
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

Yes you are right, and i said TEST drive ;-)
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2017, 11:43 PM
Ianduarte Ianduarte is offline
Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: Rio de Janeiro/Brasil
Posts: 99
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

I always backup before updates. Safety first, but so far so good. I am happy with 10.12.3 and Pro Tools HDN 12.7
Reply With Quote
  #7  
Old 02-06-2017, 02:13 PM
mavericksound mavericksound is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 17
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

I am on PT 12.7.0 and Sierra 10.12.2.
My only issue is that I now keep getting this RAM alert:

"Physical RAM is running low. For better performance, reduce the disk Cache Size in the Playback Engine or install more RAM. You have 2G of unused space in the Disk Cache."

I have 16 GIGs installed, and have NEVER had any issue.

It seems like the RAM is staying used up in the Cache or something like that. Never had it before I updated to Sierra.

It's pretty frustrating. Really shouldn't have switched yet!
Reply With Quote
  #8  
Old 02-06-2017, 02:46 PM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 478
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

Quote:
Originally Posted by mavericksound View Post
I am on PT 12.7.0 and Sierra 10.12.2.
My only issue is that I now keep getting this RAM alert:

"Physical RAM is running low. For better performance, reduce the disk Cache Size in the Playback Engine or install more RAM. You have 2G of unused space in the Disk Cache."

I have 16 GIGs installed, and have NEVER had any issue.

It seems like the RAM is staying used up in the Cache or something like that. Never had it before I updated to Sierra.

It's pretty frustrating. Really shouldn't have switched yet!
I've recently started getting that message on 12.5.1 on Yosemite, so I don't think it has any thing to do with Sierra. That's on my tower with 24gigs of ram and in sessions that do not have any VIs going. I'm thinking there's a ram leak somewhere.
__________________
2018.3 HD, MacPro 5.1 12core 3.46, 24gig ram, OS 10.12.6, 2014 MPB 2.8, OS 10.12.6
Reply With Quote
  #9  
Old 02-06-2017, 03:11 PM
mavericksound mavericksound is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 17
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

Quote:
Originally Posted by dankin View Post
I've recently started getting that message on 12.5.1 on Yosemite, so I don't think it has any thing to do with Sierra. That's on my tower with 24gigs of ram and in sessions that do not have any VIs going. I'm thinking there's a ram leak somewhere.
Interesting. It was only after updating to Sierra for me.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-06-2017, 03:21 PM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 478
Default Re: Any problems with PT 12.7 HD and Sierra 10.12.3?

Quote:
Originally Posted by mavericksound View Post
Interesting. It was only after updating to Sierra for me.
what was your disk cache set at? It's weird for me because it just started happening in the last month, the only thing I've done is up date some plugins that were not on the latest version.
__________________
2018.3 HD, MacPro 5.1 12core 3.46, 24gig ram, OS 10.12.6, 2014 MPB 2.8, OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDX with PT non HD on Sierra ? JJdelRio Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 14 04-26-2017 08:47 AM
digi 002 Rack Problems under Sierra Wubslin FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 2 02-21-2017 03:15 PM
Can't get Sierra on 5,1 Mac Pro Carl Lie Pro Tools 12 21 01-06-2017 05:46 PM
HDX and Sierra Jeffrey Talbot Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 5 11-16-2016 04:21 PM
OSX Sierra jack s. macOS 25 11-05-2016 05:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com