Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2015, 03:38 AM
julientanneau julientanneau is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: France
Posts: 4
Default Start Error: "DAE -6117"

Hello!
I just joined the community (I am French and am sorry for my English not always very good).

I just installed Pro Tools | First and I have a problem: "DAE Error -6117".

I searched a lot of answers to this problem, but I have not found. I tried to press N to open the audio engine, but nothing happens.

I do not know at all what to do ...
Could someone help me?

Thank you in advance for your assistance!

Julien
Reply With Quote
  #2  
Old 12-21-2015, 11:46 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is online now
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,531
Default Re: Start Error: "DAE -6117"

Hello Julien,
A) This error means "Device is not present" and is likely due to a missing driver for your interface.
  • Download and install the driver for your audio interface (drivers for Avid interfaces can be found via avid.com/drivers)
  • If a driver is not available, or using the built-in audio hardware on a PC, try installing ASIO4ALL
  • Hold the N key down immediately after launching until the Playback Engine window opens to select your device.
Regards,
RC
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Difference between "Go to Song Start" and "Return to start of session" shortcut pericoloso Pro Tools 10 2 09-22-2013 12:44 AM
"Quick Start has failed" error when launching Pro Tools SE AvidCS Pro Tools SE and Essential (Mac) 1 03-10-2012 01:51 PM
"ASIO Audio Device Could Not Be Initialized" Error during MP 9 Start up. Natronius Windows 6 01-25-2012 02:09 PM
PT9 Session Troubles - "Bus Error" in "Main Thread" & Could not complete the Open... tohmit macOS 5 03-23-2011 12:13 PM
"Problem with audio clock detected." error; Pro Tools won't start playback wintersdark 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-04-2010 06:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com